Töttyölt ratyli

Az Unciklopédiából
Először is azt tudni kell, hogy a ratyli föld alatt él és oda is tojik. Ebből következően az első dolog, hogy egy jó kutyát szerezzünk amelyik megtalálja az odút. A ratyli szeret a pallagosan cünderedö, pohánkás helyeken tanyázni, ezért a kutyát óvni kell a tüskéktöl! Miután a ratyli ki lett hajtva a rejtekhelyéröl (a macska meg fel lett mászva a fára) már egyszerű a dolgunk, mert csak a brattenklottent kell elédobnunk, aminek, köztudottan, a ratyli nem tud ellenállni s így elfoghatjuk. A leghumánusabb módja a ratyli fedolgozásra alkalmas állapotba hozásának, a glittenkotter szabályszerű alkalmazása. Ha ez nincs a házban (amit elképzelni sem tudunk, akkor keressünk egy megbízható untaughlichstajert aki elvégzi ezt helyettünk. A megmaradt prósznit vigyük haza és adjuk oda a kutyának.

Aki nem fog ratylit, ne is egyék! Ne növeljük a multik profitját, sokkal jobban fog esni az étel, ha magunk fogjuk! [1]

[1]

A töttyölt ratyli – az, ami.[2]

Hozzávalók:

    Másfél kiló nyersratyli
    egy jókora pese
    2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
    3 csipet cihánta
    4 ölej csikmány
    kb.5 zamecsli
    1 suttyonyos petrecel
    1 véka vatyek

Elkészítés:

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni.

Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.


  1. Elkerülhetetlen volt a lenyúlása. (Innen: http://webfazek.hu/tottyolt-ratyli)
  2. Benne van a nevében.