Unciklopédia:Társalgó/Archívum 2

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Hol élünk? (próbaszerkesztés az anomáliákkal szoros összefüggésben)[szerkesztés]

Figyelj, Unci! Szerinted melyik év, milyen hónap, melyik napja van ma?; továbbá hány az óra? OsvátA 2007. január 2., 03:53 (EST)

A szerkesztéseimnél jó dátum jelenik meg, és jó az időbélyegző is. Nem értem, hogy nálad miért változik és főleg hogy ilyen nagy mértékben, hiszen egy egész napos eltolódást is láttam már. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. január 2., 04:58 (EST)

Én sem értem... OsvátA 2007. január 2., 05:01 (EST)

-szerk.ütk.-

  • most 10:55 helyett jelent meg a fenti időbélyeg - "Valamit nagyon karbatartottak", hogy így elcsúszik, és ráadásul visszafelé. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. január 2., 05:03 (EST)
  • Most meg átállítottam az időpontot 6 órával többre. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. január 2., 05:06 (EST)

Asszem szerverszinten szórakoznak, úgyhogy hagyom a francba. Majd csak helyreáll a vlágrend...OsvátA 2007. január 2., 05:13 (EST)

Úgy látom, az idő visszazökkent. OsvátA 2007. január 3., 04:02 (EST)

Megint meghülyült a szerveróra. Most valójában 16:52 a budapesti idő. OsvátA Ide mondd 2007. január 7., 10:52 (EST)

Törlési szokások[szerkesztés]

Bár nem ismerem az itt kialakult törlési szokásokat, mindenesetre a mindenféle figyelmeztetés nélküli törlést, olyan indoklással, hogy "csak" nem tartom egészen korrekt eljárásnak.

-- Nyenyec 2007. január 21., 22:16 (EST)

Erősen igazad van. A csakot egyetlen tény indokolja: szavazásra kiírt szócikkek szavazásában egyelőre nemigen vesz részt szinte senki. Egyelőre nincsenek törzs-szerkesztők. Talán lesznek. Addig sem szeretném azt, ha az Unciklopédia eleve silány lenne. OsvátA Ide mondd 2007. január 22., 01:47 (EST)

Vicc[szerkesztés]

fig. № 1.

Az Unciklopédia szervere olykor nem, vagy/és pocsékul működik. Soroljuk ezt is a viccek közé!

Minden külön értesítés helyett. OsvátA Palackposta 2007. március 25., 03:09 (EDT)
Valóban! Ma reggel képtelen voltam belépni többszöri próbálkozásom ellenére. Egyik alkalommal 10 percen keresztül próbálkozott a tűzróka, de ekkor is csak hiba (error) táblát kaptam. Ha mégis sikerűl belépni, a lapok megnyitása percekben mérhető, a mentés még több időt vesz igénybe. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. március 26., 04:16 (EDT)

Egyeztessük óráinkat[szerkesztés]

Európai idő szerint mindennap nagyjából este háromnegyed hétkor az Unciklopédia – szerverei packázása következtében – szerkeszthetetlenné válik. Tehát nagyjából ilyenkor. Ha ezt az üzenetet nem tudjátok elolvasni, akkor nem lehetett elmenteni. Ha igen: akkor se.

Ilyenkor vegyetek elő egy könyvet (valami horrort), és gyújtsatok rá. OA Dracula nosferatu.jpg.

megj.: fentiekben az időpont csak példa volt. A dolog bármely időpontban bekövetkezhet. Mint a cunami.
egyébiránt

Helyzetjelentés[szerkesztés]

Most éppen működik (mert ha nem, akkor ez a helyzetjelentés: nincs). Év, hónap, nap, óra, perc, másodperc.

Panaszfal[szerkesztés]

Pecsét helye Az Unciklopédia működésével kapcsolatos panaszok postaládája: [1], vagy/és: [2]

(megj.: válaszra persze jobb, ha nem számítasz) Hivatal

Javaslatok: Kezdőlap[szerkesztés]

Javasolom, hogy a kezdőlapról vissza lehessen lépni a Wikipédiába.
Felmerül, nem lehetne-e a Wikipédia kezdőlapjáról átlépni az Unciklopédiába?--Linkoman 2007. augusztus 1., 11:40 (UTC)
Az Unciklopédia nem része a Wikipédia és tárprojektjei csomagnak, ezért közvetlenül nem linkelhetők össze. Természetesen külső hivatkozásként a feladat símán megoldható. Egyébiránt most is van egy – kissé bújtatott – link a Kezdőlapunkon (csak apróbetűs):
Unciklopédia Véglényfelhasználói Szerződés. 3. czikkely. 2. bekezdés. --OsvátA Palackposta 2007. augusztus 1., 17:03 (UTC)
Ti milyen rendszerben ugráltok az időzónák között? Nézem a lap tetején, hogy (EST), aztán (EDT), most meg (UTC). (CEST) vagy legalább (CET) mikor lesz? 88.209.210.18 2007. augusztus 5., 19:46 (UTC)
Itt válaszoltam: [3] OsvátA Palackposta 2007. augusztus 6., 06:30 (UTC)
Én UTC-t használok - mióta rádiózok. Csak a TV-n a teletextet és DCF77-es órámat nem tudom rendesen beállítani :( Előny még, hogy nem kell tavasszal-ősszel állítgatni az órákat :)
Gg630504 2007. augusztus 6., 00:07 (UTC)
Nálam nincs ilyen probléma. Igaz, itt a Marson nem is használunk időzónákat. Gizmóka 2007. augusztus 6., 09:24 (UTC)

Vita[szerkesztés]

Az egész rohadt Unciklopédiában nincs egy nyavalyás veszekedés sem. Ilyen kevesen vagyunk? Nem tudna valaki legalább egy mondvacsináltat provokálni? OsvátA Palackposta 2007. augusztus 11., 14:06 (UTC)

Jaj nem csináld már, a veszekedések (miatt is) menekülök a wikiből. Bár Sajci már itt is regisztrált, úgyhogy lassan a további okok is ideköltöznek, már csak Kádár Tomika és a manga-potter-anon invázió hiányzik. Aztán itt lesz a Wikipédia:) --Immanuel 2007. augusztus 11., 14:21 (UTC)
Ha te ezt komolyra vetted, akkor te komoly vagy. De komolyan mondom, minden komoly balhénak elejét fogom venni. OsvátA Palackposta 2007. augusztus 11., 14:34 (UTC)
Ami azt illeti most épp komoly vagyok, az előbb megettem egy nagy csomag gumimacit meg valami romániából származó epres cukorkát és baromira szarul vagyok...--Immanuel 2007. augusztus 11., 14:42 (UTC)
Mi az,hogy nincs itt manga? Igaz, vita nem volt, csak simán törölték a látogatók...
A gumicukor epres gumival meg nem gáz, a románoknak nincs pénzük eredeti, minőségi dioxinos indiai guar-gumira.(Nem volt használati utasítás az eperízű gumi oldalán, miszerint felhúzás előtt ne tömködjünk bele gumimacit, mert csiklandozni fog? Mindenesetre érdekes öngyilkossági kísérlet keleti termékeket kóstolgatni. Brrr, majdnem olyan veszélyes, mint a hazaiak.)Gizmóka 2007. augusztus 11., 15:05 (UTC)
Engem is Romániában gyártottak le annak idején --> immúnis vagyok a román élelmiszerekre:) Azonban a német gyártmányú gumimaci & román epres cukorka leöblítve szlovák narancslével már meghaladta képességeim. Az olyan eperízű gumi dolgokat melyeknek használati utasítás van az oldalukon nem szoktam lenyelni hanem... (hihi).--Immanuel 2007. augusztus 11., 15:30 (UTC)

Himnusz?[szerkesztés]

Olvasom, hogy Pirézia nemzeti himnusza a 'Pirézia, Pirézia, te csodás' címet viseli, de itt nincs feltüntetve a szövege... Csak hosszas keresgélés után találtam rá, így szól:

Pirézia, Pirézia, te csodás,
Menedékünk, mit senki alá nem ás,
Sehol nincs a világon oly testvériség
És ily felvirágzás!

Pirézia nekünk a világ,
Szerető, befogadó hazánk,
Zászlónk mindenkit hív, és buzdít, bátorít,
Miénk e szép ország!
Pirézia, Pirézia, te csodás!

Felháborító, hogy valami magyarok a saját fővárosuk dícséretére átírták a nemzeti himnuszt!

Üdvözlettel:
Grumman Olsen - grummol[at]freemail[pont]húú

Cenzúra!!![szerkesztés]

Hová tűnt a beszédem az Unciklopédiából?

A kurva életbe! A magyar Unciklopédiára rászállt a Nemzetközi Cenzúra Kommandó, minek következtében sok szöveget, a vitalapok tartalmának bizonyos részleteit, a Friss változtatásokból 7 (= azaz hét) napot, és sok más bóvlit is hiába keresel. Minden bátorságodat összeszedve itt panaszkodhatsz: Mr. Carlb, de minek? OsvátA Palackposta 2008. január 15., 18:02 (UTC)

A világrend helyreállításának reménytelen kísérlete félig-meddig sikerült. Visszatért a laptörténet hiányzó jan. 8.- 15. közötti szakasza. Úgy látszik, a szervert rozsdátlanították. Az w()ebből következő restaurációs kísérleteknek van esélye. Jómagam (=én; ld. még: ego) csak a News-t piszkáltam, és abban maradtam magammal, hogy a többit a sorsra bízom. Ami/amely, mint tudjuk.) OsvátA Palackposta 2008. január 18., 10:49 (UTC)