Szerkesztővita:Jz

Az Unciklopédiából
UnWiki.jpg Köszöntünk a magyar Unciklopédiában!

Az Unciklopédia szerkesztésének fortélyaihoz a Segítség lapon találsz információt. A szerkesztést az Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a Kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz pár szót magadról a felhasználói lapodon. A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, jelen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! OsvátA Palackposta 2011. augusztus 19., 16:21 (UTC)

Képfeltöltés[szerkesztés]

A baloldali eszköztáron megtalálod a Fájl feltöltése menüpontot. Rákattintasz és onnan kezdve már adja magát. De ügyelj, csak jogtiszta képet tölthetsz fel, máskülönben törölni kell. OsvátA Palackposta 2011. szeptember 3., 21:17 (UTC)

Olvasgatási segítség, de a lényeg az, hogy szabadon felhasználható képek legyenek, commons, etc.

Unciklopédia:Felküldési útmutató
Unciklopédia:Irányelvek/Képhasználati irányelvek
Unciklopédia:Képek licenceinek megadása
Ha lehet 300-400 KB-nál nagyobb ne legyen. Inkább 250 KB alatti.
Ha nem te csináltad, akkor egy linkkel jelezd, honnan van a szabadon felhasználható kép. (a kepfeltoltes.hu-jellegű linkek nem linkek...)
Kép használata: [[File:Facepalm.jpg|220px|left|Duma a kép alá]].
Gizmóka Gismoticon4.PNGFüstjelek 2011. szeptember 4., 10:33 (UTC)

A film- és televíziós képkockákkal nagyjából ez a licenchelyzet:

„a kép egy jogvédett film vagy televízió-műsor képkockája, szabad felhasználása a magyar törvények szerint idézetként valószínűleg jogszerű.” – ahogy erről a Wikipédia útbaigazít.

A képfeltöltésnél a legördülő licenc-menüben találsz egy sablont: Állókép jogvédett filmből vagy televízióműsorból. Annak tartalmából kiderül, hogy néha súroljuk jog labilis határait. OsvátA Palackposta 2011. szeptember 5., 04:00 (UTC)