Uhrin Benedek

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Uh[1]rin Benedek, magyar lakos, nyugdíjas MOM-raktáros, hobbikertész, zenétszerző, szövegét-író, szabolcskamihály, regény-, dráma-, egyébíró.

Írtó.

Illik Mesternek szólítani.

Örökbecs[szerkesztés]

Cquote.png

Azt hittem, hogy ő a fellegekben jáháár
Föld kerekén nincs hozzá méltó páháár
Kiábrándít minden próbálkozást
Számomra ő csak sok szép ábrándozás
Gyönyörű láháány; álmaimban sem láttam még szebbet
Mert ő maga nagy boldogsáhááhááhág! Cquote.png
(Tovább is van).
(Írta: Ő; tök egyedül, félkézzel!)

Netüzenet[szerkesztés]

Az alábbi becset egy névtelen szerkesztő helyezte el a virtuális blablagyűjteményben. Megmentettük az enyészettől az utókor számára.

Kiváló énekes. Sajnos csak idős korára ismerte meg tehetségét a nagyérdemű. A Rebeka című dallal futott be. Azóta sokszor szerepelt a médiában és az írott sajtóban is. Kiadott egy cd-t. Azzal turnézott. sőt a fiatalok kedvelt fesztiválján, ami nem más, mint a SZIGAT, ott is fellépett. Mára már a második cd-ét adja ki a művészúr. Számaiban a hétköznapi örömöket zenésíti meg. Mint például a súcsforgalomban c. nagybecsü nótájában a nagyvárosokban már sajnos jól ismert közlekedési dugóról szól a történet. Ahol találkozik egy szép lánykával és randevúra hívja. A Rebeka c. világslágerben a nagymamája kutyájáról énekel, akit úy hívnak, hogy Rebeka (a számban ugatások is hallatszódnak, vmi ilyesmi UUh-uhh, amt nem Rebeka vége, hanem vokálénekesnők), aki romantikus (intim) kapcsolatba került egy plival, és meg lett ennek a gyümölcse, egy vagy több kiskutya. A művészúr annyira híres lett, hogy a legelvetemültebb rajongói képesek voltak 100 Forintot is fizetni fényképes autogrammkártyájáért. Benedek bácsit sok parodistát, együttest is megihlettet. Mint például: Gálvögyi Jánost, a Bagi-Nacsa paródisa-duót, és még az Irigy Hónaljmirigy is feldolgozta No1 slágerét a Rebekát. Azóta már lecsengett ez az Uhrin Benedek bácsi láz. A művész visszavinult a bulvármédiától, de puritánságban tovább dolgozik az újabb albumain. Kívánok neki még legalább ugyanennyi albumot, ha nem többet. De többet!

Más hasonló előadóművészek[szerkesztés]

Sebeők János, azelőtt író

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Még a se néma!