Szerkesztővita:Linkoman

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlet! Üdv a Magyar Unciklopédiában!
Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod ezt-azt itt-ott a Hogyan szerkesszünk kérdésről...
De te kívülről fújod az ilyesmit!
Ja, s hogy el ne felejtsem: sok sikert és jó szerkesztést! OsvátA.

Válasz[szerkesztés]

Kérdéseidre ugyanott válaszoltam. OsvátA Palackposta 2007. június 29., 19:20 (UTC)

Változatlan szöveg, sic![szerkesztés]

A változatlan szöveg, sic!-re van egy ilyen sablonunk, ha gondolod: {{wkizagyva}}. OsvátA Palackposta 2007. július 30., 19:59 (UTC)

Ellyesírás[szerkesztés]

Hümm. Simán gépelési elütéseknek néztem,és azonnal üldözésbe léptek a pavlovi reflexeim. Bocs. Irányelvről nem tudok. Gizmóka 2007. augusztus 6., 11:09 (UTC)

Megmondom nyíltan[szerkesztés]

Szia! Ezt most hova tegyem? Talán van olyan cikkünk, amibe belefér, csak nem találom... Vagy: mely kategória? Vagy/és bővíthető? Mindazonáltal: jó! Üdv: OsvátA Palackposta

Ha már így rámkérdeztél, végülis stílusparódiának készült. A kategória hívható hadovának, sódernek, süket dumának stb.
A magyar Wiki csak úgy termeli ezeket - néha szerencsére csak a vitalapon.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a szöveg önállóan megállja a helyét, csak bemásoltam egy vitámból.
Más: a Wikiparódiák közül van olyan, amelyik csak az illető wikicikk ismeretében érthető. Ezeknek nem kellene külön kategória? (pl. A Wikipédián olvastuk, esetleg Wikicikkwacak. Mit gondolsz erről?--Linkoman 2007. augusztus 11., 07:48 (UTC)
Esetleg "Mellébeszélés", amit Hunglishul Sidetalknak fordíthatunk?--Linkoman 2007. augusztus 11., 07:51 (UTC)
Nálam a süket duma a nyerő. Ha valaki nem ért egy Wikipédia-átvételt: a.) magára vessen, b.) magyarázatként egy link ezen segít, c.) van egy {{wikizagyva}} sablonunk is, eligazítás gyanánt. Döntsél szabadon. Különösen, ha van kedved a megmondom nyíltant bővíteni. OsvátA Palackposta 2007. augusztus 11., 08:55 (UTC)

Pirosbetűs szavak[szerkesztés]

Szia! A Wikipédiából az utókor épülésére az Unciklopédiába átmentett marhaságokból legközelébb légy szíves szedegesd ki az ehelyütt felesleges bellinkeket, mert legtöbbjüknél valószínűtlen a szükségességük. A nemlétező kategóriákról már nem is beszélve. Üdv: OsvátA Palackposta 2007. október 8., 05:52 (UTC)

Elnézést, tényleg csak bemásoltam, nem gondoztam a szöveget. Ígérem, erre figyelni fogok a továbbiakban.--Linkoman 2007. október 9., 12:12 (UTC)
Kösz. OsvátA Palackposta 2007. október 9., 12:32 (UTC)

Kedves ZsZsZs![szerkesztés]

Szuper ! OsvátA Palackposta 2008. január 3., 16:49 (UTC)

Képek és jogok[szerkesztés]

Szia! Örülnék, ha itt hozzászólnál. Kösz: OsvátA Palackposta 2008. február 9., 14:43 (UTC)

Búcsú[szerkesztés]

Elszomorítasz erősen. A humorra nagyobb szükség van az életben, mint az Unciklopédiában. Az Unciklopédia csak játék, hobbi, pótcselekvés amahhoz képest. Kár, hogy elérhetetlen vagy amott. Minden jót! Némi humort... OsvátA Palackposta 2008. március 9., 07:38 (UTC)

Kedves OsvátA, szívől köszönöm kedves soraidat. Szinte az egyetlen vagy a wikipédisták közül, akivel szívesen személyesen is találkoznék. Ha nyitnál egy új e-mail címet és ezen a lapon velem közölnéd, szívesen válaszolnék. Bízom abban, tudnám magam úgy azonosítani, hogy az ál-Dmitrijek kiszűrhetőek lennének.
Mindenesetre: néhéz szívvel, de azt kell mondanom, hogy vége bennem a dolognak. És nemcsak azért, amit a felhasználói lapomon írtam. Az még úgy-ahogy javítható lenne néhány tucat szerkesztő távozásával és néhány tucat szócikk kisöprésével vagy átírásával.
Immanuelnek is szívből köszönöm. Nagyon igaza van abban, amit a lapátról stb. írt.
Csakhogy a dolgok nagy mértékben mentek el a felelőtlenség, a "pankráció után is bármi megmarad, ha jobban erőszakolják, mint az ellenzői" irányába. Én eddig bíztam a jó példa erejében és egy olyan adatbázis létrejöttében, amelyre büszke az ember: látod, fiacskám, ebbe apád is milyen jókat írt. (Csak mellékesen, a kis lurkókról, három felnőtt gyermekem van, akiket nejemmel együtt neveltünk fel.)
Fáj az is, hogy Gubbubunak igaza van,nem vagyok humoros. A humorhoz több emelkedettség kell. Amit mindig nagyra becsültem Benned.--Linkoman 2008. március 9., 11:10 (UTC)

Uncitali[szerkesztés]

Mit szoltok egy unciklópedia talihoz? :)))--Immanuel 2008. március 9., 12:08 (UTC)

 1. E-mailem minden wikiből működik.
 2. Bármely talira bármikor nyitott vagyok. OsvátA Palackposta 2008. március 9., 16:11 (UTC)
 3. Unciklopédia talira még tán én is elmennék, itt nincs olyan ember, akitől sajnálnám a kézfogásom (de ha van, aki emiatt maradna távol, akor szóljon, és nem megyek). Gubbubu 2008. március 9., 18:55 (UTC)
 4. Ez azt jelenti, hogy hozhatok magammal fűrészt? Csak a bearanyozás végett...:-)
Fényképezés ugye nem lesz? --User:Gizmóka Gismoticon1.PNG 2008. március 9., 19:05 (UTC)
 1. Ha Budapesten lesz és nem lesz nyilvános ország világ előtt a hely, akkor szívesen találkozom veletek. Szóljunk neki is, láttam a wikin, hogy hiányolta Gubbot a talikról :) Szervezze meg valaki, mert én ilyesmiben nem vagyok jártas.--Immanuel 2008. március 9., 19:57 (UTC)

Szedett-vedett válaszok, összevissza sorrendben:

Tali, ha lesz, Budapesten lesz. Megvárom Linkoman e-mailjét, aztán összejövünk. Zoknibáb miskolci, ha jönne, jó lenne. Fényképezés lesz, vaku és víz nélkül. Nyugi. Sörrel. A humor egyáltalán nem mindig vicces. Aki még nem látott bohócot, az nem is tudja, mi a tragikum. Röhögni persze jobb, mint sírni. De mindkettő megkönnyeztet. OsvátA Palackposta 2008. március 9., 23:17 (UTC)

Szedett-vedett kérdések:

Nemcsak Zoknibáb külföldi, ti pestiek! Mi az a sör? Van köztetek rendőr? (Épp poéngyilkoságért köröznek.) Mi lesz a fénylépekkel fényképekkel? Nehogy már kikerüljenek, mint a wikitalik anyaga... --Nem100as 2008. március 10., 08:06 (UTC)
A sör az a vizeletszínű folyadék, ami nem árt a gizmóknak. Ma már a bankautomata is lefényképez. Bedugod a kártyádat: pénzt nem ad ki, csak igazolványképet be. Magyarország: Budapest fővárosa. Szedtevette! OsvátA Palackposta 2008. március 10., 08:29 (UTC)
A sör az kesejű...
Nem Törökország?--Nem100as 2008. március 10., 08:57 (UTC)
Lenne valami titkos jel, vagy ruhadarab? Rajtam Carmen Electra [1] lesz.--User:Gizmóka Gismoticon1.PNG 2008. március 10., 17:57 (UTC)

Tali[szerkesztés]

UncitaliOsvátA Palackposta 2008. március 25., 21:46 (UTC)


Re:Muszáj volt?[szerkesztés]

OK. A kérdést komolyan megválaszoltad, de maga a kérdés nem volt komoly, viccnek szántam, mint sok minden mást is.

2008. július 24., 11:38 (UTC)
} Gubb
re Gubb: Wikipédián tépázott idegeimmel, sajna, azt hittem, megint egy lovag dobta oda a kesztyűjét és rohanthatok vele a legközelebbi fémátvevőhelyre. Üdv.--Linkoman 2008. július 26., 18:52 (UTC)
ez most komoly kérdés: minek csinálod, ha rossz neked? mióta nem vagyok wikipédista, úgy érzem, tíz évvel hosszabodott meg az életem. nagyon nyomasztó tud lenni a sok hülye állat meg a sok ingyen elvégzendő feladat, hála meg csak annyi, hogy leklikkeznek. például mióta otthagytam, kiolvastam négy Agatha Christie könyvet, ami igazán sokkal kellemesebb. hidd el, legalább olyan jó érzés otthagyni azt az állatkertet, mint nekikezdeni. félreértés ne essék, nekem nem a wp-val van bajom, amit továbbra is értelmes és jobb sorsra érdemes projektnek tartok, hanem egy szerkesztőtípussal, ami ott valahogy tömegesen tenyészik, más wikikkel ellentétben. néha fontolgatom, hogy visszamegyek szerkeszteni, de aztán eszembe jut: minek? és nagyon egyszerű abbahagyni: csak annyit kell tenned, hogy nem kattintasz rá olyan linkekre, amikre eddig automatikusan rákattintottál reggel, néha csak úgy megszokásból. tényleg. semmit nem kell tenned, csak annyit, hogy nem teszel bizonyos dolgokat, ilyen egyszerű. G.
U.I. ahelyett inkább írhatnál ide az Unciklopédiába. G.

Drága Barátaim!

A vitátokra annyi mindent tudnék mondani, hogy nem szólok egy árva kurva szót sem. Egyszer, talán, egy kocsmában, jobb minőségű sörök mellett. Üdv: OsvátA Palackposta 2008. július 27., 07:31 (UTC)
Nem értem. Milyen vitánkra? hol van itt vita?
} Gubb
2008. július 29., 17:32 (UTC)

Mit nem értesz? Ökör iszik magában. OsvátA Palackposta 2008. július 29., 17:47 (UTC)

válasz Gubbnak[szerkesztés]

Tényleg nincs vita... Esetenként, mint a mai hangulatomban is, OsvátA szokott vígasztalni, hogy de meg mégis, meg izé.
Az Uncit nem akarom rontani, csak akkor írok, ha "kijön" valami.
Most pl. A Fasz, Elkúrtuk és Buzi szavak mint redirektek magvas vitája folyt a Wikin és alpári ízlésűek "humorérzéket" hiányoltak.
Persze, erről már nehéz írni igazán humorosat, mert önmagában röhej is meg tragikomikus is, egyben. Humortalan anyagokat pedig az Unci nem kér.
Üdv.--Linkoman 2008. július 31., 01:46 (UTC)

A szociopatologolingvisták egybehangzó kutatásai szerint az úgynevezett csúnya szavak humora életkorfüggő. Az óvodában például – megfelelő kontextusban – a pisi és a kaki szavak váltják ki a legtöbb nevetést. A kolléga által idézett kifejezések humorértéke az általános iskola alsó tagozatára jellemző. Ugyanezen kutatók azt mondják, hogy akit még később, akár felnőtt korban is ez szórakoztat, az humorértelemben megrekedt egy korábbi életkor szellemi színvonalán. OsvátA Palackposta 2008. július 31., 06:31 (UTC)

Köszönöm, én is így látom. Az ilyen, a kakinál maradva: székrekedt.--Linkoman 2008. augusztus 1., 01:03 (UTC)
Én is így látom.
} Gubb
2008. október 25., 17:16 (UTC)

Kategóriák[szerkesztés]

A kategóriafa: a rend látszata.
Ha te azt hiszed, hogy én kiismerem magam rajta, akkor nagyot tévedsz.
Olvastam erről valamit a Nagytekintélyű Wikipédiában, de nem értettem belőle egy kukkot sem.
Karmela érti a matematikus fejével.
Gubbubu is érti a matematikus fejével, de nem akarja.
Engem meg szarban hagynak.
Én asszem, egyszerre van szükségünk a rendre, és a rend látszatára is.
A hülyéskedésre és a komolyságra is. Kellenek kategóriák, de lehetnek blődek is.
Satöbbi. Szóval, hogy feseljen fel a törvény szövedéke (mindig), de ez nem a törvény tagadása.
OsvátA Palackposta 2008. augusztus 26., 16:56 (UTC)

Bogarat pettyéről[szerkesztés]

Ladybird.jpg
OsvátA Palackposta

Doktor House[szerkesztés]

Kösz, bár a vázát az angolból magyarítottam. Tévénézés helyett ajánljuk továbbá Kisvárosi gyilkosságok szócikkünket. --Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2008. november 10., 18:33 (UTC)

A Hogyan csúfítsuk el a vitalapodat projekt keretében...[szerkesztés]

Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet!

Karácsony2009.JPG

Gizmóka

Előre![szerkesztés]

Bizakodó tekintetünk a jövőbe.jpg Vidámabbnál Vidámabb Ünnepeket, Boldogabbnál Boldogabb Új Éveket Kívánok!!!OsvátA Palackposta

Gordon[szerkesztés]

Intarziának tökéletes. Kösz! OsvátA Palackposta 2009. március 30., 14:24 (UTC)

Sumi[szerkesztés]

A Sumihírt áttettem a Newsba. Jó hír! Üdv! OsvátA Palackposta 2009. április 21., 12:31 (UTC)

Kategória[szerkesztés]

Szia! A Miegymás kategóriát – teljesen önkényesen – a kategorizálatlan szócikkekre teszem rá; átmenetinek szánva. Változtasd meg egy tetszésed szerinti megfelelőre. Üdv: OsvátA Palackposta 2009. május 27., 05:27 (UTC)

Mindenhez van képem. (A jóízlés határán innen; és túl...)
A mit gondolsz erről? kérdéshez: nem mindig gondolkodom. Illetve mindig, de nem mindig az Unciklopédiáról. Varrjuk az egész ügyet Gizmóka nyakába! (He???) [2]

Hiteles aláírás: OsvátA Palackposta 2009. május 27., 08:32 (UTC)

Talán legyen a kategória "rmhírek" vagy "Rémhíreink"?--Linkoman 2009. május 27., 08:58 (UTC)
Van olyanunk, hogy Kategória:Hib(b)a(nt)-üzenetek. Sztem megteszi. OsvátA Palackposta 2009. május 27., 09:07 (UTC)
Javaslatok
 • Kategória: médiákok
 • Kategória: publicisztika
 • Gyorshírek-nek túl hosszú, oda azokat tenném, amik max öt sorosak, nem bontakoznak ki teljes hírré (Unciklopédia:News), de kár lenne veszni az ötletet (és/vagy nincs időm vagyok formázgatni, képet keresni).
 • Új hírként az Unciklopédia:News elejére
 • Az angolban minden hír önálló szócikket kap, amit kicsit jobban lehet kezelni, mint a mi hatalmasra duzzadt... öööö, ja igen eszembe jutott... Unciklopédia:news-unkat.
Álhír vs. hír
 • Mivel ez az Unciklopédia, minden hírünk alapból álhír (ha mégsem az, akkor meg már régen rossz), így ezt redundancia kihangsúlyozni.
 • Látott már valaki igazí hírt a tampontéves síradókban? A hírek fele: meghalt, elveszett , összeütközött, felrobbant. Szerintem ez az érintett tíz személyre tartozik, a nézőkre nem. Mit lehet kezdeni azzal, hogy három kocsi összeütközött? Maximum, ha van időgéped, akkor be tudsz avatkozni....
Összegzés
Csinálok egy hírek kategóriát, oda menjen minden, ami hír, álhír, napihír, pszeudóhír, gólyahír.
U.I: Gubbnak üzenném, ne villogjunk az aláírásal, ha lehagyjuk a záró </table> tag-et...Javítva.

Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2009. május 27., 18:12 (UTC)

Kókain[szerkesztés]

Akkor egy-egy. :-)

Symbol opinion vote.png Megjegyzés:Azóta nem is láttalak szerkeszteni...Mit szedsz?Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2009. június 6., 09:49 (UTC)


 1. Mellbe vállas, mondták egykor mifelénk.
 2. Itt fog elszabadulni a pokol. Ez is a célunk. -- Lábjegyzetíró
Kedves Gizmóka, köszönöm kérdésedet. Mielőtt rámszólnának, hogy maradjak kampánycsendben, elárulom: Europillt. (Kúrszerűen kell szedni, mert a hatása évek múltán is csak lassan érzékelhető.) Üdv.--Linkoman 2009. június 6., 10:00 (UTC)

Blues[szerkesztés]

Bánatos napok ezek, bluest húz a cigány.

 1. Koko Taylor
 2. Kőbánya Blues
 3. Hungarian blues

OsvátA Palackposta 2009. június 8., 14:11 (UTC)

A blueshoz olyan hangulat kell, vagy egyeseknek elég egy EU-választás is...--Linkoman 2009. június 9., 06:21 (UTC)
Gondoltam: nem politizálok. De megértettél. Ez ritka a magyar humortörténetben. OsvátA Palackposta 2009. június 9., 06:32 (UTC)

Hősvértől pirosulás[szerkesztés]

„A nekünk kedves tömeggyilkosokat hősnek hívjuk.” – Friedrich Dürenmatt ugyanerről: „A nemzeti hősök többet ártottak az emberiségnek, mint az orvostudomány”. Egyformán jó megmondások; üdv: OsvátA Palackposta 2009. június 10., 06:09 (UTC)

Magányügy[szerkesztés]

Kábé 16 órával ezelőtt jókor be nem fizetett számla miatt szolgáltatóm drasztikusan lelassította a vonalamat. Ez gyilkosan hat az Unciklopédia szervereinek elérésére. Ami a politbürot illeti, jobbikot, meg balikot (ezek ikes igék): mittomén. Érdektelenség okán nem választott a közösség eleddig kommisszárt soha. Jól tette volna, ha nem ez lenne neki az oka. OsvátA Palackposta 2009. június 11., 12:47 (UTC)

Kelés[szerkesztés]

Jóltetted. Ötletben utazom; ld. még: {{ötlet}}. OsvátA Palackposta 2009. június 16., 10:36 (UTC)

Kukoricázás a címerrel (címerezés)[szerkesztés]

 1. Csak.
 2. Chuck.
 3. Tudsz jobbat? Mármint ami vicces?
 4. A határon kívülre szakadt magyarokat jelképezi. Chuck is magyar. Felnézünk rá.
 5. Akinek ilyen címere van, azzal nem mernek kekeckedni.
Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2009. június 19., 15:09 (UTC)

Másgép[szerkesztés]

Csak ha hozzáférsz a Canadában – vagy hol – lévő szerverhez. Csavarhúzóval, fejszével. Amúgy reménytelen. OsvátA Palackposta 2009. augusztus 11., 11:08 (UTC)

Akkor csak loccsak és feccsek, mint bárminő csetoldalon? Nem vagyok én csethal, nem bírok hallgatni, mert ... között .... aki .....--84.206.41.250 2009. augusztus 11., 11:16 (UTC)
Nálam a cash ki van ürítve. Ha te a gépedben találsz valamit, az nem lenne semmi! OsvátA Palackposta 2009. augusztus 11., 16:26 (UTC)
A Kínába irogattam sokat. Ha az előkerülne..., de szerintem nálad a cashben csak akkor bukkan fel, ha megnyitottad a cikket. Egyéb tegnapi szerkesztés asszem nem fontos semmi. Kösz! OsvátA Palackposta 2009. augusztus 11., 17:58 (UTC)
Sajnálom, a Kínát nem látogattam.
Még egyetlen recovery van, a Reklámúthoz, Gizmóka sz. figyelmébe. Odakopizom a cikk vitalapjára. Üdv.--Linkoman 2009. augusztus 11., 18:11 (UTC)

Demokrácia[szerkesztés]

Kétségtelenül eltér a demokráciafelfogásunk. Az enyém a tiédtől, mindkettőnké Gubbubuétól. Magyarnak a magyarétól. Kétségtelenül jó lenne, ha tudnánk, mi a fogalom maga, mi mind. Akkor téma se lenne e fogalom egy humorosnak szánt szájton, csak egyszerűen lenne. Így viszont csak a humortalanság jelenik meg, bárki bárhogyan szeretne viccelődni vele, róla. Az viszont biztos, hogy ha lehet vele viccelődni, mert senki nem meri tiltani, ez is egy jele a demokráciának. Nem szeretnék ebbe a vitába beleavatkozni, mert milyen jogon? Mindenesetre vannak demokráciaminták a világban, ahol kevesebb, vagy régi már a történelmi fájdalom. Például a svéd, vagy a holland. A magyart meg hanyagolnám, mint uncitémát. Majd akkor vegyük elő, ha lesz. (Akkor meg már minek?) OsvátA Palackposta 2009. szeptember 2., 11:41 (UTC)

Clippyemo.GIF


A MÁV mottója[szerkesztés]

Félreértetted. A sablon olyan, hogy létrejön egy link az idézet forrására, szerzőjére. Ezért olykor nem praktikus használni, mert egy soha meg nem születő szócikkre ad linket. OsvátA Palackposta 2009. szeptember 26., 18:07 (UTC)

Yardbirds[szerkesztés]

Ki emlékszik már ezekre: Yardbirds, húszfilléres, vashatos, Homérosz? Én is töröm egy ideje az ilyesmiken a fejemet. Egyszer írtam a rendszerváltás hajnalán egy cikket egy lapba tele kurrens nevekkel: elég nagy nyugati szelet keltett. Ma elolvasom: már én sem emlékszem rá (mindre): kik ezek? Valami sablon kéne kreálni, tavaly még volt értelme ennek a cikknek – tartalommal, most már könyvtárba kell kell menned, ha nem vagy normális, hanem filológus. Vagy valami ilyesmit. OsvátA Palackposta 2009. szeptember 28., 10:01 (UTC)

Én kicsit szigorúbb lennék, akár magamhoz is. Sztem ez a tavaly még volt értelme ennek a cikknek éppen nem ezekre a feleslegessé vált szövegekre vonatkozhatna, hanem - ironikus elnevezési stílusodat követve, mint pl. Levelek a kukából - éppen a hótakutális szövegeket "hűthetné" kissé.
Én inkább egy Portörlés-sablont javasolnék: ez a szószciki leporolandó vagy törlendő v. hasonló szöveggel, esetleg határidőzve, mint a Wikiben a szubcsonkok. (Volt rá eset, hogy ilyesmit meg lehetett menteni. De nem mindenáron.)
MGE? (Mit gondolsz erről?)--Linkoman 2009. szeptember 28., 10:10 (UTC)

Semmi jónak nem vagyok elrontója, hogy Fülig Hozét, a szentan Tónió Boldokság szigetek uralkodóját idézzem. De kotyogjon beléje más is. OsvátA Palackposta 2009. szeptember 28., 10:19 (UTC)

Te vagy az önfény az éjszakában. OsvátA Palackposta 2009. szeptember 28., 11:07 (UTC)
Mester, ezt azonnal LUMENtem!--Linkoman 2009. szeptember 28., 11:08 (UTC)

Nem aktuális[szerkesztés]

Természetesen ez folyamatosan probléma. Hogy amire gondolsz, milyen, az úgy dől el, ha megvalósítod.
Béverzió (ez is csak egy ötlet): fabrikálni egy sablont és rátenni az elavult lapokra. Mittomén milyen szöveggel, csak improvizálom hirtelen:

Midőn ezt írtuk, (tiszta volt az ég) még értettük, mit írtunk. Azóta aktualitását vesztette. Vagy mi hülyültünk meg azóta, vagy az egész világ. Ez van. Nem kötelező elolvasni.
Üdv: OsvátA Palackposta 2009. október 26., 13:51 (UTC)

Beleduma[szerkesztés]

Személyessé vált vitátok élessége véleményem szerint stílusidegen az Unciklopédiától. Ugyanezt üzenem vitapartnerednek. Üdv: OsvátA Palackposta 2009. november 6., 06:46 (UTC)

Sajnálom, hogy így értettél – szerintem – félre. Én megkülönböztetem – magamban, és magamnak – a szócikkek és a viták minőségét. Egymást támadni és a szócikkeket: különböző dolgok. Bár a szócikkek és a viták minősége egyaránt fontos dolog, de más és más tészta. Végezzük ki a rossz szócikkeket, de ne végezzük ki egymást.
Maradok, aki voltam: OsvátA Palackposta 2009. november 6., 12:03 (UTC)

Bűz[szerkesztés]

Türelem. Szerkesztők jönnek-mennek. Lesz szellőztetés. Üdv! OsvátA Palackposta 2009. november 10., 11:39 (UTC)

Szenny[szerkesztés]

Saját vitalapomon reagáltam. OsvátA Palackposta 2009. december 3., 19:07 (UTC)

Meghoztam a szolgálati baseball ütőmet. A végén csak egy maradhat. Aztán az sem. Szócikk vérengzés indul. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2009. december 3., 19:29 (UTC)
Köszönöm, Uraim. Kezd visszatérni a reményem.--Linkoman 2009. december 3., 20:57 (UTC)

Szétírás, vagy összeírás[szerkesztés]

A dinnyeügyek szétírására, összeírására nekem határozott álláspontom nincsen. Érzékeltem az alkotást. Fogalmam sincs arról, hogy a szerzőt látjuk-e még, vannak-e szándékai, vagy kimerült, mint a vartanyuszi. Lehetséges, hogy humorforrás az ide-oda linkelés-klikkelés is. Én várnék egy hetet a dinnyeföld árnyékában. Hátha addigra beérik. Vagy Lőrinc nap. OsvátA Palackposta 2010. január 14., 12:31 (UTC)

Brém rendes táblázat[szerkesztés]

Csak az a vicc, hogy az Uncikinek nincs széptáblázat sablonja. Ha valaki farigcsálna egyet, a lap is megváltozna tőle, mintegy automatice. OsvátA Palackposta 2010. február 5., 12:59 (UTC)

Közélet[szerkesztés]

Itt kell szavazniOsvátA Palackposta 2010. március 27., 06:29 (UTC)

Lustaszerk.[szerkesztés]

Félreértettél, mert pontatlan voltam. Csak arra céloztam, hogy rendre lehagyod a kategorizálást. Semmi másra. De nem gond. Rá szoktam biggyeszteni. Ami a gépi fordításokat illeti: megvan a maguk bája, a humoruk. Úgy látszik, gép is lehet szellemes. Üdv! OsvátA Palackposta 2010. június 30., 14:55 (UTC)

Szavazások[szerkesztés]

Szavazások vannak amott: Unciklopédia:Jelentkezés adminisztrátornak vagy bürokratának. Kérlek, vegyél részt! Kösz: --OsvátA Palackposta 2010. július 19., 11:02 (UTC)

Engem is szavazz meg, kérlek, a megfelelő fejezetbe, ahova gondolod. Köszönöm! Boribakter 2010. július 21., 11:06 (UTC)

Szent hülyék[szerkesztés]

Mi van a szócikkel? Mert el nem olvasom... OsvátA Palackposta 2010. július 20., 17:22 (UTC)

Rendben. Elolvasom, ahogy hozzájutok. De nyugodtan állítsd vissza bármelyik neked tetsző változatra (ha van neki olyanja). Üdv: OsvátA Palackposta 2010. július 20., 18:02 (UTC)

Átfutottam. A hülyét értem. Egy szentet mutatna valaki!
Egyszerűen gyatra cikkecske a szokásos demagóg csacskaságok bánatos ismételgetése. Nem baj. Aki nem akarja, nem olvassa. A Blikk érdekesebb. Én azt sem olvasom. Ha van kedved hozzá, radírozz bele. Nekem ahhoz sincs.
Írtam már én is ezt-azt Magyarországról. Szerénységem tiltja azt állítani, hogy jobbakat. OsvátA Palackposta 2010. július 21., 06:29 (UTC)
Belenyugszom egyelőre / kimegyek a legelőre / onnan nézek legelőre, /tokajiból lesz-e lőre? Jé, ez mehet akár idézetbe is?--Linkoman 2010. július 21., 10:14 (UTC)

Sem az ízlésünket, sem a hozzáértésünket, még a tudásunkat sem erőltethetjük rá senkire. Csak a szavazatunkat. Ez minden szabad project előnye és hátránya./ A rigmus: király! OsvátA Palackposta 2010. július 21., 10:26 (UTC)

Ez a cikk már nagyon régóta megvan, de csak most lángolt fel körülötte az „erdő”. Viszont mindig ír bele valaki. Szépen-lassan csak átíródik... Szent hülye = akinek a hülyeség szent. Nekem sem tetszik a cikk humora – de csak mert igaz. (Hála Istennek, kivétel erősíti a szabályt... És a jelenlévők kivétel nélkül kivételek... ugye.) Boribakter 2010. július 21., 11:10 (UTC)
Bocsánat, de Rep. of Taktakoz legutóbbi replikájából nem következtettem arra, hogy a cikk humoros irányt vehet a panaszkodás helyett....--Linkoman 2010. július 21., 15:26 (UTC)
„Sírva vigad a magyar...” Persze ez nem mentesíti a cikk íróját. Ha viszont ennyire nagy lángokat csapat maga körül, akkor írjuk át. Nekem nincs ötletem, ebben a témában nem szoktam írni, mert én is csak szomorkodom rajta. Az meg nem ide való. Vagy nem így. Vagy mittomén. Lehet, hogy kéne egy [[:Kategória:Cinizmus]] c. gyűjtő, ahova beférne. Határeset, no. De Röszke is az. Boribakter 2010. július 21., 22:04 (UTC)

A sírvavígadáson én elég sokat szoktam röhögni. Jellemhiba? OsvátA Palackposta 2010. július 22., 06:15 (UTC)

Abszolút nem. Én is szoktam, ha épp nem szomorkodom. Mikor hogy. :-) Boribakter 2010. július 22., 08:06 (UTC)

Tiborc[szerkesztés]

L: Remélem, nem azonosítod velem ezt a céltalan szellemtelenséget.
OA: Meg sem fordult a fejemben.

-- OsvátA Palackposta 2010. augusztus 6., 20:55 (UTC)

Törpisztikus[szerkesztés]

Enyém a megtörpteltetés. :-) Már az agyi szintem is csak zagyiszint… 14 óra munka, a maradék humor, a többi meg Rockkalapács. :-) Boribakter postája 2010. augusztus 6., 21:51 (UTC)

BéKözép[szerkesztés]

Idemásolom a törölt szócikk törölt vitalapja szövegét:

Csak ehhez az egy mondathoz szólnék hozzá: „A többség meg hallgat.”

A többség hallgat, mert fogalma sincs a szerzői jogról. Nekem sincs. Érthető a hallgatás. Nem másoljuk be mások szövegeit, mert (hátha) jogtalan. Mellesleg ide, az Unciklopédiába se másoljuk be. Ez a tuti. Minden más bizonytalan. Gyakorlatilag az internet már régen feldúlta a szerzői jogot, de a jog erről nem vesz tudomást, sőt gyakran visszaüt. Egy friss példa: a LimeWire esete Tóth Marival [1].
A konkrét botrány majd elcsendesedik. Az elkövető nagy hülyeséget csinált – szerintem. De jól fog kijönni belőle. A Wikipédia is jól fog kijönni belőle.
A többi nem számít.
OsvátA Palackposta 2010. november 9., 17:38 (UTC)

képes-lap[szerkesztés]

kedves Linkoman segítenél kérlek a képfeltöltésnél? valójában a kép igazításával szórakoztattam magam úyg egy 30 percig, de mivel meguntam a dolgot, gondoltam rádkérdezek. szabad képről van szó, ami a wikipédián is megtalálható, csak nem tudom hogy töltsem fel úgy, hogy látható legyen a képleírás, és hogy ne legyen olyan irtó nagy a mérete... előre is köszöni HecsedLi 2010. december 20., 11:01 (UTC).

Marley[szerkesztés]

Szia! Ez speciel idézet volt Marley-től:

Az amerikai álom
Nem az, aminek látszik.
Miért alszol?

Ami nem teszi feltétlenül szükségessé a cikkben. De mért? OsvátA Palackposta 2010. december 29., 07:20 (UTC)

Szócikk ajánlat[szerkesztés]

Felajánlom a tenisztokrácia szócikk megírását. A lényege az lenne, hogy csak akkor érvényesülhet valaki Orbániában, ha Valakinek a teniszpartnere. Akkor ölébe hullnak a pozíciók. A vállalat szakemberei pedig utána elköltözhetnek Core-Magyarországról. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2011. április 2., 15:25 (UTC)

Vérgőzös[szerkesztés]

Ritka jó poén! Esz a sárga irigység. OsvátA Palackposta 2011. április 7., 11:33 (UTC)

Köszönöm, jól esik. Bár a Tanácsköztársaság "ünnepe" előtt sikerült volna...--Linkoman 2011. április 7., 14:47 (UTC)

Ferenc Ferdinánd[szerkesztés]

Mit szólnál, ha áttenénk a Magyar álkirályokba? Az értelmező szótárból kilóg, mert nem egy szó definíciója, hanem egy szabad gondolattársítás. Gizmóka Gismoticon4.PNGFüstjelek 2011. július 13., 16:17 (UTC)

Gondolat szó tár? Szó társulat? Vagy valami hasonló, aztán lehet gyűjtögetni bele. 208.109.101.207 2011. július 16., 17:02 (UTC) (Giz.)

101 mondat, amit nem szeretnél hallani egy admin szájából[szerkesztés]

Szia! Engedelmeddel ezt a szócikket villámgyorsan törölném:

 1. ne fokozzuk, hanem fojtsuk el az indulatokat;
 2. belterjes, s mint ilyen a méla olvasó számára érthetetlen és érdektelen;
 3. nem tetszik ez az egész feszültté (hogy finom legyek) vita énnekem;
 4. humorban nem ismerek tréfát.

Bocs! Üdv! OsvátA Palackposta 2011. július 22., 08:22 (UTC)

Válaszként erre: :„Sajátos lenne, ha csupán ennyi történne G. kirohanása után.”

Ennyinek mindenképpen történnie kell. Ugyanott megválaszoltad.
Nem értek egyet azzal, hogy szócikk formájában is választ kapjon.
Kislétszámú szerkesztőségünk szétesésétől kezdek tartani viszonyotok egyik lehetséges következményeként. Én egy másikra szavazok.

Üdv! OsvátA Palackposta 2011. július 22., 08:44 (UTC)

Az adott helyen reagáltam. Hozzáteszem: a viszonylag nagylétszámú szerkesztői gárdájú Wikipédia elviseli, ha egyes szerkesztői között fellángol az aktív ellenszenv. Az Unciklopédiát ez tönkreteheti. OsvátA Palackposta 2011. augusztus 18., 09:16 (UTC)

Palmface, avagy fáradtak vagyunk a vitához, meg meleg is van, vagy micsuda[szerkesztés]

Nekem mindegy, túl gyakran nem járok ide, de ha igen, akkor a humor nálam komolyan van véve. Majdhogynem szent dolog. Nincs helye benne vitának, megmondom őszintén, vitázni bőven lehet egyéb platformon is. Ez most nem minősíti egyik vitázó felet sem, sőt. Mindazonáltal csatlakozom az előttem szólókhoz: kíméljük egymást, van elég bajunk. Písz, szíz fájör, plíz, vatevör. Ájlavevrivan. Amúgy nem kötelező senkinek semmi, csak ajánlott, maximum, életjobbítás céljából, vagy micsuda. :-) Boribakter postája 2011. augusztus 19., 14:02 (UTC)

Mentségemre szóljon, tényleg pacifista vagyok. Egy békemániás ló. Azért jó nyarat. Pihenni érdemes. Nekem is kéne, tudom. :-) Boribakter postája 2011. augusztus 19., 14:51 (UTC)

Kerenbattya[szerkesztés]

Lehet, hogy kénytelen leszek elolvasni? Vagy felteszed törlésre? Üdv! OsvátA Palackposta 2015. január 5., 09:54 (UTC)

Véleményem szerint a szócikk humortalan és intellektuálisan zavaros. Inkább csak viccelődni próbál, sikertelenül, mintsem gondolata lenne. Ennek következtében képtelen vagyok megállapítani, hogy cigányellenes, cigánybarát, vagy nem is gondol erről a szerzője semmit, csak tólja a betűket, szavakat. Szerinted töröljök a cikket, vagy fejtsük meg, hogy van-e értelme, s ha igen, akkor mi? OsvátA Palackposta 2015. január 8., 14:58 (UTC)

Tudod mit? Töröld ki a cikkből a kifogásoltakat. Ugyanis nincs az az isten, hogy én még egyszer végigolvassam ezt a marhaságot (mint ember, mint lektor). OsvátA Palackposta 2015. január 9., 16:31 (UTC)

Dáriusz elvtárs[szerkesztés]

Dáriusz elvtársról nekem Kucsera elvtárs jut eszembe. De az próza. OsvátA Palackposta 2015. május 19., 07:57 (UTC)

Költemények[szerkesztés]

Szia! Verssorok végére nem kell <br>-ket tenni, ha a szöveg elején <poem>, a végén meg </poem> van. Sokkal egyszerűbb, szerintem. Üdv! OsvátA Palackposta 2015. július 12., 17:58 (UTC)

Köszönöm, ezentúl így teszek.----Linkoman (vita) 2015. július 12., 21:25 (UTC)

Köszönöm[szerkesztés]

Jólbeesésem van. :-) Boribakter postája 2016. július 23., 09:31 (UTC)

Magyartanár[szerkesztés]

Mint ahogy ennek a törlését is felvetettem egy másik szerkesztői vitalapon már: Magyartanár. Reakció nem volt rá. Apród (vita) 2017. június 19., 14:42 (UTC)

Törlések[szerkesztés]

Szia!

Tartok tőle, hogy a törlésre javasolt lapról (Pintér Attila) el fognak felejtkezni.

Egyébként bejelentkezett egy Szerkesztő:Koavf nevű szerkesztő úgy mintha nemzetközi mittudoménmicsoda volna, közben pedig már törölték a holland lapon a szerkesztői lapját: Gebruiker:Koavf. Apród (vita) 2017. június 28., 23:12 (UTC)

Kedves Apród! Valszeg még temérdek gyenge dolog akad az Unci szócikkei között. Bár én inkább új szösszenetek gyártására koncentrálok, az indokoltnak látszó törlési kezdeményezéseidet támogatni fogom. --Linkoman (vita) 2017. június 29., 11:06 (UTC)

Nem tudom[szerkesztés]

Hát nem tudom. Vissza legyen vonva: [2]? Szívem szerint, mert tényleg áldozatok, visszavonnám, de lehet, hogy ezt túllihegem. Apród (vita) 2017. augusztus 12., 17:11 (UTC)

Ezzel mi legyen?[szerkesztés]

Ezzel mi legyen? Nem tudtam eldönteni, visszavonjam-e vagy sem. Mert ha úgy veszem, modernizálta a meghatározást MSZP-ről Fideszre: Magyarok 86.101.112.227 általi lapváltozata.

Meg az Emo azonnalizásával (az azonnalizást is az anon csinálta).

Ezt is létrehozta: Sablon:Az.

A többit is azért nem javítottam, mert nem értem rá átnézni sem, hogy miket "javított" ki. Apród (vita) 2017. augusztus 28., 11:31 (UTC)

Köszi a kiegészítéseket. Az ihletet egyrészt a wikin lévő VIII. kerület elnevezéséről szóló vita adta. Meg persze az, hogy az ember állandóan szembetalálkozik a hírekben, hogy ma éppen mivel gyarapodott a kis gömböc. Apród (vita) 2017. szeptember 18., 12:38 (UTC)

Azért néhanapján sajnálom, hogy a wikipédiával ellentétben az unciklopédiának nincs köszönetgombja. Úgyhogy itt köszönöm meg az unciklopédikus szerkesztéseidet. 37.76.11.201 2017. december 27., 23:48 (UTC)

A fenti köszönetnyilvánító én voltam, csak a gép megviccelt és kijelentkeztetett az unciklopédiából. Apród (vita) 2017. december 27., 23:50 (UTC)

Smiley head happy.png

Ez érdekes[szerkesztés]

Ez érdekes: Bezárják a Fülöp-szigetek repülőgépgyárát, mert 45 év alatt egyetlen repülőt sem terveztek (index.hu). Azért az érdekes, hogy 45 év alatt nem jöttek rá, hogy egyetlen repülő se jött össze, csak próbálkozások, nem semmi. Apród (vita) 2017. december 30., 01:31 (UTC)

Most ürült ki a kassza. OsvátA Palackposta 2017. december 30., 06:52 (UTC)
Hát igen. Apród (vita) 2017. december 30., 14:02 (UTC)

Tavaly[szerkesztés]

[3]: azt hittem, ez tavaly nyáron volt, de úgy látszik a tavalyi nyár és a tavalyi ősz nálam már egybe- és egyremegy, míg végül összemegy és tavalyi hó lesz belőle. Apród (vita) 2018. április 15., 01:02 (UTC)

Ja, a választás: Fáradtak voltak a szavazatszámlálók, ezért tűnt el rengeteg ellenzéki szavazat (index.hu) :-). Apród (vita) 2018. április 15., 20:38 (UTC)

Egy érdekes, bár nem vidám téma: Tudtad, hogy az éjszakai baglyok korábban halnak, mint a koránkelők? (librarius.hu) Apród (vita) 2018. április 18., 02:00 (UTC)


Köszi, érdeklődéssel olvastam.

Amúgy az Unciba való vidám ötleteim mostanság nincsenek. Ahol viccpárt több szavazatot kap, mint egy tisztességes ellenzéki párt, majd a kormánypártok súgására okostojások harsogják, hogy "az ellenzéket váltotta le a nép", ott nem látom értelmét viccelődni. Egykor Hruscsov elvtárs verte a cipőjével az asztalt az ENSZ-ben, ma pedig a LIBE Bizottságban hasonló színvonalú fellépésnek tapsolhat az erre hajlandó magyar publikum.--Linkoman (vita) 2018. április 28., 16:26 (UTC)

MTV-csattanó: Miért pont most lépett ki a Fideszből? - kérdezték a jobbikos Dúró Dórától az M1-en. Apród (vita) 2018. június 17., 01:09 (UTC)

Törlési szavazás[szerkesztés]

Csak jelzem, hogy a törlést támogató szavazatod rosszul sikerült, törlendő sablon helyett t sablon lett: Flakon-hegység törlési szavazása. Én Apród voltam, csak kilökött hónapokkal ezelőtt a rendszer technikailag és nem jutottam vissza. Szép estét kívánok! 37.76.103.113 2019. január 1., 22:32 (UTC)

Ez jó volt :-) (Apród voltam, most anon, de nem Danon(e)). Szép napot kívánok! 149.200.55.122 2019. április 1., 06:49 (UTC)

Köszönöm, kedves Apród, jól esett!--Linkoman (vita) 2019. április 2., 19:14 (UTC)

Éljen! Visszaengedett a gép unciklopédiás önmagamba - igaz új jelszóval! Jaj, csak ki ne dobjon megint magából a gép! Szép napot kívánok! Apród (vita) 2019. június 17., 23:38 (UTC)

Gyár[szerkesztés]

erre az anonra nézz rá. Csak úgy ömlik belőle az anyag, de teremtett valami értéket is? --Verőce (vita) 2019. január 11., 06:10 (UTC)

Kedves Verőce!

Döbbenten figyelem, de kicsit várok: vajon mi várható még tőle?--Linkoman (vita) 2019. január 11., 21:04 (UTC)

Szerencsére már semmi. --Verőce (vita) 2019. április 3., 04:54 (UTC)

Aranyköpés[szerkesztés]

Ezt a szerkesztői összefoglalódat felvettem a szerkesztői aranyköpések közé. Apród (vita) 2019. augusztus 8., 19:18 (UTC)

Köszönöm, kedves vagy!--79.122.78.9 2019. augusztus 10., 20:07 (UTC)

.Ez vicces. Hogyan "ugrott ki" a bejelentkezésem után az oldal? No, mindegy.--Linkoman (vita) 2019. augusztus 10., 20:12 (UTC)

"Állítsd be"...[szerkesztés]

Á, nem baj. Az az egy betű nem számít, és amúgy is sablon. Köszi. Hidiraaaa (vita) 2020. május 13., 08:36 (UTC)