Whiskey

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

„Bor, pálinka, whiskey, temetőbe visz ki.”

~ népi rigmus

A whiskey – a nevével ellentétben nem egy Víszgász-konzervet nyitó nyitó, hanem – tulajdonképpen egy alkoholos ital.

Melegen ajánlott
elolvasni ehhez a Hogyan viselkedjünk részegen? szócikket is. Még ivás előtt.


Nyelvtörő a józanság ellenőrzésére[szerkesztés]

DramaticQuestionMark.png
Tudtad, hogy...
  • A skótok még azt a kis betűt is sajnálják leírni, ezért náluk whisky a viszki.
  • Az írek teletömik felesleges származékokkal, így ők egy e betűben letudják a minőségellenőrzési rapportot, azaz náluk ismét whiskey az írásmódja.
  • A magyaroknál folyamatos blőd viccek és szójátékok alanya, melyből egy példát elrejtettünk szócikkünkben. Tudod-e, hol? (csak ivás után tessék válaszolni)


A whiskey (ejtsd ki: viszki) jelentése: mámor; bódulat; hova lett a fizetésem?[1]

A viszki helyes írása[szerkesztés]

Viszkiszakértők megegyeznek abban, hogy a jelen szócikk által használt írásmód az íreké. Az amcsik, kanadaiak tőlük emelték el. A skótok azonban nem így írják. Viszkiügyben pedig számítanak ők is. → Helyes megfejtéseket kérjük a lábtörlő alá tenni. (– szerkbiz.)

Jellemző tulajdonságai[szerkesztés]

Színe: aranyvörös.

Állaga: folyékony. (Nagymértékű habzsolása azonban nem vezet jóra. Ugyanis nem ritka, hogy a szervezetből kilökődik, a gyomor tartalmával együtt.)

Íze: mint a whiskey-é.

Ára: borsos, mivel orvosság. (Ezt majd mindjárt megérted.)

Kialakulásának története[szerkesztés]

Térjünk vissza a gyökerekhez! Lehet, hogy most néhányan megszólítva érzitek magatokat, de most nem hozzátok szólok, kedves gyíkarcok, hanem az elején kezdem.

A whiskey Kolumbusz Kristóf magyar származású felfedező kedvenc itala volt. Vélhetően fogyasztásának köszönhetően tévedt el, s fedezte fel Amerikát. Sokan nem ismerik ezt a történetet, s tévesen amerikai vagy ír eredetű italnak hiszik.

Azonban széles körben egy magyar pszichológus, Dr. Sétáló János (közismert nevén Dzsoni Vóker) nevéhez fűződik a terjesztése. Ő ugyanis előszeretettel alkalmazta pácienseinél a párlatot, sikerrel.

Előnye[szerkesztés]

Vény nélkül is kapható.

Az enyhétől egészen az erősig, fájdalomcsillapításra szolgál (permanens fogyasztás mellett).

Mivel a gátlások whiskey-ben oldódnak, ezért mimózalelkű embereknek a WFO (Whiskeyt Fogyassz Orálisan) egészségügyi szervezet által előírt napi adagja 3 dl.

Hatásmechanizmusa[szerkesztés]

Számos lehetőség van, de a legelterjedtebb az, ha orálisan juttatják a szervezetbe. Kesernyés íze van – mint minden orvosságnak – a szervezetbe jutva azonnal feloldódik, s bekerülnek a hasznos alkotóelemek a véráramba. Hatására a Fogyasztó kedélyállapota jelentős javuláson megy át. Rendszeresen történő alkalmazása mellett, egyfajta védettséget nyújt a koránkelés, szocializált viselkedés, illetve egyéb semmirekellő, az átlagemberek számára normális dolog vagy viselkedés ellen.


Szervezetre gyakorolt hatása – szigorúan szakmai szemmel[szerkesztés]

Az első pohár kellemesen hat a szervezetre, szinte feldobja az embert.

A másodiktól kezdesz ráérezni a dologra s kapiskálod, hogy egyet legalább még innod kell mielőtt hazaindulsz.

A harmadiktól hirtelen új barátokra lelsz a csehóban, így maradsz még kicsit. Hihetetlen, de ezek az emberek mindvégig ott voltak a szemed előtt s mégsem találtad őket szórakoztatónak. Kezdesz ellazulni egyre kényelmesebb a bárszék, s nem is érted a munkahelyen mért nem lehet lecserélni e székeket ilyenekre.

A negyedik egész pozitívan hat a kommunikációs készségedre. Kitűnően beszélsz idegen nyelveken, a külföldi cserediákokból verbuválódott társaság – kikkel egy ideje iszol ­­­- ennek ékes bizonyítéka. Rájössz, hogy minél többet iszol annál vonzóbb vagy s minden nőt megkaphatsz, akit csak akarsz. Ennek magyarázata, hogy a nők valamilyen oknál fogva buknak a részeg pasikra.

Az ötödiktől megéhezel, de fogytán a pénzed ezért kaja helyett iszol még egyet, picit nyűgös vagy ugyan, de ez nem kedvtelenít el. Mivel a szesz sármosít bepróbálkozol a nagymellű pultos csajnál. Amikor lepattint, hirtelen megvilágosodsz - A PULTOS CSAJ RUSNYA, JOBBAT ÉRDEMELSZ ENNÉL! Kérsz egy újabb kört hiszen a pia egyféle afrodiziákum.

A hatodik után egyszer csak kevésbé lesz szimpatikus a csapos. Az instant spanjaidnak úgy tűnik hirtelen valami baj lett a humorérzékükkel. Próbálod felfogni, hogy miért nem röhög senki a poénjaidon.

A hetedik után feltűnik, hogy egy rakás pöcs vesz körül, szégyelled magad, hogy együtt ittatok. Nincs mit tenni gyorsan iszol még egyet hátha attól jobb lesz.

A nyolcadiktól már kezd bizseregni a tenyered. Érzed, hogy pillanatokon belül valakinek adsz egy maflást. Egyre hangosabban beszélsz s preferálod az obszcén szavakat, főleg ha mások jellemzéséről van szó.

A kilencediktől fáj az állad meg a szemed alatt bizarr foltok jelennek meg. Sajnos nem emlékszel az esetre, csak most, másnap reggel a tükörben látod őket, meg persze érzed, hogy pokolian fájnak.  1. Na, ezt visz(i) ki.