Szcientológia

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
T. Ron Cruise
Ha valaki igazán szeretne egymillió dollárt keresni, annak a legjobb módja, hogy alapítsa meg a saját vallását. – Hubbard

A szcientológia egy vállalkozás vallás, melyet L. Ron Hubbard amerikai önjelölt filozófus alapított. Két istene van: Xenu és a pénz. A pénz az annyira szent, hogy birtoklása hatalmas lelki terhet helyez az átlagemberre, akiket az egyház ezért puszta szeretetből megfoszt tőle.

A szcientológia jelképe: egymásba fonódó S és B betű. Az egyház képviselői tagadják, hogy ez a Sok Barom rövidítése lenne.

A szcientológia mitológiája[szerkesztés]

Figyelem! Mielőtt továbbolvassa a cikket, fizessen be a Szcientológia Egyház számlájára egymillió forintot! (Különben jön Xenu és agyoncsap!)

Xenu a Galaktika ura, egy szürkés bőrű, hatalmas zöld szemű űrlény. (Huhh, nem csoda, hogy az ógörögök szívesebben hittek Apollóban és Afroditéban, azok legalább jó pasi / jó nő.) A történet úgy kezdődik, hogy Xenu az űrhajóival a Földre költöztetett sok űrlényt. Az űrhajók úgy néztek ki, mint a DC-8-as repülőgépek, csak propeller nélkül (eme zseniális tanítást csak hasonlatokkal lehet lehozni arra a szintre, hogy az átlag halandó megértse, tehát: űrhajó = repülőgép propeller nélkül, Xenu = Darth Vader szuszogó sisak nélkül, Hubbard = emberszabású lény ész nélkül).

Xenu letelepítette az űrlényeket a vulkánok mellé, amiket aztán felrobbantott, ezzel mindenkit kinyírt. Az ő szellemeik a thetánok, akiket Xenu engesztelésül elvitt moziba. A thetánok most itt keringenek az emberek körül, ők okoznak minden bajt (ebben egyesek szerint nagy riválisaik a zsidók). Ellenben ha fizetsz sok pénzt, az Egyház megszabadít a thetánoktól, és még azt is megtudhatod, hogy az összes többi vallás csak kamu, egy rakás mindenről az emberek csak azért hiszik, hogy megtörtént, mert Xenu ezt vetítette nekik a moziban.

Hubbard szerint ez a történet úgy van megírva, hogy ha nem vagy elég beavatott (=van még pénzed) és elolvasod, azonnal meghalsz, ezért én most a te kedvedért átfogalmaztam, most már csak a füled fog leszáradni.

Különben ezt a sztorit szcientológusoknak nem szabad ismerni, csak ha már befizettek egy halom pénzt, különben kidobják őket az egyházból. Ha szci vagy és idáig elolvastad és még nem vagy a megfelelő szinten, cseszheted, és Xenu szétrúgja a valagad, hacsak be nem fizetsz egy rakás pénzt.

REKLÁM[szerkesztés]

Lépjen be a Pszicentológia Egyházba! Tegnap alakult, ugyanaz, mint a szcientológia, csak olcsóbb!

Érdeklődési ügyekben forduljon Psmith-hez! (A P itt is néma!)