Szar-vasmarha

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

„ - Tanárnő, a bika emlős állat? - Igen. Illetve nem. Ülj le fiam, egyes!”

~ Özv. Kovács Kálmánné Mancika

A szar-vasmarha kis mértékben hasonlít kötőjeletlen rokonára a szarvasmarhára illetve a jakra. Nagyobb mértékben egyébként jobban hasonlít.

Ez itt a [[1]] képe

Rendszertana[szerkesztés]

2,000,001.jpg
Jak(k).jpg

A szar-vasmarha rendszertanilag az álállatok országába, raklaphúrosok törzsébe, négylábúak főosztályába, [1][2] emelőtlenek osztályába, pároslábúak rendjébe, újrahaszontalanítottak családjába tartozik. Bár bevezetőnkben említettük a hasonlatosságoskodást a szarvasmarhával, illetve a jakkal , legközelebbi rokonai a következők:

Távolabbi rokona az óriás fatelepi amőba amit gyakran összekevernek a szecskázásra váró selejtárú kupaccal.

Taxonómia[szerkesztés]

A faj létrejötte az urbánus evolúció egyenes következménye. Bár a kreacionisták ragaszkodnak a Teremtő alkotó[5] szándékához, abban egyetértenek az urbanista evolúcionistákkal, hogy a szar-vasmarha korunk csökevénye: ezt bizonyítja a felhasznált anyagok minősége.[6]

Életmódja[szerkesztés]

A szar-vasmarha sokban hasonlít a jakra, leginkább a viselkedésében: "Néz, mint Jak a nagy büdös semmibe." Fő tápláléka a rozsdás szög, amiből élete vége felé egyre többet fogyaszt. Ebből kifolyólag nem egy gyermekbarát jószág. Bár az EU-konform játszóterek akadálymentesek, egy-egy régivágású, túlmozgásos, tablethiányos humanoid palánta megpróbálkozik a szar-vasmarha nyeregbe törésével. [7] Ezt a kapcsolatfelvételt az állatvédők egy speciális csoportja[8]30.000 Ft sikerdíjjal szokta jutalmazni, melyet a humanoid palánta gazdája nem szokott jó néven venni.

Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Oda ahol konyhaasztal a főosztályvezető, kredenc a helyettes, szék a titkárnő... Persze takarításkor a széklábak az égnek állnak. A konyhaasztalon.
  2. Kéretik egy 18-as karika...
  3. Fészkelő helye Budapest Népliget, futballstadion előtt.
  4. Viktor legszívesebben a miniszterelnöki hivatalba költöztetné(hiszen ő is ott költ), de helyhiány miatt beéri egyik kedvenc stadionja meletti placcon. A Pancho aréna mellett nincs elég hely.
  5. Vagy inkább ártó...?
  6. Mit csodálkoztok? Agyonhasznált raklapléceken nem sokat segít a bőséges szögelés.
  7. Bár törés helyett inkább szakadás szokott bekövetkezni a nadrág, a gyermek és édesanyja kapcsolatában.
  8. közterület felügyelő