Zichyújfalu

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bouncywikilogo.gif
Azok számára, akiket a Wikipédia lefizetett: a Wikipédiának van egy elég gyenge kis szócikke a(z) Zichyújfalu témáról.

Zichyújfalu (régebben Simonfalva, manapság Zichyrégifalu) metropolisz Hunországban, Pusztaszabolcstól 200²+10±n kilométerre keletre, Seregélyestől 10+200×200±n kilométerre nyugatra.

Helyi nevezetességek[szerkesztés]

L. Simon Béláról fönnmaradt egy szép színes, mozgó iniciálé. Vagy ez Bartos Cs. István lenne? Fene tudja!

A HVG szerint a településen üzemel L. Simon László főpohárnok, országbíra és úri költő messze földön híres szaké-főzdéje és hodálya/motele.[1] A szaké-főzdét és a hodályt/motelt 1341-ben alapította L. Simon Béla, aki Carobertohoz közel álló főnemes volt. A családi vállalkozás históriájától keveset tudni, mert a történelmüket is belefőzték a szakéba. Azt mindenesetre tudni, hogy a szaké-főzde és a hodály/motel eredeti elhelyezkedéséről évszázados viták folynak. Az egyik fáma szerint a vállalkozás centenáriuma alkalmából az egész kócerájt kék színné konvertálták, majd prizmába vetítették és ahova a fény vetült a tükrökön keresztül ottan visszakonvertálták a színből az egész lebújt. S ez merő véletlenségből Zichyújfalu területére esett. A másik fáma szerint valahogyan sikerült az egyik L. Simonnak a hipertérbe repítenie a családi terciát, a céggel egyetemben és csak 10 év múlva sikerült visszatérniük, a kilométerekkel arrébb levő Zichyújfalun. S ahhoz már elég henyék voltak, hogy ne pöccintsék odébb az egész kócerájt.


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Jé, s tényleg ott van a HVG szerint: HVG cikk.