Szekrény

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A szekrény egy olyan tárgy, amiben az embikék általában tárolni szoktak valamit, de néha elég furcsa dolgokra is használják.

A szekrény a fatéglatestek népes csoportjába tartozik. [1]

Nézzük meg közelebbről. . .[szerkesztés]

A szekrénynek összesen négy alfaja lehet:

  • fiókos szekrény,
  • ruhásszekrény,
  • polcos szekrény,
  • egyebes szekrény.

A szekrológusok kiszámolták, hogy ezek közül a ruhásszekrény a legismertebb szekrény.

Itt még részletesebben olvashatunk a szekrények alfajairól.

Fiókos szekrény[szerkesztés]

A fiókos szekrény általában egy kocka vagy tégla alakú fa építmény, két méter és negyven centiméter közötti magassággal. Kis kihúzható rekeszek vannak benne, amiket fiókoknak nevezünk. Így van nagy fiók, kis fiók meg galambfiók. Ebben galambokat szoktunk tartani. A rekeszekbe bármit bele lehet tuszkolni (ha belefér). Ezen kívül két nagy szemük is van, amiket mi nem látunk, úgyhogy jobban tesszük, ha elfordulunk átöltözés közben, ha egy ilyen szekrény van a szobánkban.

Ruhásszekrény[szerkesztés]

Nos, a ruhásszekrény. Ó, igen, a ruhásszekrény. Ja, persze, a ruhásszekrény... Ebben a szekrényben tárolják a ruhákat, konyharuhákat, törülközőket. És persze Narniát. A ruhásszekrények belseje sötét titkot rejt, ami csak arra vár, hogy megfejtsük. Ja! És persze éjszaka a ruhásszekrények belsejéből jönnek ki a szörnyek és megijesztik szegény gyerekeket... A ruhásszekrényről csak annyit, hogy nagy, tégla alakú és vagy van lába, vagy nincs, (ha van, általában négy).

Polcos szekrény[szerkesztés]

A polcos szekrény alakja ugyanolyan, mint a fiókosé, csak teljesen más. Polcok vannak benne, és nem kihúzható rekeszek. A polcokról rengeteg legenda terjeng, hogy amikor senki nem látja őket, titokban lerágják a falról a festéket, mint az őzikék a fakérget, amikor tél van és nincs élelmük. A polcokkal borzasztó őrültségeket tudnak művelni az emberek, például túlterhelik szegénykéket és aztán meg csodálkoznak hogy leszakadt a polc. A polcoknak szeretetre van szüksége, ezért csak annak ajánlom ezt a szekrényt, aki ráér vele foglalkozni, letörölni néha a port róla és nem terheli túl. Ez nagyon fontos, mert ha elhanyagoljuk őket, bánatukban leszakadhatnak és akkor kész!

Egyebes szekrény[szerkesztés]

Ez a legmurisabb és egyben a legutolsó szekrényalfaj. Mindent lehet benne tárolni, akár beleférne, akár nem. Beletehetünk például egy kutyát. Arra gondolnánk:jaj szegényke, micsoda állatkínzás! Nem! A kutya teljes kényelemben érezné magát, mivel az egyebes szekrény mindenre képes, párnát adna a kutyának, megetetné, talán még a kádba is bevinné. Az egyebes szekrény szivárványszínű és ötszáz lába van. Aki szeretne egy ilyen szekrényt, azt sajnálom, mert ilyen csak a Frghehfjhsefgshjfg bolygón létezik, ami 6230597830493675367537653765367593675418675367452475 szekrénnyi távolságra van innen. Megjegyzésként elmondom, hogy az egyebes szekrény kisöccse a gyebes szekrény, itt a gyebeket tartjuk, különösen télen, hogy ne penészedjenek meg.

Egyebek[szerkesztés]

A szekrényt 1007-ben találta fel egy Fikusz Kukisz nevű szekrológus. Ezután fejlesztették ki Kukisz laboratóriumában a többi alfajt. A többi szekrény elkészítése csak ránk vár! Hát mi mire várunk? Alkossuk meg a többi szekrényalfajt!

Lásd még[szerkesztés]

  • Komód(Fogalmad sincs, mi az, mi? Nem számít. Mi se nagyon tudjuk).

  1. Az ember általában a szekrényben tartja a felsőruhát, a port, a molyt, a macskát és a gyereket. Alkalmasint egynél többet is.