Szerkesztővita:Hecsedli

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
UnWiki.jpg Köszöntünk a magyar Unciklopédiában!

Itt legalább annyi mindent lehet, mint amennyi mindent nem lehet. Fogd ezt fel pozitívan! Egyebekről szanaszét olvashatsz.

Alkalmasint írhatsz pár szót magadról a felhasználói lapodon.
A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, jelen üdvözlet is példa rá.
Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! OsvátA Palackposta 2010. december 8., 14:23 (UTC)

Forma[szerkesztés]

Szia! A # jellel lehet (és kívánatos) wikinyelven számozni. így fog kinézni:

 1. egy,
 2. kettő,
 3. három,
 4. négy.

Ha új bekezdést akarsz nyitni, az Enter segítségével hozz létre előtte egy üres sort. Ha beljebb akarsz egy sort elkezdeni, a sor elején legyen egy kettőspont. Ilyen lesz:

Ez egy beljebb kezdett új sor.

Üdv! OsvátA Palackposta 2010. december 15., 09:09 (UTC)

Így írj alá (mint a fenti üdvözlőlapon is olvasható: ~~~~, ez a négy tilde automatikusan a szerk.nevedet biggyeszti oda egy dátumbélyegzővel kiegészítve. OsvátA Palackposta 2010. december 15., 09:49 (UTC)

Kedves Csipkebogyó! Üdvözöllek a mókásosztály élccsapatában!
A lóvicc-jóvicc-szóvicc szócikkben a "Hasonló" - megítélésem szerint - műfaji törést jelent. Azért neveztem át a jelenlegi címére, mert eddig főként rövid szóviccek gyűjteménye volt a szöveg. Ebből terjedelme és stílusa alapján a Hasonló kilóg. Ajánlom, hogy tedd önálló szócikkbe és itt csak utaló maradjon az új szócikkre. (Néha a kevesebb a több...) Ha technikai gondjaid lennének, szívesen megcsinálom a változtatásokat.
Remélem, méltányolod az ötletet, legalábbis én örülnék neki.
Üdv.--Linkoman 2010. december 17., 14:37 (UTC)

Kedves Linkoman! Köszönöm a kedves fogadtatást. Nagyon megörültem, hogy mókásnak találod irományaim. A hasonlóval hasonlóan egyetértek, eredeteileg külön szócikként íródott, de a rendszer komolykodott velem és eltûnt az eredeti, de sebaj. A technikai dolgokkal sokat segítenének tanácsaid, mert most olyan párás ablakzsiráf érzésem van a szöveg kinézetével kapcsolatban. Ebben az esetben írhatok a vitalapodra, vagy hova küldjem a küldenivalót? mégegyszer köszönöm, üdv HecsedLi 2010. december 20., 06:46 (UTC)

Képfeltöltés[szerkesztés]

Ez a kép az Uncommonsból linkelődik ide

Kérdésedre: a neten található képek túlnyomó többsége jogvédett. Az esetek zömében ezeknek a képeknek a módosítása már maga is jogsértés lehet (gondolom, bár nem vagyok tudora a szerzői jogoknak). Tehát inkább ne küldj föl az Unciklopédiába ilyen képeket. Szabadon felhasználható képeket legelsőül is a Commonsban találsz (azok szinte mind szabad licencüek), az Uncommonból pedig úgy tudsz idelinkelni képet, mintha eleve nálunk lenne: [[Fájl:Példakép.jpg]]. Szabad jogú képek találhatóak a Flickr-n is, de ott már figyelni kell. Odaírják a copyright-ot a képekhez. Üdv! OsvátA Palackposta 2010. december 17., 15:05 (UTC)

szia! köszönöm a vlálaszt és a sok tippet. igazán sokat segítettél. üdv HecsedLi 2010. december 20., 06:48 (UTC)

Képbeszúrás[szerkesztés]

[[Fájl:Akármi.jpg|thumb|Képaláírás]]. Így megy ez. Jobbra lesz. Ha balra tetszik, az csak egy icipicit faxnisabb. Most hanyagoljuk... De meglesheted a hajléktalan Mikuláson. (Helyesírásodról itt és most egy szót se! Kö(ṡ)ztünk marad.). Üdv! --OsvátA Palackposta 2010. december 20., 11:06 (UTC)

köszönöm, kipróbálom. (annyira rossz a helyzet a helyesírásommal? most teljesen lesujtott ez a hír, de köszönöm, köztünk marad.) HecsedLi 2010. december 20., 11:17 (UTC)

Akkor elütés. De ennyi elütés, az már tizenkét menetes ütésváltás, vagy kovácsműhely. OsvátA Palackposta 2010. december 20., 13:16 (UTC)

valójáben Morze-jelnek szántam :), de megfontolom a kovácsműhelyt, és jobban odafigyelek, nehogy zajosat írjak HecsedLi 2010. december 20., 13:21 (UTC)

Ezt bogarászd, nem csak a képekhez: Unciklopédia:Segítség Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. december 20., 19:48 (UTC)

Képfeltöltés:

 • Commons: jobbra szokott lenni a download ikon, arra katt, aztán a felugró ablak alján lehet választani a képméretek közül.
 • A forrást linkeld be. (teljes url bemásol egy [ és egy ] között).
 • Célfájlnév: lehet más,rövidebb, mint ami eredetileg volt, de a fájl kiterjesztése ne változzon. (Később könnyebb linkelni).
 • Leírás: az összefoglaló mezőbe kell írni.
 • Licenc: a licenc kezdetű választólistából érdemes válogatni. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. december 20., 20:56 (UTC)

köszönöm, és elnézést a képpel kapcsolatos bajlódásokért, javítok a helyzeten :) HecsedLi 2010. december 21., 06:54 (UTC)

Gáziasszony[szerkesztés]

A gáziasszony – piszok jó szó. De honnan tudhatnám a rengeteg elütésed között, hogy ez nem az? Ráadásul a a mellett van a billentyűzeten, ami a feltevést letutizza. Összes karácsonyközeli üdvjeim! OsvátA Palackposta 2010. december 21., 11:57 (UTC)

ör-ülök ha tetszik. Jó kérdés. a válasz: ez relatív, én sem tudom mikor mit alkotok, a gáziasszony véletlen, de általában a véletlenek hozzák az ihletet, avagy véletlenek (azaz megmagyarázhatatlan események) nincsenek. a feltevést tehát megalapozott. elütéseim okait magyarázhatnám, de szerintem ez ugysem segit rajtuk :-) többször is végigolvastam amit írtam, először csukott szemmel, majd nyitottal. mégis előfordul hogy hiba marad benne, még jó, hogy valaki észreveszi. karácsonyközeli üdvöket megkaptam, köszönöm finom volt. viszont küldöm. HecsedLi 2010. december 21., 12:28 (UTC)

Ez mehetne például a kedvenc elütéseink közé. Boribakter postája 2010. december 21., 13:39 (UTC)

HanGratuláljak akkor...[szerkesztés]

Örömmel vettem, hogy kegyed termesztett nekem a Hangciklopédiánkba felmondható szerződést anyagot. Ezúton megkülönböztető jelzéssel megkülönböztetett figyelemmel kívánok békés, áldott karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt! :-) Boribakter postája 2010. december 21., 13:39 (UTC)

ó, kegyed megtisztel véleményével. igyekszem hallgatózni az előadást.

figyelmes jókívánságokat nagyon köszönöm, viszont küldöm egy bokrétába kötve: kellemes karácsonyt és elégedett, sikeres 2011-es évet kívánok HecsedLi 2010. december 21., 13:52 (UTC).

Vaj(h)[szerkesztés]

Maradjunk abban, hogy tejavalyon. OsvátA Palackposta 2010. december 22., 13:05 (UTC)

megszavazva! ha lecsúszik, vagy lecsorog, takarítani kell...esetleg, én? ja, valyon melyiket? HecsedLi 2010. december 22., 13:13 (UTC)

Képek[szerkesztés]

Kedves Hecsedli, sajnos, én nem szoktam képeket feltölteni, nemigen értek hozzá. OsvátA talán észreveszi az üzenetedet illetve Gizmóka vagy Boribakter biztosan tud neked segíteni.
Egyben kellemes karácsonyi ünnepeket és humorban gazdag új esztendőt kívánok neked.--Linkoman 2010. december 23., 08:53 (UTC)

Kedves Linkoman, köszönöm válaszod. időközben már segítettek az említett eszmetársak :) .

köszönöm a jókívánságokat is, nagyon kedves tőled, viszont kívánok békés boldog ünnepeket és egy valóban jóízű új évet legalább 2011 humorra való indokkal.HecsedLi 2010. december 23., 09:13 (UTC)


Szócikkek száma[szerkesztés]

Négy gondolatom lenne:

1. Ez egy kérdés: Hány szócikked van idáig? (Nem mintha nem tudnám megszámolni, csak lusta vagyok...)
2. Ez egy javaslat: Esetleg a felhasználói lapodra kitehetnéd a szócikkeidre való hivatkozást. Én így szoktam.
3. Ez egy dicséret: Az utolsó szócikk a Tolvajról egész jó lett.
4. Ez egy aláírás: Szaliferenc 2010. december 26., 15:37 (UTC)

Kedves Szaliferenc!

 1. ez, triviális: a2 – b2 (a + b)2 = a2 + 2ab + b2 = (a+b).(a+b) (a - b)2 = a2 - 2ab + b2 = (a-b).(a-b) a2 - b2 =(a + b) . (a – b) (ahol: a= relatív napok száma, b= relatív viccindex) az így kapott eredményt szorodz ki nullával majd adj hozzá annyit amennyit (jelen esetben hetet) és megkapod a választ.
 2. Köszönöm a tippet.
 3. Köszönöm az "egész jólett"-et :)
 4. Minek ez a számolás?

üdvjeim: HecsedLi 2010. december 26., 17:38 (UTC)

Megint alacsony volt az a kerítés

Válaszok:

 1. Rögeszme
 2. Gyakorolta, hogyan NEM sorszámozunk.
 3. Nini,ez meg egy másik, de ezen a vitalap is be van állítva...Az aláírás testreszabása Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. december 27., 10:57 (UTC)
 • Symbol opinion vote.png Megjegyzés:: irtó mókás egy közös prodzsektben azt keresni, hogy mi az enyém. A hippik ezt már 1961-ben meghaladták. Lásd még kommuna és egyéb promiszkuitások. OsvátA Palackposta 2010. december 27., 10:58 (UTC)
Nem kevésbé mulattató az a tény, hogy vitázunk egy szabad szerkesztésű nemciklopédiában arról, hogy mi vicces, mikor mi nem. Hasonlattal élve: valaki szereti a pénzt, valaki utalja, valaki meg utálja. Pardonjaim a humor hiányáért ez esteben is, de a relatíve bamba kérdésekre bambi válaszolni szokott. Illik. HecsedLi 2010. december 27., 11:34 (UTC)
A törlési naplóban több szócikke szerepel, mint élő. Nem véletlenül. Az sem véletlen, hogy kénytelen voltam nekiállni a humorelveknek, pedig eddig jól megvoltunk nélkülük. Bambákra Vadászó Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. december 27., 12:21 (UTC)
Egyszer a téli szünetnek is vége lesz... Boribakter postája 2010. december 27., 12:45 (UTC)
Kösz, hogy emlékeztetsz. Mehetünk vissza tanítani... :-) Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. december 27., 12:52 (UTC)

A mi vicces, mi nemhez: minden cirkuszban, minden burleszkben mindig vicces a hasraesés. Én meg gyerekkoromtól kezdve egyszer sem nevettem azon, ha én estem hasra. Ma meg már pláne nem. A humor: az más. Az se biztos, hogy vicces. De beszélhetek... OsvátA Palackposta 2010. december 27., 12:38 (UTC)

Pontosan. Sőt – én nagyon még más hasraesésén sem nevetek. Boribakter postája 2010. december 27., 12:45 (UTC)
egyetértek. A nem vicces jelzőt magamra értettem a bamba kérdés pedig furcsa kérdés volt, ennyi. Semmilyen sértő jelleg vagy szándék nem volt benne, legalább is nem akart benne lenni, de néha goromba vagyok. úgyérzem tényleg nem értek semmit. vagy ez a lényeg? HecsedLi 2010. december 27., 12:55 (UTC)

Nem is te vagy itt, aki sérteget. :-) OsvátA Palackposta 2010. december 27., 12:58 (UTC)

Valahol mulatságos (is lehetne), amint (rossz) tanácsokat próbál osztogatni. Vajon mikor jelölteti magát adminnak? (Bocs, Hecsedli, hogy nálad gyűltünk össze, mi csak követtük a vérnyomokat.):-) Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. december 27., 14:20 (UTC)
„Vajon mikor jelölteti...” Ne adj neki tippeket, kedves Gizmóka. :-) (Bocsánat. Én a vérnyomot luminollal követtem... :-)) Boribakter postája 2010. december 30., 18:41 (UTC)

mi kasza esz tu kasza. HecsedLi 2010. december 27., 14:56 (UTC)

Nézőpont kérdése :-). Nekem a kék ég kifej/lyezetten rózsaszín... pici lila pöttyökkel. HecsedLi 2010. december 27., 13:06 (UTC)
Aha... Te is ivóvizet iszol? :-) Boribakter postája 2010. december 30., 18:41 (UTC)
Igen, Pozsonyban a csapvíz olyan finom ropogós a kicsapódott kálciumtól. HecsedLi 2010. december 31., 14:13 (UTC)
Látod, ez azért van, mert a tejben már nincs. Boribakter postája 2010. december 31., 15:11 (UTC)
Ami rosszat tesz a mosógépnek, az jót tesz Antonovics Antalnak (x).Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. december 31., 15:20 (UTC)
Még jó hogy nem tejelek, nem sajtolok..meg nem joghurtozok. HecsedLi 2010. december 31., 16:41 (UTC).
...de Antalra 2 hétig is várni kell. Kéreti magát. HecsedLi 2010. december 31., 16:41 (UTC).

Szilveszter úton van[szerkesztés]

Így kell,ni..avagy, Stallone is a BKV-t használja[1]

mindenkinek kellemes Szilvesztert, és boldog új évet kívánok. HecsedLi 2010. december 30., 14:45 (UTC)

 • Itt és ez úton: Neked is! OsvátA Palackposta 2010. december 30., 15:58 (UTC)
 • Lsd. fentebb. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. december 30., 16:07 (UTC)
 • Szélessávon csatlakozom a többiekhez! ...Meg az internethez. :-) Sok humort, sikert, sikért jövőre is![2][3] Boribakter postája 2010. december 30., 18:36 (UTC)

Szia! Általában nem szoktunk törölni a szerkesztői vitalapunkról. A régiségeket lehet egy allapra archiválni, ha unod már a őket. Mi okod volt a radírozásra? (Amúgy a laptörténet mindent megőriz). OsvátA Palackposta 2010. december 30., 22:17 (UTC)

Szi, köszönöm, hogy szóltál. Mobilteleofnomon keresztül szerkesztettem tegnap este, és nem értem, miért törölt ki mindent...remélem jól állítottam vissza az erdeti állapotot. Szép napot HecsedLi

A mobiltelefonok már csak ilyenek. (Jól). OsvátA Palackposta 2010. december 31., 13:38 (UTC)

Pontosan...mennek a saját fejük után. Nem lehet beszélni velük. HecsedLi 2010. december 31., 14:15 (UTC)

Főleg, ha nincs térerő. :-) Na, mentem el innen bólevet csinálni... Boribakter postája 2010. december 31., 15:12 (UTC)
Hólevet?! Hogy mik vannak! Még képes és eladja, mint jégkását... Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. december 31., 15:16 (UTC)
Ugyan, néha lehet bólevet és hólevet is pancsolni. A pénznek nincs szaglása. HecsedLi 2010. december 31., 17:03 (UTC)
 1. Kapaszkodni: kapaszkodik. Na de: van-e érvényes jegye, bérlete???
 2. Stallonénak jobb kapaszkodót!
 3. Minek, akkor sem tudott kapaszkodni, amikor jégcsákány volt nála!

Múúú-zsa[szerkesztés]

Köszönöm szépen, kedves szavaid, nos, hát mit tagadjam: jót tesz a fű. :-) Riska, a tehén 2011. január 4. 16:00 (TBC)

Ja, csak azt felejtette el közölni, hogy nem legeli, hanem szívja. Oszt csodálkoznak, miért lett annyi drogos az iskolatej akció után... Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2011. január 4., 17:42 (UTC)
Nem rontjuk az üzletet, nem rontjuk az üzletet... (Vagy szeretnél éjfélkor nedves vízilófejet találni az ágyadban? :-)) Boribakter postája 2011. január 4., 18:06 (UTC)
Bár lenne egy éjszaka, amikor a vízilónak csak a feje lenne az ágyamban... Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2011. január 4., 18:13 (UTC)
Hát told le a testét az ágyról. Boribakter postája 2011. január 4., 18:31 (UTC)
Nem lehet. Már ott van lent kettő. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2011. január 4., 18:43 (UTC)
 • Symbol opinion vote.png Megjegyzés:: vitalapjaink szórakoztatóbbak, mint cikkeink jórésze (ez a nagy magyar Wikipédiában is így van). OsvátA Palackposta 2011. január 4., 18:39 (UTC)
Áttesszük szócikkbe, ha elég hosszú lesz. (Mármint nekem elég hosszú, a vitalap részre gondolok). Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2011. január 4., 18:43 (UTC)
Hozzábőgnék: mivel ilyen szépen összegyűjtünk ezen a legelőn, és ha már itt van ez a bor, jú!... igyunk hát a vizilovakra is! Sovány tejpor 2011. január 5., 08:19 (UTC).

„Én a vízilovakkal vagyok.” – Bud Spencer

Csak itt, csak most! Ingyenes hippoalergén ránctalanító rém! Hyppotalamus, a ráüléssel gyógyító viziló 2011. január 5., 11:21 (UTC).
Megint vízben úsztatva kezelik Overdose-t? Javult a kar patatempója? Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2011. január 5., 18:08 (UTC)

Strófák[szerkesztés]

Ha <poem></poem> közé biggyeszted örökbecsű soraidat, nem kell szétcsépelned az Enter billencset. Így fog festeni:

Lecsuknak és eltesznek, nem
adom fel, ha megvesznek.
Felforrok, felbugyvadok,
mert én körte nem vagyok!

Csak mondom... :-) OsvátA Palackposta 2011. február 10., 17:56 (UTC)

Ez jól esett, felhasználom. Hálaözönöm :) már kezdett lekopni az Enter-gombról az "r" betű. Hecsedli 2011. február 11., 09:20 (UTC)

Ötletem volt...mi legyen vele?...[szerkesztés]

...kérdésedre válaszolva: majd csak lesz belőle valami. (Énekes halott, vagy ilyesmi). OsvátA Palackposta 2011. március 10., 11:11 (UTC)

köszönöm :) mert nem célom piszkítani ezzel a szöveggel a teret...ha dalrafakad, az kész csip-csup csoda Kalánka néni 2011. március 10., 11:37 (UTC)

Kupica[szerkesztés]

Én ugyan nagyobb adagokban boroznék, de ezt szóba se hoznám. (Nem hozom. Szóba). Viszont bordalod a bordalok kategóriában megér egy önálló cikket. Csókjaim! OsvátA Palackposta 2011. július 22., 09:57 (UTC)

Szívmelengető szavak, köszönöm monsieur. Intézkedem, boro(z)gatom a csípést, hogy nagyra keljen. Szerkesztő:Hecsedli Telepata 2011. július 22., 10:26 (UTC)

apropó, homokozóból töröljem, vagy igen? Nem vagyok jártas a helyes eljárásban, Columbo sírna tőlem. Köszönöm. Szerkesztő:Hecsedli Telepata 2011. július 22., 10:31 (UTC)

Kiradíroztam.OsvátA Palackposta 2011. július 25., 11:50 (UTC)

Pörc[szerkesztés]

Ehhez erősen gratulálok: „Élvezd az élet minden egyes pörcét!” ~ Franc is Bacon --OsvátA Palackposta 2011. szeptember 6., 09:15 (UTC)

Erősen köszönöm, reméltem hogy tetszeni fog, küldök egy nagy adagot, épp most piritottam zsírjára..csókjaim Hecsedli 2011. szeptember 6., 09:20 (UTC)

Ördögszekér[szerkesztés]

Ezzel sok mindent lehet kezdeni. Kezdjünk! Üdv! OsvátA Palackposta 2013. február 26., 13:31 (UTC)

Alkalmasint egy kiindulópont: http://www.kislexikon.hu/ordogszeker.html OsvátA Palackposta 2013. február 26., 13:33 (UTC)

Ez az! Hadd forogjon az a szekér, köszönöm! Visszaüdv Hecsedli (vita) 2013. február 26., 14:13 (UTC)