Vértunkolók

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A Vér folyó Hegyeshalom és Záhony közötti szakasza

A vértunkolók is magyarok (voltak).

Bevezetés[szerkesztés]

A Vértunkolók a magyarok elvesztett kilencedik törzséből[1] származnak. Sajnos jó néhány példányuk profi nyomolvasónak bizonyult, vagy sajátos kínzási módszereiknek hála sikerült információkat kicsikarniuk a honfoglalás szemtanúitól (ezek közül nem mindenki bizonyult hasznos szemtanúnak).[2] A vértunkolók kihagyták a közös vérszerződést.[3]

Ismertetőjegyek[szerkesztés]

Nincsenek. A Vértunkolók teljesen átlagos külsejűek, tehát semmilyen áruló jel nem figyelmeztet arra, hogy a közelünkben ólálkodnak, támadásra készen. Koruk 34 és a kripta közé tehető. Feltűnő vonásuk az igen élénk kommunikáció. Súlyos esetben ez két vagy több másik Vértunkoló aktív részvételével történik.

Alfajok[szerkesztés]

Buszongók[szerkesztés]

Tömegközlekedési eszközökön szedik prédáikat. Harsány hangon vitatják meg életük orvosi vonatkozású epizódjait, részletesen kitérve műtétjeik aprólékosan véres részleteire.[4]

A Vértunkolók saját, szűkebb rokonságuk, valamint a közeli városrészek betegségi állapotán túl kimerítő tájékoztatást adnak a helyi és környéki temetők tárhelyeire történő friss feltöltésekről. A napi hírek között általában mindig szerepel egy fiatal, akinek az egészségügyi reform miatt lecserélt gyógyszere annak hirtelen kimúlását okozta AIDS, agyvérzés, szívinfarktus, vagy hátrafelé mászkáló ízeltlábú állatka miatt.

Mielőtt elmenekülhetnénk a következő buszmegálló biztonságot adó árnyai közé, okvetlenül megtudjuk a környékbeli kisgyerkőcök vakbélműtétjének körülményeit, valamint a több órás késés okait.

Szemtanúk[szerkesztés]

A buszongók ezen alfaja nem saját valós, vagy bekövetkező nyavalyatöréseit és kórjait ecsetelgeti szadista élvezettel, hanem azt, amit látott.

Látásmódjuk természetesen a vérre, és a lehetőleg minél szörnyűbb balesetek részletes ecsetelésére fókuszál. Így két megálló után már lelki szemeinkkel látni fogjuk az összes borzalmas részletet [5] olyan pontossággal, hogy a helyszínelő rendőrök pusztán a mi másodlagos beszámolónk alapján képesek lesznek rögzíteni a féknyom adatoktól kezdve az áldozatok vércsoportjáig és DNS szerkezetéig mindent, anélkül, hogy ki kellene szállniuk a tényleges helyszínre.

A Szemtanúk, miután az általuk látott eseményt szájhagyomány útján történő továbbadták a vonakodó utókornak, asszociatív versenybe kezdenek, melyikük környezetében fordult elő hasonló, autóban heverő kibicsaklott nyakakat eredményező, vagy vérzuhatagokat lövellő sebesülés. [6] [7]

Kedvenc kifejezésük a „nem szenvedett sokat.”[8]

Fogászok[szerkesztés]

A fogorvosi rendelők sötét sarkaiból támadnak. A szimpla ellenőrzésre érkező áldozattól rögtön megkérdezik, ugye ő is foghúzásra jött, megadva a közös várakozás depressziós alaphangulatát. Érdeklődés hiányában is elmesélik gyökérkezelésük folyamatát.[9]

Rendelőlakók[szerkesztés]

Orvosi rendelők ragadozói. Általában halálos betegség gyötri őket, de ez sem akadály, hogy el ne meséljék, milyen fázisai voltak és lesznek.

Versengők[szerkesztés]

Többnyire hajlottabb korú Vértunkolók. Ők a törzs nagy tudású sámánjai. Találkozva egymással azonnal kezdetét veszi joviális vetélkedésük, kinek hány műtétje volt, hány szervét vették ki, cserélték fel, kiben hagytak több orvosi eszközt, törlőkendőt, kibe törték bele a leghosszabb katétert. Mókásnak tartott szlengben beszélnek, úgymint a jajongó [10], mesekocsi[11]és a kacsa. [12]

Mobiltunkolók[szerkesztés]

Ezen törzs tagjai akkor sem esnek kétségbe, ha nincs a közelben másik vértunkoló, mert ilyenkor bezzeg jól tudják használni a modern technika vívmányait, és ha békés, elégedett arcokat látnak maguk körül, azonnal előhalásszák és csőre töltik a mobiltelefonjukat. A vértunkolók számára valamennyi telefontársaság negyedáron biztosítja a percdíjat, tudva, nem érheti őket emiatt veszteség. Egy átlagos mobiltunkoló telefonhívása ugyanis nem lehet kevesebb harminc-negyven percnél. A hívás ismétlődő mintázatot követ, amint minden szörnyűségről tájékoztatták a hívott felet, - és mindenkit a közelben - , újratárcsáznak[13], és megismétlik a teljes beszélgetést.[14][15] A következő dolgokat minden esetben meg fogjuk tudni:

 • ki a főorvosa
 • milyen vizsgálatokat végeztek el rajta
 • valamennyi leletük összes eredményét, a tapasztalatlanabb utastársak kedvéért a latin nyelvű kifejezéseket gondosan lefordítva magyarra
 • mikor volt/lesz/van az előző/következő/jelenlegi műtétjük
 • mit tapasztalt
 • milyen sebeket szerzett
 • melyik szomszéd távozott az örök vértunkolómezőkre

Adalékok[szerkesztés]

A Vértunkolók létezése teljesen rejtélyes. Nem tudjuk hogyan és miért alakultak ki.[16] Darth Vader például soha nem panaszkodott, pedig ha valakivel, akkor vele aztán igazán elbánt Obi-Van Kenobi és a plasztikai sebész.

Lábjegyzetek[szerkesztés]

Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Lásd még: Arthur Koestler: A tizenharmadik törzs.
 2. Például Vazulra aligha számíthattak.
 3. Ez részben magyarázza, miért olyan kevés köztük a gyakorló hepatitiszes.
 4. Néhány élelmesebb pécsi diák rendszeresen őket hallgatva készül fel az anatómia, belgyógyászat és hullaboncolás tantárgyaiból, frissen szerzett szaktudásával általában merevre döbbentve vizsgáztató professzorait.
 5. Még éjszaka is, amikor sikoltozva ébredünk fel.
 6. Nyilvánvalóan nem tudják, hogy az orrunk előtt a busz oldalára felfüggesztett vészhelyzeti ablaktörő kalapács hasonló sérüléseket tud okozni...
 7. A vértunkolók felbukkanása önmagában vészhelyzet.
 8. Ellentétben velünk, akiknek ezt az egészet végig kellett hallgatnia...
 9. A különösen elvetemülteknek még fotóik is vannak róla...
 10. Intenzív elkülönítő.
 11. Ételszállítónak tűnő ételszállító kocsi. Valójában nem ételt szállít. A kórházakban nem adnak ételt, csak valami hánytató moslékot. Például édesfőzeléket használnak a gombamérgezéses esetekben azonnali spontán gyomormosásra. Az édesfőzelék népies neve a búvárleves, illetve töményebb formában a búvárfőzelék.
 12. A reform óta igazi élő kacsa. Szabad idejében azzal foglalatoskodik, hogy a takaró alatt lecsípje a kukacodat. Sajnos nagyon sok szabadideje van.
 13. Újratervezés...
 14. Vagyis feltételezzük, hogy közben tárcsáztak..., ugye? Ugyeee?!?
 15. Nem lenne egyszerűbb az egészet szemléltető videóstól, hangfáljlostól DVD-re írni és elküldeni minden érintettnek?!
 16. Igazából ezt tudjuk. Azért, hogy tönkretegyék a napodat.


Magyarság
Magyararms.gif
Magyararms.gif

Magyar ember
ÁkosÁlmosOrbán ViktorGyurcsány FerencLyukas kétfillérMagyar királyokIgazmondó emberek
Gyomormosoda
GulyásGulyás magyarosan • Gulyás szalmonellásan • Gulyás elsózvaGulyás turistáknakGulyás kakastökével

Bukarest * A magyar kultúra fővárosa * A Mars többi kolóniája * Halászbástya * Egri bikavér