Wakumbi

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Sablon:Élőlény infobox
Wakumbi
Más neve(i): enyingi rém (szopógép)
Elterjedés: Enying és környéke
Regnum (from five kingdoms): Oláh
Classis (osztály): Lakatos
Rend: Román
Család: Cigány
Faj: Chupacabras
Alfaj: Wakumbi
Képességei: ijesztgetés, melytorok, agresszív anális közösülés
A legszélesebb körben elfogadott enyingi vélekedés szerint, a wakumbi valahogy így nézhet ki. Vagy nem.
Néhány, nevét elhallgatni kívánó szemtanú körülbelül ilyenre festette le a wakumbit.

A wakumbi egy legenda. E szerint a wakumbi egy szörny, ami Enyingen a csatornában lakik. A helyi enyingi pletyka úgy tarja, hogy ez a wakumbi egy óriási csúszómászó hüllőizé vagy egy idetévedt chupacabras-utód, amely hüllőkkel párosodott.

A legenda maga egy lehetséges verzióban[szerkesztés]

Egyszer egy szépnek induló nyári éjjelen, tán 1987 vagy 1988 nyarán Enying éber és kevésbé éber lakosai egy különös hangra lettek figyelmesek. A zaj 23 óra 53 perckor hördült fel. A félelmetesnél is félelmetesebb hang volt. A félelmetesen hörgő zaj először a temető környékén ütötte fel magát. A félelmetesnél félelmetesebb, később már erős csörömpöléssel-dörömböléssel járó zaj szép lassan haladt a 64-es úton, majd áttért az egyik mellékutcára. A Semmelweis utca melletti kis erdőbe botorkáló szörnynek a hangja az egész kisvárost felzavarta mély álmából. Az erdő mélyén az üvöltő szörnyhang egyre acsargóbb és egyre hörgőbb lett. Mintha ádáz harcot vívna. „Hrrr... Hrrr... Agrrrr...” – lehetett hallani az ijesztő vicsorgó hangokat. Éjfél után 13 perccel ért véget a különös jelenés. Aznap éjjel 1200-nál is többen hívták fel a rendőrséget.

Mikor virradt, az enyingi családok egy része ámultan és szörnyülködve nézte, hogy háziállataik lemészárolva. A kisgyerekek a halott kutyáik láttán sírva fakadtak. Az enyingiekből verbuválódott egy kisebb, 7 fő csapat. A nyomokat feljegyezték és átkutatták az erdőt, ahova az állítólagos szörnyeteg ment. Amit ott találtak azt örökre nem felejtette el senki, aki ott járt. Minden csupa vér és pusztítás volt. Szétmarcangolt háziállatok mindenütt. A nyomozók, akik idetévedtek semmi nyomát nem lelték a szörnynek. Bevonták a Nemzetközi Paranormális Kutatóintézet munkatársait is a szörny utáni nyomozásba, ám nem bukkantak a szerencsétlenség okozójára. Az enyingiek wakumbinak nevezték el a történéseket. A helyiek sok-sok évig pletykáltak erről. Főleg akkor hozták fel eme históriát, ha már kezdtek kifogyni a pletykákból.

Teltek a hetek, hónapok és az évek. Minden csendesen és megszokottan telt Enyingen, mígnem 1997-ben újra fel nem ütötte a fejét eme különös jelenség, melyet sok-sok évvel ezelőtt észleltek a kisvárosban. A wakumbi ismét lecsapott. Enying lakosaiban a félelem újraéledt: vajon az emberek biztonságban vannak és ha nem meddig? A wakumbi ugyanis 1997 nyarának egyik éjjelén egy 17 éves fiatalt támadott meg, aki egyedül ment haza edzésről. A srác állításai szerint olyan volt, mint a megtestesült horror. Egyszer csak a fák közül egy vörös szemű, szőrös testű és kígyóbőrű kenguruszerű lény ugrott elő, amely hirtelen a tinédzserre ugrott és megharapta. Mire felalélt eltűnt.

A legenda úgy tartja, hogy a wakumbi leásta magát a talajba és csatornarendszerek hosszas hálózatát ásta ki az évek folyamán és ássa most is végeláthatatlan alagútrendszerét.[1] A 21. századba érve elkezdődtek Enyingen az ember általi csatornázások.[2] A dolgos közmunkások a kisváros feltúrása közben időnként – a második világháborús bombák mellett – valamilyen ismeretlen alagutakat találtak.[3] A rejtélyes alagutak feltárását teljes titokban tartották[4], hogy a lakosságnak ne kelljen újra rettegniük és átélniük a rég elfeledett történéseket. A kutatók az időnként 2-3 méter magas alagutakban furcsa lábnyomokat találtak, amelyek eddig ismeretlen fajhoz tartoznak. Szőrmintákat is találtak, melynek DNS-elemzése még nem zárult le.[5] A történések akkor kezdtek eldurvulni, amikor is furcsa és ijesztő zajok kezdtek kiszivárognak az alagutak mélyéből. Kezdetben halk volt, de tisztán kivehető. Idővel már-már hangos és mintha már mellettünk lenne a hang forrása. A jelenések a múlt évezred történéseihez hasonlóan újra elkezdődött. Az interneten elterjedt a história, hogy újra visszatért a wakumbi.[6] Számos és számtalan cikk jelent meg a wakumbiról. Oknyomozó riporterek lepték el Enyinget a wakumbi nyomát kötve.

A biológus válaszol[szerkesztés]

Egy filmfelvétel a wakumbi állítólagos gyermekéről.

Nos, a wakumbi egy chupacabras alfaj. A dezoxiribonukleinsav vizsgálata alapján biztos, hogy chupacabras alfaj. Bár van még egy kis hüllő is a lénybe, de lényegében emlősnek mondható. Már, ha mondható emlősnek egy emlős–hüllő hibrid.[7]

Annyit sikerült kideríteni a wakumbiról a kutatóink[8] által, hogy többnyire ragadozó életmódot követ. Néha növényeket is elrágcsál, főleg a vérehulló fecskefű (chelidonium majus) és a boldogasszony papucsa (Cypripedium calceolus) a kedvenc csemegéje Enying és környékének flórájából. Bár az is előfordulhat, hogy ezeket csak díszítőelemeknek használja, mint az ember, bár ez ki van zárva, mert az ember esztétikai képességeit egyetlen állatfaj sem képes megközelíteni[9]. Mellesleg teljesen átlagos fajnak tűnik. Ás, mint a pocok. Támad, ha megzavarják. Találkozhattunk már rosszabb állatfajjal is.

Kolóniát is alapít, erre az utal, hogy itt-ott magzatvizet is találtunk. Folyt, mint a patak vize. No, szerintem az enyingiek készüljenek fel, hogy wakumbi invázió lesz. Illetve az évszázad végére Magyarország is készüljön föl, hogy a wakumbik országszerte elszaporodhatnak.

Az ufológus is megszólal[szerkesztés]

Szerintem a wakumbi egy földönkívüli faj. Ufológus társaimmal karöltve megállapítottuk, hogy a wakumbi egy, a Szíriusz naprendszerében keringő földszerű bolygóról származik.[10] Szerény véleményem szerint a szürkék azért küldték Enying környékére a wakumbit, hogy előkészítsék a terepet a föld alatti bázisukhoz. Valószínűsíthetően a hely őrzésével is a wakumbit akarják majd megbízni. Viszonylag kis számú wakumbi elegendő ahhoz, hogy illetéktelenek ne tudjanak véletlenül se eljutni a bázisukra.

Hogy mit fognak csinálni a szürkék Enying alatt? Jobb bele se gondolni. Bár szerintem emberkísérleteket fognak végezni, főleg az enyingi lakosságon.[11] Szóval szerintem ne legyünk meglepve, ha sorra tünedeznek majd el a környékről emberek. [12] Joggal kérdezheti a lakosság, hogy ilyenkor mi tévők legyenek. Szerény véleményem szerint fogadjunk fel egy aurort és különböző védőbűbájokkal vértezzük fel épületeinket. Ha a nyílt utcán próbálnának meg megerőszakolni akkor használjunk depulso bűbájt.

A vadász[szerkesztés]

A wakumbi egyetlen természetes ellensége a híres wakumbi vadász, alias Szabó Márk, aki betanított verseny wakumbiaival járja a világot, és segít a bajba jutottakon. Földrengéseken segít a túlélők megtalálásában ,valamint a speciálisan képzett orvosi wakumbik segítik az áldozatok szakszerű ellátását. A névtelen hős nap mint nap járja az Enyingi, és a Pesti vadont. Ha segítségre van szükséged csak kiáltsd wakumbivadász. Sokféle néven vált ismertté, ezek közé tartozik a wakumbikkal suttogó, és a wakumbiember. Sikerült háziasítania a wakumbikat, majd különböző kísérletekkel sikerült megteremtenie a wakumbi alfajait. Például: a vakvezetőwakumbi, a szánhúzówakumbi, és a vadászwakumbi. Az utóbbiak segítik levadászni vadon élő fajtársaikat, kifejlett érzékeikkel könnyedén megtalálják a prédát. Katonákat toboroz, ugyanis egy jósnő szerint 2022-ban a wakumbik hozzák el a világvégét. Ha hős akarsz lenni, csatlakozz, szükség van rád!

Műsorok, amelyben a wakumbi szerepel[szerkesztés]

 • 2017 - Soros György reptilián-hadából való az Enyinget rettegésben tartó Wakumbi? (Enying Soros új célpontja?, M1 továbbá M2)
 • 2017 - A wakumbikkal táncoló
 • 2017 – Igazi vagy hamis: Paranormális akták (Fact or Faked: Paranormal Files, Universal Channel)
 • 2018 – Megmagyarázhatatlan (Unexplained, Spektrum)
 • 2018 – Szellemlabor (Ghost Lab, ID Investigation Discovery)
 • 2019 – Legenda vagy valóság? - Wakumbi (Mystery 360 – Wakumbi, National geographic)
 • 2020 – Az igazság nyomában (Is It Real?, National Geographic)
 • 2020 – Para? Normális? (Weird or What?, Discovery Science)
 • 2020 – Szellemek nyomában (Ghost Hunters, AXN Sci-fi, majd az AXN Black )

Weboldalak hasznos irományai[szerkesztés]


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Lehet, hogy épp most alattad csatornázik 100-200 méterrel és te épp nem tudsz róla.
 2. Heeeee?! Csatornázás Enyingen? Mit szívtál, haver?
 3. Legalább tudjuk miért áll a csatornázással a megbízott kft. Biztos a wakumbi a „legdolgosabb” munkásokat ragadta el az éjjelente a környéken alvók közül.
 4. Legalábbis próbálták.
 5. A hivatalos verzió szerint. Nemhivatalosan egy ritka chupacabras alfajhoz tartozik a DNS. De erről pszt! Egy szót se!
 6. Öhm, őszintén szólva még el se ment, csak voltatok olyan trógerek, hogy megzavarjátok a nyugodt kis életét és kolónialapítását.
 7. De legyen inkább emlős, mert a kacsacsőrű emlős sem madár.
 8. A 79 főből 50 tért vissza.
 9. Ez olyan ritka hülye megállapítás, mint a negatív alapú logaritmus.
 10. A dogonokkal együtt hozhatták a Földre a földönkívüliek. Azonban a wakumbit a 20. századig valamilyen ismeretlen oknál fogva rejtve tartották.
 11. Mint mondják, jobb helyi alapanyagból dolgozni. Még a szürkék is igyekeznek a környezetvédők elveihez igazodni.
 12. Lehet, hogy azt a sok kutatót sem a wakumbi fogyasztotta el.