Utánfutó

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az utánfutó általános jellemzése[szerkesztés]

Érdekes állatfaj az utánfutó (Post cursum), mely többnyire sok helyen előfordul. Persze olyan is van, hogy éppen nem látjuk, de akkor is arra következtethetünk, hogy ott van, hiszen nem látjuk az előfutótól (Prae cursum), aki értelemszerűen előtte fut. Fontos, hogy ne próbálkozzunk a lefényképezésével, mert túl gyorsan fut és elmosódna a kép. Már csak ezért is gondolhatjuk, hogy ott van ahol nem látjuk, hisz olyan gyors. Igazságszerint olyan gyors, hogy ezt a sebességet már hangrobbanás sem követi. Mi ugyanakkor tudunk létezéséről.

Az utánfutó kifigyelése[szerkesztés]

Az utánfutó néha megáll, de csak akkor, ha az előtte lévő előfutó is megáll. Tehát az okos ember az előfutót próbálja megállítani. Ehhez nyilvánvalóan be kell csapni az előfutót. Mivel lehetne jobban becsapni, mint egy másik utánfutóval? Így van! Szereznünk kell egy másik utánfutót, akit úgy tudunk megfogni, ha megállítjuk az előfutót. Na de az előfutót valahogy meg kell állítani, ehhez egy másik utánfutóra lesz szükségünk.

Jó, jó. Értem, hogy ez egy kicsit bonyolult, nyájas olvasó, de a filozófia rejtelmei nélkül nem is érdemes unciklopédiát olvasni. Na, de mondok egy egyszerűbbet. Le kell füzetni az ámokfutót, mármint a Kozsót, azaz az előfutót. Na igen, ez a megoldás! Mivel lehet lefüzetni? Így van! Egy füzettel, mellyel fejbe kell vágni. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, hogy hol van az előfutó, ezért csak úgy vaktába dobjuk el a füzetet. Reméljük, pont eltaláljuk. Ekkor megáll és megcsodálhatjuk a mögötte lévő utánfutót. Vigyázzunk! Az előfutót nem, mert az elszáll (vagy nem).

Az utánfutó értelmi szintje[szerkesztés]

Kifejezetten értelmes állat. Az igazat megvallva nincs agya, de ez nem lényeg. Az már annál fontosabb, hogy van vallása. Ő a füzet mindenhatóságában hisz, és ezt a vallást ráerőltette legjobb barátjára, az előfutóra. Ezért van az, hogy ha felédobunk egy füzetet megáll.

Az utánfutó paraméterei[szerkesztés]

  • Magasság: 1,0-1,2 pm (paraméter)
  • Szárnyfesztáv: 1,1-1,5 pm
  • Mellbőség: Nincs
  • Szín: Zöld, piros, sárga, lila, kék, fekete, fehér, szürke - na, röviden szivárványszínű
  • Hosszúság: 6,1-62,9 pm
  • Legközelebbi rokona: Előfutó
  • Kerekeinek száma: Minimum: 2, Maximum: 34 921
  • Család: Futók
  • Legtávolabbi rokona: Gyurcsány Ferenc