Stickman Warfare

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vannak, akik példát vesznek a pálcikaemberek szórakozási formájáról.

Stickman Warfare egy belső nézetű lövöldözős játék (FPS), melyben anorexiások lövik egymást. A játék lényege, hogy az anorexiás emberünkkel[1] minnél több anorexiás embert kaszaboljunk le minél kevesebb felesleges lövéssel. A játékban sok haláleset történik, azonban azért nem találkozunk sok hullával, mert olyan soványak a mi embereink, hogy 10 perc alatt lebomlanak.

Az anorexiásokat a teremtő[2] két fajba osztotta: gun és tech lett a két ősellenséges népcsoport. A két népcsoport egymást stickman[3] néven emlegeti.

Élővilág[szerkesztés]

A stickmanek világában viszonylag kevés állatfaj és növényfaj él. Az állatfajok közül a legismertebb a sajtbálna. A sajtbálna természetes élőhelye a stickmanek szigete körüli vizek. Más állatfaj létezéséről nem tudni, azonban előfordulhatnak kisebbfajta élőorganizmusok, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, főleg a vizekben.[4]

A stickmanek szigetének flórája igen változatos. A gyep szép zöld és sok a rejtőzködésre alkalmas bokor. Sajnos fák nincsenek még, mert egyenlőre nem fejlődtek ki a szigeten és a háború miatt amúgy sem lett volna jó soruk.[5] A gyep látszólag mindenütt ugyan olyan, azonban a sziget ökoszisztémájához és a stickmanek talpához igazodva különböző gyepfajták alakultak ki az évszázadok alatt. Az iparterület és környékén szívós és a koszt jobban felfogó s elbíró gyep alakult ki – érthető módon. A tengerparton egy mély gyökerű, laza talajt kedvelő gyepfajta fejlődött ki. Szép fos-zöld színű fű, mely alkalmazkodott a sós körülményekhez. A sziget túlnyomó többségét a mezei gyep foglalja el, ami teljesen átlagos: meglepő módon sima zöld színű[6], nem szereti ha tapossák[7] és ha úgy tetszik neki időnként lábat növeszt és arrébb vánszorog.

A bokrokról érdekes elmondani, hogy rejtekhelynek többnyire megfelelőek, a campelést választóknak viszonylag átlagos fedezéket nyújthat.[8] A szigeten csak egyfajta bokorfajta fejlődött ki, jellemzője, hogy – mily meglepően – zöld színű, helyenként feketés foltokkal – ami valószínűleg a termése – és egyik érdekessége a bokroknak az, hogy távolról átlátszó egyes szemeknek.

Egy kis történelem[szerkesztés]

Egy történelmi ismeretterjesztő film

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban volt egy bolygó és azon a bolygón egy kis sziget.[9] A szigetet a krónikák szerint az admin, a legfőbb istenség teremtette. Az admin egyszeriben leszállt az égből s mondá, hogy itten teremtődjék egy szívdöglesztő és sármos sziget s rajta ösztövér pálcikaemberek kútágas, hórihorgas gémmel. S így is levén megteremtődött a sziget a pálcikaemberekkel, melyeket stickman névre keresztelt az uruk. A teremtő admin várost hozott létre a számukra. A pálcikaemberek az őfensége tiszteletére építettek egy panteont, melyben felavatták dicső szobrát. Ebben a panteonban az évek folyamán számos legendás pálcikaember neve vésettettet fel, akik krónikába illő cselekedeteket hajtottak végre a történelem folyamán és a szigeten maradandót alkottattak.

A pálcikaemberek éltek-éldegéltek, s időközben nagyban elkezdtek unatkozni.[10] Az egyikük tett egy javaslatot: „Lőjük szét egymás hátsóját!”. Így tartottak egy népszámlálást, s akik akkoriban léteztek azokat az admin beosztotta az általa alapított két faj valamelyikébe.[11] Így teremtődött meg a két faj: tech és gun. Hasznos tudni róluk, hogy nagyon jó humorú és jó kedvű társaság; a tech csapat a nagyon fain bulikra szakosodott, melyet tükröznek a fegyvereik is; míg a gunok a táncparkettbe berobbanó ördögök.

A háborús játék elkezdéséhez azonban kellettek fegyverek. Mindkét csapat kifejlesztette saját 4-4 fegyverét, s elkezdődhetett ezzel a szórakozás. A gunok eléggé konzervatívok voltak és gépfegyvereket hoztak létre. A techek pedig jövőbelátó módon lekvárt lövő/spriccelő plazmafegyvereket fejlesztettek ki. Egyéni szociális probléma, hogy ki mit akar részesíteni előnyben. Bár az még mind a mai napig rejtély, hogy honnan volt pénzük nyersanyaguk fegyverekre a pálcikameneknek. Bár egyesek szerint a Badics-hipotézis mindent megmagyaráz. A Badics-hipotézis kimondja: a természetben előforduló anyagok többszörösen előállíthatóak megfelelő mennyiségű párlat, antianyag, cukor, só és minden bigyó ötvözésével.[12]

Noh, a lényeg, hogy a tech és gun nemzetség megteremtődött és elkezdték püfölni és lőni egymást. Az évszázadok alatt kicsit eldurvult a harc és már nem volt olyan vicces játék[13], ámbár tanár admin úr mindig minden körülmények között megmondja a frankót és lerendezi a vitás csetepatékat. Nagyon baba kis városuk volt a pálcikaembereknek fénykorukban, kár, hogy tönkre vágták.

Fegyverekről[szerkesztés]

Gun[szerkesztés]

M4A1[szerkesztés]

Az M4A1 vagy csak röviden M4 egy szimpla automata gépfegyver, melynek bal oldalán található kis lyukon kell bedobni az aprópénzt, hogy lőhess vele. Távolra kicsit kényes vele célozni, mert időnként pofán csap vagy állcsúcson pattint téged. Ha pedig közelre kell célozni ezzel a stukkerral, akkor kicsit macerás a helyzet a kicsit izgága ellenfeled miatt. Középtávra a legideálisabb a célzás, mert ha esetleg véletlenül pofán vágna a fegyvered még mindig el tudod találni az ellenfeled anélkül, hogy meglátna és elkezdene ugrálni, mint egy rossz pomponlány. Alapjában véve aranyos kis fegyver, ezért is lett a gunok szimbóluma.

M82A1[szerkesztés]

Az M82A1 a gun faj egyetlen távolsági fegyvere. Közelharcra olyan a fegyver, mintha egy három méteres Teddy plüssmacival kellene iszap-birkóznod. Középtáv- és távharcra elvileg a legideálisabb. Gyakorlatilag a célkereszt olyan részegre itta magát, hogy az imbolygása miatt józanon igazi vérprofinak kell lenned, hogy eltalálj valakit.

MP5A3[szerkesztés]

Az MP5A3 vagy csak röviden MP5 egy szigorúan közelharci fegyver. A gunok amikor kifejlesztették költségmegtakarításból kispóroltak belőle számos extrát. A téveszmék ellenére távolra is pontosan lehet vele lőni, azonban időnként megszállja egy furkósbot szelleme és elkezd rángatózni.[14]

LAW[szerkesztés]

A law a gunok fegyvereinek a sárkánya, azonban tűz helyet füstöt és szürke kis bogyókat köpködnek ki, mint a szotyiköpködő Fradi-drukkerek. A law ívesen a föld alól cserkészi be áldozatát cápa módjára. Ha eléri az ellenfél feltételezett helyét, akkor kiszellent egy rakás füstöt és pukizik egyet. Viszonylag macera kifingatni vele valakit, főleg ha a sziget másik feléből tüzel ránk az ellenfelünk. Ilyenkor sok elvileg sok hagymás babot[15] kell megetetned a fegyvereddel, hogy messzebb szellentsen bogyókat és nyomokban hagymadarabkákat.

BM3[szerkesztés]

Egy tipikus nagy erejű shotgun ami közelharcban halálos és a távolharcban is halálos, 3 lövedéket / repeszt lő ki de ebből 1 is halálos sebzést tud ejteni a stick kicsi vékony testén. Ezt e fegyvert a stickek nemrég fejlesztették ki.

Tech[szerkesztés]

MPG[szerkesztés]

Az MPG a tech faj célzófegyvere („célhülye” fegyvere), akit eltalál és belehal az legközelebb jobban átgondolja, hogy érdemes-e macskaeszűnek lennie a ... kellős közepén. Ha sok MPG-t használó pálcikaember összegyűl, akkor tudni lehet, hogy nagy buli lesz és a lézershow sem maradhat el. A fegyver lelkét ugyanis egy buliszellem Stick Dance.gifszállta meg kifejlesztésekor, ezért fergeteges lézershowra képes akár néhány MPG-vel rendelkező egyén is. Az MPG jellemzően kék színű fénysugarat pöccint ki a csöviből, mert a kék ég, a fű zöld, az ibolya pedig sárga.

Noob[szerkesztés]

A noobosokat rossz szokásból zöldfülűeknek nevezik, azonban nem illik a n00bokat a tech noobosokkal összekeverni. A tech noobosok ugyanis a legerősebb töltettel rendelkező fegyvert használják, a n00bok pedig a hülyeségüket és értetlenségüket használják fegyverként. A noob egy paradicsomágyú, mely becsapódáskor pürésíti ellenfelét. A noob elengedhetetlenen kelléke a paradicsomos nachoshoz. A noob igazi mexikói hangulatot teremthet a szigeten, ha ésszel használják. (Nem úgy, mint Paradics Omár, aki saját magát lőtte ki a noobbal.)

Quadro[szerkesztés]

A quadro egy bambuszpálcavető masina. A bambuszpálcákat plazmásítva nagy tűzerőre tesznek szert a fegyó használói. Sajnos bambusz nem terem a szigeten, ezért importálni kell. Azonban mindmáig rejtély, hogy honnan importálták és importálják mindmáig a pálcikaemberek a bambuszpálcákat. (A bambusz kivétel a Badics-hipotézisben. Bambusz az egyetlen anyag, amit nem lehet csak úgy sokszorosítani. Bambuszt komplex, ágas-bogas munkálatok lévén lehet előállítani.)

X72[szerkesztés]

Az X72 a tech faj konfettiágyúja. A tech-bulik elengedhetetlen kelléke az MPG-k mellett. Ölésre alkalmatlan, csak a buli kedvéért lett bevezetve/kifejlesztve. Ha az elhalálozásod oka X72, akkor n00b vagy és zöldfülű.

HPL[szerkesztés]

Mivel a stickek kifejlesztették a bm3 at ezért a kék pálcák is előáltak egy fegyverrel, ez a fegyver az m82-el veszi fel a harcot tehát nem meglepő hogy található rejte egy távcső. Ezt a fegyvar úgy is értelmezhetjűk hogy fogtak egy mpg-t , egy m82-est, és össze törték, darabkáit pedig összeillesztették.

A múlt homálya[szerkesztés]

A rejtélyes és ősi barlangrajz: A lángszórós és a lézerkardos

Egy verőfényes napon Szőlősy Vértes Samu járva-kelvén rátalált egy rejtélyes vájatra valamelyik domboldalban. Kíváncsiságán felbuzdulva bekandikált a sziklaüregbe, ahol rejtélyes és ősi barlangrajzra lett figyelmes. A barlangrajzon két rég elfeledett technológiát vélt felfedezni, amit már csak a szájhagyomány őrizett őseik nyelvén. A barlangrajz rejtélyes űrhajót is ábrázol, amely ellen e két elfeledett fegyverrel küzdöttek a pálcikaemberek.

Szőllősy Vértes Samu ősi regéi szerint létezett két elfeledett fegyver, melyeket pusztító mivoltuk miatt elzárattak a föld mélyébe, Atlantisz alá, egy kristálypiramisba. A két elfeledett fegyver a lézerkard és a lángszóró. A legendák szerint egy, a Stickplanétán kívüli faj, az ún. dzsedilovagok alászálltak a Szigetre, akiktől eltanulták a lézerkardok használatának művészetét az anorexiás pálcikaemberek. A legendák megemlítik még a pokol bugyrából előlépő lényeket, a szítólovagokat (saját nyelvükön balrogok), akik a tűz művészetét hozták el a pálcikaembereknek, melyből a lángszóró született meg. Végül mindkét idegen nemzettség végső próba elé állíttatta tanítványaikat: egyenek meg egy zsák burgonyát (ezzel felhizlalva saját magukat, könnyű célpontot adva másoknak) vagy koplaljanak tovább és maradjanak meg a szigeten, úgy ahogy vannak, nehéz célpontoknak. A pálcikaemberek a megszerzett tudással karikákra szelték (a lézerkarddal) és jól megpirították egy kis bazsalikommal, curryvel és fokhagymával (a lángszóróval) a zsák burgonyát, ezzel lenyűgözve mestereiket, akik eme összhangot nem ismerték eddig. Ezzel jött létre egy új étek: a chips.

Azonban évszázadok múlva jött az unalom, majd a háború és ezzel a lézerkard–lángszóró páros eltűnése...


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Amelynek a neme megállapíthatatlan, mert olyan anorexiás, hogy a micsodája túl apró a nem megállapításához.
 2. Nem tudjuk, hogy az anorexiások vallása miféle. Annyit a krónikákból ki sikerült bogarásznunk, hogy az istenüket admin néven emlegetik.
 3. A magyarra átültetve ez annyit tesz: pálcikaember. Meglepő, nem?
 4. Valamivel a sajtbálnáknak is táplálkozniuk kell, nemde bár?
 5. A stickman tudósok igyekeznek egy 30-40 méter magasra is megnövő fafajta kifejlesztésére, amely kiváló árnyékot nyújt napszúrás ellen. Sajna a gunoknak már feleslegesek lennének a fák ilyen szempontból, mert ők már korom feketére leégtek. Lövőállásnak azonban kiváló lehet számukra.
 6. Bár egyesek megfigyelései szerint lila és zöld szín között szokott váltakozni a gyep színe. Egyes elméletek szerint attól függően változik a színe, hogy Fradi- vagy Újpest-drukker laggol-e rajta.
 7. Ilyenkor harapni szokott.
 8. Csak kár, hogy főleg a harchelyszínektől nagyon távol, a periferiális helyeken vannak jó kis susnyások. Különben is jó kis épületek vannak, tessék inkább oda menni.
 9. Méreteit tekintve valójában nem is annyira kicsi, inkább közepes méretű.
 10. Nem csodálom, hisz még se televíziójuk se számítógépjük, még egy nyomorult tékájuk és mozijuk se volt.
 11. Bár átjárás van a két faj között, de ne packázzunk a biológiával. Elég Conchita Wurst példáját felhozni, aki annyiszor váltott át pasiból nőbe és nőből pasiba, hogy mindkettő nemhez tartozó lett. Bár nem tudjuk hogyan.
 12. S az X-vegyszert ki ne felejtsük! S aztán önt bele az egész üveggel. (Természetesen véletlenül.)
 13. Bár ezzel az állítással sokak szállnának vitába. Érdemes megjegyezni, hogy sok pálcikaembernek még mindig ez jelenti az egyetlen szórakozási formát. Tudni illik, hogy a pálcikaemberek világában nincs Barátok Közt, Jóban Rosszban és Mónika Show se. Tudjuk, hogy sokkoló tényt közöltünk, de ez van.
 14. Ez a rángatózás erősen hasonlít az ördög általi megszállottságra is. Ha esetleg további problémái adódnának megszállt fegyverével hívja a szellemirtókat vagy az egyházat. Exszöszájzbúúúúk!
 15. Piedone mit szólna hozzá, hogy azt a finom hagymás babot használják fel egyesek hatótávolság növelésére.?