Unciklopédia:Társalgó/Archívum 3

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Véssük ide![szerkesztés]

Nem kívánom, hogy kimentsenek a vízből, megelégszem azzal is, hogy nem löknek bele. Feleki László - OA

alt-shift-x[szerkesztés]

Lelkes szerkesztőtársak! Ha eszelősen unatkoztok, használjátok az alt-shift-x billencs-kombinációt. Van még mit javítani. OsvátA Palackposta 2007. augusztus 6., 07:33 (UTC)

Uncimatek[szerkesztés]

Az aktív szerkesztők számát elosztva az Unciklopédia beindulásának dátumával, vagy/és az Unciklopédia beindulásának dátumát elosztva az aktív szerkesztők számával megállapítható: humortalan ország vagyunk. És ezen nincs mit röhögni. OsvátA Palackposta 2007. augusztus 17., 10:17 (UTC)


Egy halom ikon[szerkesztés]

Itt lelsz ilyeneket, ha kell: http://commons.wikimedia.org/wiki/Tango_icon OA

Spontán emberi öngyulladás[szerkesztés]

Ritka nagy marhaságot találtam: http://hu.wikipedia.org/wiki/Spont%C3%A1n_emberi_%C3%B6ngyullad%C3%A1s Kell ez nekünk? OsvátA Palackposta 2007. november 11., 15:12 (UTC)

Kösz a linket, lementem a tartalmát, mielőtt kitörlitek. Szerintem kihagyta a gömbvillám elméletet, és van benne néhány gépelési hiba. Nevetni viszont nem nevettem rajta. Talán Stephen Cutter és drágalátos társasága igen. Persze, ez magánvélemény. Gizmóka 2007. november 11., 15:46 (UTC)

Shopsign[szerkesztés]

fig. № . 1.

Az IP címek alapján annyit látni vélek, hogy a [[Kép:Shopsign.png]] elleni folyamatos és bugyuta piszkálódás Kínából jön. A szoftver most megengedte levédeni a momentán épp üres lapot. Kint vagyunk a vízből (?). OsvátA Palackposta 2008. január 19., 07:06 (UTC)

Wikipedia hajtóanyaga[szerkesztés]

Valaki nem tudná megmondani, hogy honnan lehet leszedni a wikipedia motorját? Biztos, hogy fent van valahol (Aláíratlan hozzászólás, szerzője 84.3.37.122 (talk • közreműködései) )

gugli: mediawiki --Gizmóka 2008. február 1., 16:39 (UTC)

E-mailok[szerkesztés]

Mail-mark-junk.png

Bocs, hogy zaklatok, de nem tudom megnézni az e-mailjaim hálózaton bellül (unciklopedián bellül)? Ha már egyszer megnéztem az üzeneteket, hol tudom újra, légyszi gyors választ! Köszi

We are the Best (Aláíratlan hozzászólás, szerzője 1337King (talk • közreműködései) )


Képek és jogok[szerkesztés]

A vitát áthoztam ide:

Vitassuk meg: attól, hogy az UnCommons tele van jogsértő képekkel, mert – úgy tűnik – a kutya se törődik vele, átvegyük-e ezt a gyakorlatot? Ezen a képen ráadásul virít a © . Vagy hárítsunk minden felelősséget rájuk?

Ez a kép silány, de ez nem tartozik ide....
 1. Face-devil-grin.png Vélemény: nem, ne vegyük át ezt a gyakorlatot. – OsvátA Palackposta 2008. február 9., 14:12 (UTC)
Felőlem takarítható...,bár nem mi töltöttük fel... (U.i: az Uncommons gyakorlatilag csak jogsértő képekkel van tele.) --Gizmóka 2008. február 9., 15:18 (UTC)
meg a..., szóval van ott eredeti szemét is. Megfigyelésem szerint egy ervinposzpisil felügyeli leginkább, már amennyire, és máramennyire jól emlékszem a nevére. Lehet vele vitatkozni, vagy érdeklődni tőle/nála; gondolom az anyanyelvén, vagy/és egyéb világnyelveken, bizonyára. OsvátA Palackposta 2008. február 9., 15:44 (UTC)

Egyelőre meghagyom a képet, ha egyszer itt kezdeményeztem a vitát. OsvátA Palackposta 2008. február 9., 17:26 (UTC)

A Wikipédiában informatikusok irányítják a közvéleményt, ott jogásznak komoly szerep nem jut. Tapasztaltam.
Magyarul: ott lemészárolják a képeket, meg sem várva, hogy a szerzői jog jogosultja tiltakozzék (ha egyáltalán van ilyen személy vagy kiadó, mert hosszú életű fotósnál ki tudja?)
a Wikipédia ugyanis szerzői jog-ellenes projekt, amelynek a lényyege, hogy semmiféle szerzői jogi kockázatot nem akarnak vállalni, helyette képromboló automatát működtetnek. (Erről mintha szösszentem volna itt is, az Uncin.)
A válaszom lényege az, hogy az Unciklopédia nyugodtan megvárhatja, amíg bárki tiltakozik bármilyen kép szerepeltetése ellen, az ilyen nem várt esetekre felhatalmazhatjuk OsvátA-t, hogy egy emberként távolítsa (vagy távolíttassa) el a képet.
Egyébként ugyanez a recept ajánlható személyiségi jogi kifogások/sértődések esetén is.--Linkoman 2008. február 11., 21:09 (UTC)

Egyet is értek, meg nem is. A nyilvánvaló lopkodásnak ellene vagyok. Annak is, hogy az Uncommonsban hemzsegő jogsértő szemetet átvegyük. Ugyanakkor a világhálón megállapíthatatlan eredetű, körbe-kuszába keringő szellemes anyagot mért ne használnánk. De más csakhogy is van: senki nem választott meg humor- vagy/és ízlésfelügyelőnek. De a jogsértő kritérium elég sok mocsoktól megóv bennünket. Csak a legjobb belátásomat tudom működtetni. OsvátA Palackposta 2008. február 12., 17:01 (UTC)

Szerveződés[szerkesztés]

Jó lesz vigyázni...

Zenit.gif Érintettek, felvetők, brátim: Idevigyázzatok! OsvátA Palackposta 2008. március 10., 09:34 (UTC)

|[szerkesztés]

Uncitali: ápr. 1. kedd. 18h, Kék Rózsa Étterem.

Aki bújt, aki nem; ott leszek (itt köll ideírni):
 1. OsvátA Palackposta 2008. március 25., 19:23 (UTC)
 2. --Immanuel Blue morpho butterfly.jpg 2008. március 25., 19:50 (UTC) Ám legyen.

Jegyzőkönyv[szerkesztés]

Megvolt. Jó[1] volt.[2][3]

Jelen voltak:
 1. Immanuel
 2. Linkoman
 3. OsvátA
Igazoltan hiányzott:
 1. Gizmóka
 2. Bennó
Igazolatlanul hiányzott:
 1. Gubbubu
A Közgyűlés szavazóképes volt.
 1. Nem volt szavazás.
 2. A Közgyűlés egyhangúan és egykedvűen kifizette a cehhet.

Jegyzet

 1. Mi volt meg? Ki volt meg? Kinek volt meg? Ebben a sorrendben? Most dicsekszünk, dicsekszünk? :-)
 2. Leszámítva azt, hogy egy túlbuzgó pincér finoman rájuk szólt, hogy záróra van, távozni kéne.
 3. Jelentkezés Unciklopédia találkozók vendéglátójának

Varázsszavak[szerkesztés]

Ezek a varázsszavak többé-kevésbé, vagy egészen az Unciklopédiában is működnek. Ez is csak egy wiki. OsvátA Palackposta 2008. március 29., 13:11 (UTC)

Pl.: október 20231003010041 1.39.3 Unciklopédia...

Veréssel fenyeget a trójai szerzője[szerkesztés]

[1] Jó alap a Végfelhasználói szerződés trójai programokhoz szócikkhez.
Gg630504 2008. április 30., 16:12 (UTC)

Megírod? OsvátA Palackposta 2008. április 30., 18:03 (UTC)
Én ugyan nem. :-)User:Gizmóka Gismoticon1.PNG 2008. április 30., 18:19 (UTC)

Friss változtatások[szerkesztés]

El van állítódva az órátok.


Accessories-text-editor.png
Az Uncológus válasza

Nincs. A tied nincs beállítva.A helyes időt látni: regisztrálnod kell. Vagy pillants a karórádra.

Vagy Lui megmondja, mennyit kell látnod az órádon. Vö. K. Zita...

Tökmagány[szerkesztés]

Magányos lapok: az ezen a lapon felsorolt szócikkek egyetlen vacak bellinket sem tartalmaznak. Ez rossz. Árt a nézettségi indexnek. Még a Győzike show is jobban áll. „Csinálni, csinálni, csinálni!” – ahogy Vlagyimir Iljics egyszer megjegyezte. OsvátA Palackposta 2008. július 3., 17:45 (UTC)

Bánatos költő viccel[szerkesztés]

Emberek! Ez köll nekünk! Hova tegyem?

A tavaszi túszteppet,
A tavaszi táncot,
Úgy járom én, hogy hozok
Egy beteg fináncot,
Zöld ruháját lehúzom,
Szétmetélem szépen,
S tavaszi spenót gyanánt
Feltálalom lében.
Tóth Árpád

A szócikk névtérbe, de gyorsan. Gubbubu 2008. július 14., 07:31 (UTC)

Is anybody in there?[szerkesztés]

Emberek! Az Unciklopédia még mindig 821 cikket tartalmaz?

Nem születnek új cikkek és pláne nem olyan jó cikkek, mint amiket Gubb szokott írni.

Ha ez így megy tovább, verselni fogok! (ld. még: "a bánatos költő viccel" c. szakaszt).

Ha nem akarjátok, hogy az Unciklopédia 90%-át E.B.Killedbitsch költeményi alkossák, akkor hajrá!!!!

- neduddgi.
A kedves kollégát emlékeztetnénk arra, hogy mind a genfi konvenció, mind az UVSZ tiltja a foglyok, nők, gyerekek, szerkesztők, és a vétlen látogatók ilyetén kínzását!
Symbol opinion vote.png Megjegyzés: A jelenlegi szócikkszám 832, a kolléga bizonyára nem tud számolni, dehát nem lehet mindenki matektanár...
Fred. Piszkos Fred.

Kategóriák[szerkesztés]

Ha valakinek van kedve, és agya, és ideje átfésülni a kategóriáinkat, és alkategóriáinkat, és rendet vágni köztük, az vágjon bele, mert nagy a káosz. A sablonok kategorizálásáról már nem is beszélve! (Nekem a fentiek közül egyik sincs.) OsvátA Palackposta 2008. július 21., 07:16 (UTC)

Kocsmafal[szerkesztés]

Kocsmazene

Az általunk olyannyira nem tisztelt Wikipédiában időről időre egy-egy széplélek felveti, hogy a Kocsmafal neve ne legyen kocsmafal. És ötleteknek. Hogy legyen inkább teázó, kávézó, társalgó, tárgyaló, értekezlet, agytröszt, főtér, lőtér, szalon, lépcsőház, piac, dühöngő, faliújság, tacepao, mittoménmicsakeztnemitszólnaazanyukám, stb. és stb.

Ezzel kapcsolatban helyesen jegyezte meg nagyjából az alábbiakat egy Jónevű Szerző:

Szerintem jó, én kedvelem. Azonkívül nem a Wikipédia találmánya, magyar nyelvterületen és a világ boldogabbik felén egyaránt – jellemzően a 19. századtól – megszokott volt e vidéki műintézményekben a kocsmafalra felragasztani, kitűzni, vagy kiírni különféle közérdekűnek szánt hirdetményeket, az egyszerű emberek (Három hízott göbe az alvégi Placsintár Pucinál eladó; Nagyboldogasszony előtti vasárnapon mulatság a csengeri Fazekas-gödörben) és a faluvezetés részéről egyaránt (Akik elmaradtak a gelencséri tized adó befizetésével, Kisasszony napjáig megtehetik; Tom Day wanted!). Emellett Kossuth apánk és mások képe is felkerülhetett melléjük. És ha már mind ott voltak egymás hegyén-hátán, ezektől megihletetten lehetett melléjük, a tényleges kocsmafalra anyázni krétával, széndarabkával, miegyébbel. A kocsmafal (ang.: Village Pump) ugyanis a szóhasználatban nem a kocsma fala volt, hanem a bor- és pálinkakimérő pultot óvón körbevevő farácsozat, a kármentő.

Symbol opinion vote.png Megjegyzés:: itt sem kell szavazni. OsvátA Palackposta 2008. augusztus 22., 10:16 (UTC)

Uncommons[szerkesztés]

Az Uncommons nálam második napja tetszhalott. Másnál is? Lehet, hogy a baromi mennyiségű jogsértést és bunkóságot valami kommandó egy mozdulattal felszámolta? OsvátA Palackposta 2008. augusztus 27., 14:01 (UTC)

Az Uncommons ma visszatért. Az archívumaim nem. OsvátA Palackposta 2008. augusztus 30., 17:29 (UTC)

Ezen is túlvagyunk. Minden rendben. OsvátA Palackposta

Interwiki-robot[szerkesztés]

Dolgozik valami interwiki-robot az Uncimédia projekteken? Jó lenne tudni, ha igen, mért nem. OsvátA Palackposta 2008. október 8., 07:48 (UTC)

Megújult egy online fordítógép...[szerkesztés]

...egyéb nyelvek mellett már oroszul is tud!

Kipróbáltam. Teljes siker! Íme:

 • Aki ingyért silózza a pitykét, pudvás retek a bére.
  • Кто бесплатные бункеры кнопка, разлагая редьку его заработная плата.

Mégse halunk meg hülyén.

P.S.: Érdekel vietnámiul is? OsvátA Palackposta

Hungaricum[szerkesztés]

A tegnapi napon a magyar Unciklopédia elérhetetlen volt, miközben az összes világnyelven szabadon szerkesztették, beleértve a mongolt és a zulut is. Dagadjon-e kebelünk a nemzeti büszkeségtől, vagy ez a már oly sokat emlegetett balsors? OsvátA Palackposta 2008. november 23., 08:27 (UTC)

Hümm 87.166.165.230 2008. november 23., 09:12 (UTC)

Szerveroldali rongálás[szerkesztés]

A magyar Unciklopédia kétnapos elérhetetlenségét követően e pillanatban a december 4-14 közötti szerkesztéseink hiányoznak. A világháló útvesztőjére fogni mindezt hülyeség lenne: valahol valakik valamivel épp piszmognak. Erről nem értesítenek sem előre, sem félúton, sem utólag senkit. Üzentem Carlbnak, aki hallgat ezidáig (?). Hát akkor várunk. Nem ez az első ilyen esetünk. OsvátA Palackposta 2008. december 16., 19:16 (UTC)

Van itt [2] valami válasz User:Hanttól. Most kinn vagyunk a vízből? OsvátA Palackposta 2008. december 16., 19:29 (UTC)

Gaskó-nap[szerkesztés]

Gaskó (VD-/Önkényuralmi jelkép törölve/) István országimázsépítő tevékenysége meghaladta az ingerküszöbömet, ezért cikkel kívánok emléket állítani annak az embernek, aki médiasztárt faragott Kavalecz Imréből. A cikk a magyar ünnepnapok közé kerülne. Van valamiféle irányelvünk az élő személyek kezelésére? Beroesz 2009. január 3., 19:55 (UTC)

Csak a jóízlés. A határ a becsületsértés, a perrel való fenyegetettség. Jól jöhet egy ilyen sablonszerűség:
Ez a szócikk élő személyről szól, ha tehát a benne szereplő egyes kijelentések neadjisten rá nézve sértőek, a legjobb, amit tehet,
ha azonnal megsértődik. Ha erről pechünkre tudomást szerzünk, megpróbálunk a kedvére tenni.
Üdv: OsvátA Palackposta 2009. január 3., 20:00 (UTC)

Vezérigazgatóság[szerkesztés]

Most akkor az Unciklopédia Wikimédia projekt vagy nem Wikimédia projekt? --Beroesz 2009. január 20., 21:50 (UTC)

Az Unciklopédia nem Wikimédia project, ennek minden hátrányos előnyével együtt. A szoftver alapjaiban azonos. OsvátA Palackposta 2009. január 21., 06:51 (UTC)

Napi jelentés[szerkesztés]

„Akkor szerkessz, mikor hagyom!”

~ Carlb

Az Unciklopédia szoftvere jelenleg összezagyválja a Szerkesztőt a Userrel. Hol az egyiket látja, hol a másikat nem. De ne búsuljatok. OsvátA Palackposta 2009. január 28., 09:33 (UTC)

Továbbá: a képek nevében előforduló ékezeteket kifejezetten megutálta. OsvátA Palackposta
Symbol opinion vote.png Megjegyzés: szarügy. Fuszekli 2009. január 30., 12:50 (UTC)
Re: elbeszélgetek egy, s, más, mellett. Elvagyunk. OsvátA Palackposta 2009. január 30., 12:53 (UTC)

Symbol opinion vote.png Megjegyzés: ennek beszélhetsz...

Most képek nincsenek. Még az uncilogó is gubbaszt valahol. OsvátA Palackposta 2009. február 4., 13:08 (UTC)

Képek Unciklopédia-lapokról[szerkesztés]

Hello World!

Ezeket találtam Unciklopédia-lapokon:

Enbéká 2009. február 22., 12:37 (UTC)

Ma már csak emlék...[szerkesztés]

...a szíven könnyedén átfutó, bolondos...

Kért cikkek[szerkesztés]

Az Unciklopédia szerkesztőitől ne kérd, hogy írjanak meg neked egy cikket. Írd meg magadnak!

Nagy a csönd...[szerkesztés]

"Nagy a tél,
nagy a hó,
nagy a sár,
nagyanyó."
(netlelet)

Nagy a csönd,
nagy a hó,
– van bőven
szerkesztenivaló.
Ide bejöttem,
ha jó,
ha nem jó,
hogy megjegyezzem,
megtörjem a csendet,
kint szép nagy a hó,
nagy a jég,
nagy a Duna,
nagy a Pó.

helyi érzéstelenítő és altatódal

Halihó! :-) Boribakter 2009. december 16., 21:02 (UTC)

Erről nekem az a reklám jut eszembe, amikor a csaj -20 fokban úgy énekel a mobiljába, hogy a rakparton már megafonból szól...Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2009. december 16., 21:22 (UTC)
Na, akkor már megérte. :-) Boribakter 2009. december 17., 22:26 (UTC)

Ünnepi hangulatban[szerkesztés]

Békés Uncikarácsonyt kívánok!

Boribakter 2009. december 20., 12:19 (UTC)

Logok a szerveren[szerkesztés]

Fájdalmas szívvel tapasztalom eme ötcsillagos portál szerverbeli halódását. Sürgősen kezdeményeztem a Fékbuszon egy "Mentsük meg az Unciklopédiát!" csoportot, "Saját szervert neki!" fennszóval. Aki ott regiszrálva vagyon - mer' az nem egy vagyon -, keressen rá, és gyűljünk (gyüjjünk) össze. Valamit csak ki lehet találni, mer' ez nem állapot, hogy Kanadából gyün a' e'ergia, inné' meg a' éca, azt' veszélybe sodrikálja itt a humor továbbhaladását... E! :-) Boribakter 2010. február 15., 09:57 (UTC)

A költözésről hozzáértő arcokkal (megbízható barátokkal) konzultálgatunk vagy fél éve már. Van még akadály, bár lenne szerverhely és baráti támogatás. A sok gond közül a legfőbb: az adatbázis, a teljes múlt költöztetése, átmentése. Ez sajnos regisztrált szerkesztők jelszavaival is összefügg. Karjaink egyelőre tanácstalanul széttárva. OsvátA Palackposta 2010. február 15., 10:10 (UTC)

Dolgoztam egyszer egy internetes hetilapnál, ahol szintén ez volt, hogy hogyan költöztessék át azt a sok infót szerkesztőstül (igaz, nem volt ennyi szerkesztő, mint itt) egy másik, saját tárhelyre. Ott az maradt, hogy 1. újraregisztráltunk; 2. vagy kaptunk egy új, generált jelszót, amit szétkürtöltek mindenkinek privát levélben, így be tudtunk lépni az új helyre, és visszaállítani a régen megszokott jelszót. Nem tudom, segít-e valamennyit ez az infó, hiszen itt többszáz, ezer felhasználóról van szó. Nem egyszerű... De hátha jön valaki, akinek beüt az éca, és lesz megoldás...? Addig meg gyűlhetünk ott is tovább. Boribakter 2010. február 15., 22:00 (UTC)

Itten minden egy többnyire elérhetetlen fantomtól függ. Testvéri tankokkal (magyar-wikipédia-guruk) beszélgetek néha, hátha ők szót értenek vele. Túl vannak már a félszavakon, nagyjából 5%-kal. Az idő dolgozik. Kérdés még, hogy kinek? OsvátA Palackposta 2010. február 16., 10:36 (UTC)
Fantomot olvasásból ismerem... Talán nem véletlenül elérhetetlen. Gondolom, nem kap ezért pénzt... :( Nem lenne neki is egyszerűbb, ha - úgymond - "megszabadulhatna" tőlünk? Mi meg mehetnénk végre saját tárhelyre (már persze ha sikerül kifejteni a tartalmat azokkal a jelszavakkal együtt). Boribakter 2010. február 17., 00:23 (UTC)

Fellendül és[szerkesztés]

A szerverleállás utáni újraindulás és az ezzel egybekötött adminválasztás kifejezetten jót tesz az Unci forgalmának. :-) Boribakter 2010. július 17., 20:12 (UTC)

Szerintem minden héten admint kellene választani – olyan szépen tisztulnak a cikkek :-) Boribakter 2010. július 21., 11:15 (UTC)