Szlovákia

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szlovákia
101a.jpg 400pxslovesnkoka.png
Zászló. Címer.
Mottó:: Szvatopluk az első szlovák király
Nemzeti Himnusz
Valahol Európában
Szlovákia Európában
Fővárosová Bratislava
Jazyk hivatalosová Nezrozumiteľná reč
Religionsky Nacionálny slotacizmus
Nemzetová šport korrupciós staféta, hosszútávon
Kormányfőová Vörösnyakkendős pitbull fickó[1]
Jazyk non gratá Maďarčina
Žeton valutový Evro, Euro, Euráče, E-čka[2]
GDP Per osoba nepersónna 2 autofabrika
Szex? Ano, ano!
Internet Top level Domain .sk (oda)
24%
Špeciality Sztrapacska

„Cseszkó után feszkó.”

~ Egy Beneš-rajongó

„Az egyetlen ország, ahol nem tudtam hol vagyok, de a vicc az, hogy a szlovákok se.”

~ George W. Bush

Szomszédot a legkönnyebb utálni. Ez kölcsönös.

~ Oscar Wilde a fölöslegességról/ről.

„Nemufónak ufó a másik”

~ Spock kapitány


Szlovákia (szlovákul Slovensko, hivatalosan Slovenská republika, világszerte csak Szlovéniának becézik [3]) egy köztársaság valahol Európában.

Erről egy fiókban maradt, dilettáns musical is készült Valahol Európában címmel. Jobb híján ezt használták volna a szlovákok himnusz gyanánt. (Suttyomban.)

Nemzeti vadállatuk a Tátrai Tigris. A kihalás fenyegeti, hisz csak egy van belőle. Nemzeti eledelük a sztrapacska, ami a tojásos galuska tátrai változata tojás nélkül, fejes saláta nélkül tejföllel és alaposan erjedt szagú juhtúróval tálalva, szalonna pörccel megáldva. Címerükön a puputeve három dombja található, utalva ezzel az ország Óegyiptomi gyökereire, meg egy kettőskereszt, ami a mobiltelefonokon is megtalálható, mint teleportáló eszköz (lásd.:# de meg ne nyomd! Elment az eszed?) Nemzeti színeik a szivárvány és a fehér. Himnuszuk: Villámlik a Tátra felett, ami egy két versszakos lírai időjárás jelentés, mely a haladást (Tatra gépjármű) és Teslát majmolja, aki köztudottan nem volt szlovák, mégis telefongyára(?) van az országban(de tényleg).

Története

A szlovákok vezetője Mózes volt, aki átvezette népét az akkor még létező Pannon-tengeren. Sokáig tudatlanságban éltek, egészen 870-ig, mikor megszületett I. Zwentibold, aki kikiáltotta az első Szlovák Királyságot (ejtsd: Nagymorva fejedelemség). Zwentibold (ejtsd: Szvatopluk) egy germán származású király (ejtsd: fejedelem) volt. A szlovákok őt hiszik az első szlovák királynak. A király kihírdette, hogy "A szlovák nép szét szakadása esetén 993 évet kell várni egy szlovák állam létrejöttére". Szegény Zwentibold országa nagy részét odaadta egy lóért az áruló rokonának Árpodsnak , ezért a szlovák nép három felé szakadt 1000-ben, mikor 1.ŠTEFAN (István,de mivel a Szlovákok már nagyon, de nagyon régóta itt vannak, ezért a szlovák megfelelő) megalapítja a Maďarský štát-ot és a szlovák nép csehre, magyarra és tótra szakadt. A tótok a következő időszakot csak "tmavá doba"(sötétkor)-nak hívják. Viszont egy dolgot meg kell említeni. A tótok 1552-ben megvédték Egert, (nem magyarok) hála a tót nő(sténye)k "szépségének". Štefan Dobórski életét és a harcokat egy tót író le is írta(Gezdar Gárdonyski). A szlovák történelem könyvek ezt említik meg 1000 és 1920 közt. 1920. június 4.-én a tótok egyesülnek a csehekkel és létrejön Csehszlovákia, ahol ugye csak szlovákok éltek hisz, minden magyar és minden cseh szlovák, de nem minden szlovák cseh és magyar. Ezért még szerencse, hogy maradt olyan, hogy Magyarország. A tótok észrevették, hogy a csehek elfajzottak és kitagadták őket.A magyarokat nem, hiszen a magyar nyelv nagyon hasonlított a szlovák nyelvre. A szlovákok szenvedtek,de 1993-ban létre jött a Szlovák Köztársaság. Szlovákia követelte, hogy a szlovák Szent-korona kerüljön vissza Bratislavaba. Nem kapták meg, ezért létrehoztak egy nyelvtörvényt, ami magába foglalja, hogy az egykori szlovákok leszármazottai (magyarok, csehek, pirézek és maják) csak szlovákul beszélhessenek Szlovákiában. Ez az EU-t nem zavarta, csak a magyarokat, akik valójában csehek.

Tótország elnevezés (a tót szó)

Hogy miért hívják a magyarok a szlovákokat tótoknak???

A-verzió:

Erre a válasz egyszerű. A tótok létrehoztak egy nyelvtörvényt, ami magába foglalja, hogy az egykori szlovákok leszármazottai (magyarok, csehek, pirézek és maják) csak szlovákul beszélhessenek Szlovákiában. Ennek hatására a leszármazottak kiléptek a családból és a tótók lettek az egyedüli szlovákok. Innen ered a magyar nyelvben a tót elnevezés és ezért van az, hogy mára minden tót szlovák.

B-verzió:

Erre a válasz szintén egyszerű, és az A-verzió hacacáréjától eltekintve a köznépben található, itt fogant, született meg és anyatejtól csorgó pofival kacarászott. Csak úgy. A megoldás:Szlovákia területét számtalan tó fedi, több van belőle ott mint Finnországban[4], ezért Szlovákia területén csak ladikbal és használt tévésdobozban[5] lehet lapátozni. Számtalan szóvicc alakult ki így erről az elvizelt kis országról. Pl.: Láttad? Tó, tó, tó, mindenütt tó. Tótot ritkán lehet látni de tót tavat annál gyakrabban.

Miért sértő ez a szlovákoknak???

A tót szó azt jutattja az eszükbe, hogy a magyarok még mindig rokonnak tekintik őket. Tehát igazából a tót szó használata nem is a szlovákoknak kellemetlen, hanem a magyaroknak. Nem beszélve a sok tóról.

Földrajza

1.sz. elmélet
2.sz. elmélet

Területét pontosan nem lehet belőni, hisz a CNN (nem a Chuck Norris News, hanem annak gyenge amerikai másolata) mindig máshol jelöli. Egyszer Svájctól keletre és Magyarországtól északra található. Máskor Hrvatskatól (ejtsd:hrvatcka) észak-nyugatra, Ausztriától délre van és Bratislava (ejtsd:Pozsony) egy tengerparti város.

A makrancos kölök

Mint már fentebb említve volt, Szlovákiában sok a víz a tó és a tenger. A világ halfeldolgozó üzemének háromnegyede ezért itt található[6]. Sajnálatos módon a szlovákoknak nem volt elég ez sem, sem a sok tó, sem a kiemelkedő dicsérő jellegű tót megnevezés sem. Mohón több vizet akartak kavarni és megcsapolták a Dunát, megfosztva így Magyarországot a pontyoktól, csukáktól és a víztől, meggátolva ezzel Magyarország halászlétermelését és megfosztva így a magyarokat a gondtalan hajókázás élményétől. Furfangos terv volt ez, hiszen így akartak még több turistát csalogatni magukhoz. Hírhedt ugyanis a szlovák vendégszeretet[7]. Megépítették a lecsapolt vízből a Dunajt, itt folyik az esti élet. A magyarok sajgó szívvel gondolnak a néhai Dunára a pontyokra és a jachtozásra, Szlovákia pedig mint a makrancos kölök, vizel az egészre.

Bratislava (ejtsd:Pozsony)

Magyarul Pozsony, szlovákul Bratislava.

A Pozsony elnevezés

Még I.Štefan korában Póznak hívták a települést. 100 év múlva megnyitottak az első SONY márkaboltot. Pózra SONYért megyek mondásból elhagyták a ragokat és létrejött: Pozsony.

A Bratislava elnevezés

A magyarok közt volt egy pozsonyi származású Brati nevű szónok, akinek még szava is volt, csak a szlovákok nagyothallók voltak és Brati szavát Bratiszlavának értették. Bratit nagyon tisztelték, ezért 1993-ban Pozsony helyet a Bratislava nevet használták fővárosukra.

Pozsony, B-változata

A város lakossági szinességét és nyelvének összeforrasztását követően egyes megmaradt helyi szlovákok úgy döntöttek, nevet adnak Pozsonynak. Bár, Brati vitte el a sonyt pálmát, sokak máig sajnálják hogy nem a tetszetős Wilsonovo lett a győztes. Kiapadt forrásokból tudjuk, hogy Woodrow Wilson szerette a sztrapacskát, de nem volt elég korrupt ahhoz hogy célba fusson (lásd.:nemzeti sport).

Lakosság

„Hazánk: Európa”. ~ Fábry Zoltán, a stószi remete

A szlovákok egy híres dakota közmondás segítségévek próbálták rávezetni a világot arra, hogy Szlovákia lakossága 100%-ig szlovák. „Kutyából nem lesz szalonna, de pörkölt simán.” Erre a világ csak annyit válaszolt, hogy „ellenségem ellensége a szlovákom". Ezt a szlovákok nem értették, ezért inkább nem végeznek demográfiai kutatásokat.

Viszont a történészek rájöttek arra, hogy az a cseh, aki beszél magyarul: az szlovák.

Vallás

A legutóbbi adatok szerint a keresztlények mellett sok a king-kongista[8] és a buddhista[9].

Híres tótok

Ahoj, poplacek!
 • Tót atyafiak
 • Jó palócok
 • A lőcsei fehér asszony[10]
 • Szvapotluk - üzletember és nem túl sikeres sportlovas
 • Szlota János - a magyarok nagy barátja, amatőr hadműveleti tervező
 • Mikulás Dzurinda - A télapó tótországi megfelelője, vizitdíjat hoz és elviszi a segélyt
 • Tót Ágas és Tót Ágasova
 • Dr. Otosh Toth – világhírű lábasfoltozó
 • Tóth Gabi - emos
 • Tóth Vera - +100kg

Tót származású egyének

 • Tóth Árpád – honfoglaló
 • Tóth István – államalapító
 • Tóth Bertalan - az első űrhajós
 • Joszif Tot - Az UnciclopéDia Zrt. 30 évre titkosította, majd akkor megmondjuk, hogy kicsoda
 • Tót a Véárpád és testvére, Tót Roczkai László
 • Elektromodulator Dva - Egykori kommandós, jelenleg az hamburgerevőket terrorizálja.
 • Pol Tot - híres bambusznádvágó harcművész és amatőr stand ap komödista
 • Hát Én, a Gyula, meg az Ottó. A Tót Ottó...

Hasznos mondatok nemtótoknak

 • Zavolajte políciu!
 • Moje vznášadlo je plné úhorov.
 • Kde je záchod?
 • Chcem dve prostitútky.
 • Nechcem dve prostitútky.
 • Všetkých? Sto.
 • Don't lean out of the window.

Tótország sportélete

Részlet a magyar válogatott kapujából a Tótország elleni meccs 54. percében.

Az ország sportélete igen változatos módon a labdarúgás köré szerveződik. A labdarúgó meccsekhez gyakran társul a lelátókon megrendezett ökölvívás, súlylökés, esetenként gerelyhajítás, de előfordul a kick-box is. [11] A tótok nagyon jól szerepelnek azon sportágakban, ahol rajtuk kívül senki sem áll rajthoz. Kiemelkedő helyet érdemel Szlovákia sport-történetében a zsebhoki, melynek hála világszerte ismerté váltak a szlovákok[12] akik valójában Szlovének.

Kutatásaink szerint a sportfogadások közül a totó bizonyosan tót eredetű, de a hideg magashegységek közelségére utal a bundázás is.

Lásd még

Kételkedőknek ajánlatos a Szlovákia szócikk bal oldalán található nyelvi változatokból a Slovenčina szóra kattintani. Olvasni a sorok között érdemes, avagy lásd azt a szép női feneket, mint Európa térképét.


 1. csak bátran, guglizd ki Robert Fico-t...én mondtam.
 2. avagy Euró, Euró, Eur-ócska, E-betű
 3. Keveri a sok hülye, mint ahogy nem restell Budapestet Bukaresttel.
 4. főleg eső után
 5. ügyesen kibélelve zsírpapirral, mert az nem ázik át
 6. halszag?..ugyan...
 7. csak a szlovákok képesek úgy odadobni a tányért az étteremben eléd, hogy nem potyog le róla semmi, és szó nélkül kedvesen duzzogni
 8. mellveregető nemzeti gorilla
 9. borotvált fejű szelíd vadállat
 10. Palicová bielá čarodejnica.
 11. Ezzel szemben Magyarországon a focimeccseken öltönyös úriemberek karjukon vonzó hitvesükkel egymás közt kedélyesen suttogva csevegnek.
 12. 2002-ben hokivilágbajnokok lettek, máig ez folyik minden csapból