Világvallás

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A világvallás lényege, hogy a hívők hisznek a világ létezésében. Ez a vallás tudja magáénak a "világon" a legtöbb hívőt, habár gyakran nem tudatosul az emberekben, hogy maguknak vallják téziseit.

Alapjai, teremtéstörténet[szerkesztés]

A legenda szerint Isten az Édenben unalomból, egy selejtes harcijármű-modellkészletből teljesen véletlenül összerakta Ádámot. Ádám anyagába rengeteg mennyiségű technokol-gőz ivódott, ami lélekké sűrűsödött benne. Isten, miután látta, hogy Ádám létezni kezdett, feltalálta a társaságot, amit jónak talált(fel). Egész nap együtt modelleztek.

Mikor Isten pihenni tért, Ádám elkezdte felfedezni az Édent, és miután szabadon gondolkodhatott is, és nem kellett a modellezésre koncentrálni, észrevette, hogy bizony a kígyó szabadon van engedve. Gyorsan visszament az egyetemes modellezőkészlethez, és összerakott neki egy tárolóezközt. Csakhogy Ádám, Isten segítsége nélkül nem volt valami kreatív, és ezért ez a dolog, majdnem tökre ugyanúgy nézett ki, mint ő maga, hozzáépített az oldalából a szerencsétlen egy darabot, mert abból az alkatrészből már csak egy volt készleten, és ráadásnak igencsak sok technokolt használt hozzá, és így még nagyobb lelke lett ennek a dolognak, mint Ádámé.

Később, mikor Isten visszatért, meglátta Ádám kígyótartóját, és feltalálta a hülyeséget.

Megkérdezte tőle, hogy mióta van itt ez a szörnyűség, ami tök bénán néz ki, és folyton bőg (mert nagy a lelke). Erre a kígyótartó közbekotyogott, hogy "Egy év!", mire Ádám borzalmasan ideges lett, és azt válaszolta, hogy "Év, a szart!"

Isten végülis megbocsátott Ádámnak hülyeségéért, és megengedte, hogy ott tartsa a kígyóját, ahová egyébként a modell sikertelenségének ellenére illett, és el is nevezte a tárolót, az előző meglepő kijelentés nyomán Év a ...-nak.

Isten ezentúl együtt modellezett a modellekkel, akik egyébként nehezen jöttek ki egymással, de mégsem járkáltak külön, mert Ádám Év a...-ban tartotta a kígyót, Év a ... pedig elvesztette volna kitüntető funkcióját Ádám nélkül.

Isten velük való időtöltése alatt feltalálta a társaságot, amit rossznak talált(fel), és ezért egyre kevesebb időt töltött a két modellel. Ez alatt a két modell szépítgette saját kis elszeparált kör alakú területét, mert Év a ...-nak ez volt a heppje, Ádám, pedig egyre nagyobb területeket modellezett be kör alakban, mert neki meg ez volt a heppje. Ez a hely volt a Világ elődje. Addig építkeztek, addig terjeszkedtek, amíg már nagyon feltűnő volt, hogy ennyi dolgaik, meg elrontott modelljeik (egyik-másik mozogni sem tudott /később un. növények/, de még a legjobbak sem voltak képesek a beszédre /később un. állatvilág, államfők... stb./) voltak, és be kellett vallaniuk a Világot Istennek. /ezt ünneplik a világvallás hívei "Világbevallás"-ként, amit minden év márciusáig meg kell tegyenek szimbolikusan/

Amikor ezt volt merszük megtenni, már több borzalmat, közéleti személyiségeket, pornószinésznőt... stb. legyártottak, amit Isten sosem támogatott volna ha jelen van. Isten, Ádám képében meglátta az első univerzum szintű "tévedést" (ami elnevezés onnan jött, hogy TÉVED, ÉS még hülye is...).

Büntetésként Isten összezsugorította Ádám kígyóját, és Év a ... melleit (az előbbi soha, az utóbbi csak a has, és potroh részek megnövekedésével válhatnak újra nagyobbá), majd elszeparálta saját édenétől a két őrült modellt, akik és leszármazottaik csak akkor kerülhetnek vissza az Édenbe, ha (és állítólag ezek Isten saját szavai) "Mehgdge bendek", amit félreértve évente több modell is meggebed, nem tudván, hogy Isten Ádámhoz intézett utolsó szava azt jelenti(Ófidzsiül): SOHA!!!!

Hierarchia[szerkesztés]

A világvallásban rengeteg a hierarchikus rétegződés, tükrözvén egyházuk rendszerével, az általuk imádott dolog, a "Világ" bonyolultságát és nagyszerűségét. Most csak pár főbb szintet sorolunk:

Tudattalan hívők

Nincs tisztában vele, hogy része a vallásnak, de tanúkkal bizonyítható, hogy hisz a világ létezésében.

Friss felébretdtek

Tanúja volt indirekt kinyilatkoztatásának egy un. motoros, és a sok tudattalan közül kiválasztotta, hogy magáévá tegye, a saját tanítványává, mentholáltjává (ami a szájszag-frissítők állandó megosztását jelenti).

Motorosok

A motorosok már egy olyan szintet képviselnek a vallásban, akik elismerik a világ végességét is, mert nyagy részét imádatuk tárgyának megtanulták fejből. Természetesen folyamatosan memorizálják az új elemeket. Ezek miatt a motorosok elismerik azt is, hogy helyhiány miatt autó helyett a legjobb motorizált személyszállító ezköz a motorkerékpár.

Szertartások, kinyilatkoztatások[szerkesztés]

A hívők általában pusztítással nyilatkoztatják ki, hogy hisznek a Világ létezésében, hiszen ami nem létezik, az nem tud pusztulni.

A vallás első nagy válsága[szerkesztés]

A világvallás első nagy válságának kezdete 1596-ra tehető, amikor is megszületett az első deszkás, aki komolyan fontolóra vette a Világ nem létezését. Pontos nevét nem lehet tudni, mert a világvallók megpróbáltak eltüntetni minden nyomot utána, és azt tartották róla "Gondolkodik, tehát gagyog." A korabeli jegyzeteken így nevezik az ellenséges hívők: Deszkásez.