Unciklopédia:Jelentkezés adminisztrátornak vagy bürokratának

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Huncylopedia.jpg

A jelentkezés/jelölés feltételei

  1. Adminisztrátornak azt lehet jelölni, vagy az jelentkezhet, aki legalább három hónapja bejelentkezett szerkesztő, és legalább 25 érdemi szerkesztése van már.
  2. Általános elv az, hogy olyan szerkesztőt válasszunk meg adminisztrátornak, aki képes az ezzel járó felelősséget meggondoltan és megfontoltan alkalmazni, és inkább kétszer kérdez, mint elsőre – esetleg elhamarkodottan – cselekszik.
  3. Nagyon kellemetlen, ha valaki olyan lapokat töröl, amiket nem kellett volna, vagy – horribile dictu – kellő ok nélkül kitilt egy IP-t, vagy például Jimbót.
  4. Az adminisztrátornak a többi szerkesztőnél jobban kell ügyelnie arra, hogy indulatait visszafogja, és amennyire lehetséges, objektív legyen (ez szinte lehetetlen, de ha valakinek szándékában sem áll így eljárni, ne akarjon adminisztrátor lenni).
  5. A jelölés akkor érvényes, ha a jelölt elfogadta a jelölést. Amennyiben jelölsz valakit, hagyj üzenetet a felhasználói oldalán is, és kérd meg, hogy válaszoljon a jelölési allapon, ha elfogadja a jelölést.
  6. Szavazási joggal nem rendelkező új felhasználókat, IP-címeket nem szabad nevezni, azok nem nevezhetnek másokat, és nem szavazhatnak, de kommentálhatnak.

A jelentkezés/jelölés folyamata[szerkesztés]

A jelentkezéseket (vagy jelöléseket) allapon [[Unciklopédia:Jelentkezés adminisztrátornak/Jelölt neve]] nyitjuk. Mindenképp szerepeljen az azonosító, a dátum, az, hogy miért szeretnél/szeretne adminisztrátor lenni. Ezután lehet a jelentkezőkre szavazni, kérdéseket feltenni nekik.

Az adminisztrátorról szóló szavazás két hétig tart (lezárásának idejét a kiíráskor el kell helyezni a kiírás alatt), és az eredményt az adminisztrátorok azonnal kihirdetik. Kivételes esetben a szavazási időtartam meghosszabbodhat. Amennyiben a támogató szavazatok aránya (nem számolva a tartózkodásokat) eléri a 80%-ot, megkapja a jogosultságot, és ezt ezen a lapon is bejegyezzük.

Aktuális[szerkesztés]

Azelőtt[szerkesztés]