Zamárdi

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Zamárdi
A járatunk Nippon-ból megérkezett.

Megérkezett a japán turistakülönítmény Zamárdiba.
Uralkodó Aquaman
Népesség (2+4+5+1)×204,25 fő
Népségek, nemzetiségek orkok, uruk-hai-ok, trollok, balatoni vízi-szörnyek
Főbb árucikkek és szolgáltatások részegség,
másnaposság,
alkoholizmus,
buli,
marihuána
Sportok ivászat;
bakancs hajítás;
lábujj szkander

Zamárdi falu város Somogyországban, a balatoni turisztikai élet rémura. Zamárdi a Balaton fellegváraként emelkedik a többi falucska és városka fölé s uralkodik rajtuk.

Történelem[szerkesztés]

(H)őskor[szerkesztés]

Zamárdi a (h)őskorban is lakott hely, amit az itt felejtett bronzkori, kőkori, avar, germán, római, migréni és kelta leletek bizonyítottak. A legmeglepőbbtől a legsóherebbig mindenféle leletet találtak már itten Zamárdin. A legizgalmasabb lelet, amit az itt turkáló és malackodó régészek találtak, az néhány kőkorszaki söntéspult, ahol megkövült söröskorsót is találtak egy kis megkövült sörhabbal a tetején.

Ókor[szerkesztés]

Bizonyított tény, hogy az ókorban élénk tavi- és szárazföldi kereskedelem központja volt Zamárdi. A zamárdiak az ókorban kereskedtek és iparkodtak a környékbeliekkel (és magukkal is). Főleg a viperafű (scorzonera hispanica), a rókaölő sisakvirág (aconitum vulparia) és a közönséges méreggyilok (vincetoxicum hirundinaria) terményeit adták el jó áron. A pénzből a kiváló alkoholos italok kifejlesztésére fordították pénzüket. Közben jól be is rúgtak.

i. e. 21-ben a római bevándorlók hatására létrejött a Lacus Pelso Aenean fesztiválsorozat az ókor Zamárdiján. Évtizedekig részegre bulizták magukat itten a rómaiak, főleg a 30 kilométeres körzetben termett kiváló borok miatt. A fesztiválsorozat megszűnésének oka i. u. 300-ban az volt, hogy a sok keleti és északi jött-ment idegen lerontotta a hangulatot.

Középkor[szerkesztés]

Heribert Illig szerint Zamárdi történelme 614–911 között csak fikció, mese és kitaláció. Sok patrióta zamárdi emiatt nagyon megharagudott a Heribert Illig fószerra. Ugyanis Zamárdi épp évre pontosan 611 és 911 között volt a katamarán hajózásban übermájer volt, s világhírnévre tett szert akkoriban.

Zamárdi 1082-ben Scamard néven birodalmat alapított a Balaton 20-30 kilométeres körzetében, amely fennállása 25 évig tartott. Az alapító okiratot államilag titkosított helyszínen őrzik, az 51-es körzetben, mivel a pletyka szerint a földönkívüliekhez és szellemekhez is köze lehet.

Zamárdin 1231-ben épült egy vár, amit 1241-ben a mongol bevándorlók és katonák katakombákkal lőttek porig. Ezért nem találni már a zamárdi vár maradványait, mert Elfújta a szél.

Újkor[szerkesztés]

A oszmánok is felfedezték Zamárdi szépségét és báját a bulizásra. Az oszmánok olyannyira belemelegedtek a dinóm-dánomba a 16. század során, hogy teljesen elnéptelenedett a terület, s a leértéktelenedett ingatlanokat senki nem volt hajlandó felvásárolni. Az Oszmán Birodalom 17. századi recessziójának köszönhetően a sok oszmán hazatódult, s Zamárdi újra benépesülhetett.

A 18. században fellendülőben volt itten az írói élet. A sok patrióta tollat ragadott, s több szagát publikált, mint az átlagos izlandi embörke valaha is 200 év alatt. Az egyik legkedveltebb zamárdi írás a Kishitű anyósom megfulladni holnap Balatonban című írás lett.

Balaton Sound[szerkesztés]

„Van olyan aki emlékszik mi történt vele Soundon?”

~ Zolika
A Balaton Sound végeztével készült fotókból válogattunk.

A Balaton Sound Európa legnagyobb túlélőtúrája. A Soundon előfordulhat veled, hogy miután bedzsináznak téged, a fesztivál területén kívül ébredsz a bokorban, egy félig megrágott gírosszal a kezedben, lehányott felsőtesttel. Bár még az is előfordulhat akárkivel, hogy a Paul Kalkbrenner bulit követően Tihanyban, Balatonszárszón, Balatonszemesen vagy Siófokon ébred.

A Balaton Sound teli van fura szerzetekkel és mindenféle rémséges kreatúrákkal. Előfordulhat, hogy a David Guetta parti felé battyogva összefuthatsz a tininindzsa teknőcökkel, a zsebszörnyekkel (pokémonokkal) vagy a bosszúállókkal.

2029-ben a Greenpeace emberei lehányott és sörszagú hattyúkat találtak a Balaton Sound part menti sétányán. Megtették a szükséges feljelentési procedúrákat és marihónalját szívattak el a madarakkal.

Néhány túlélési kellék a Balaton Soundra
  1. bakancs, gumicsizma
  2. sörszámláló
  3. furkósbot (moslékkeverő fa vs. sétapálca)
  4. kötél
  5. kaja
  6. vécépapír