„Stickman Warfare” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
2 bájt törölve ,  2015. június 25., 20:49
a
A stickmanek világában viszonylag kevés állatfaj és növényfaj él. Az állatfajok közül a legismertebb a sajtbálna. A [[sajtbálna]] természetes élőhelye a stickmanek szigete körüli vizek. Más állatfaj létezéséről nem tudni, azonban előfordulhatnak kisebbfajta élőorganizmusok, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, főleg a vizekben.<ref>Valamivel a sajtbálnáknak is táplálkozniuk kell, nemde bár?</ref>
 
A stickmanek szigetének flórája igen változatos. A gyep szép zöld és sok a rejtőzködésre alkalmas bokor. Sajnos fák nincsenek még, mert egyenlőre nem fejlődtek ki a szigeten és a háború miatt amúgy sem lett volna jó soruk.<ref>A stickman tudósok igyekeznek egy 30-40 méter magasra is megnövő fafajta kifejlesztésére, amely kiváló árnyékot nyújt napszúrás ellen. Sajna a gunoknak már feleslegesek lennének a fák ilyen szempontból, mert ők már korom feketére leégtek. Lövőállásnak azonban kiváló lehet számukra.</ref> A gyep látszólag mindenütt ugyan olyan, azonban a sziget ökoszisztémájához és a stickmanek talpához igazodva különböző gyepfajták alakultak ki az évszázadok alatt. Az iparterületeniparterület és környékén szívós és a koszt jobban felfogó s elbíró gyep alakult ki – érthető módon. A tengerparton egy mély gyökerű, laza talajt kedvelő gyepfajta fejlődött ki. Szép fos-zöld színű fű, mely alkalmazkodott a sós körülményekhez. A sziget túlnyomó többségét a mezei gyep foglalja el, ami teljesen átlagos: meglepő módon sima zöld színű<ref>Bár egyesek megfigyelései szerint lila és zöld szín között szokott váltakozni a gyep színe. Egyes elméletek szerint attól függően változik a színe, hogy Fradi- vagy Újpest-drukker laggol-e rajta.</ref>, nem szereti ha tapossák<ref>Ilyenkor harapni szokott.</ref> és ha úgy tetszik neki időnként lábat növeszt és arrébb vánszorog.
 
A bokrokról érdekes elmondani, hogy rejtekhelynek többnyire megfelelőek, a campelést választóknak viszonylag átlagos fedezéket nyújthat.<ref>Csak kár, hogy főleg a harchelyszínektől nagyon távol, a periferiális helyeken vannak jó kis susnyások. Különben is jó kis épületek vannak, tessék inkább oda menni.</ref> A szigeten csak egyfajta bokorfajta fejlődött ki, jellemzője, hogy – mily meglepően – zöld színű, helyenként feketés foltokkal – ami valószínűleg a termése – és egyik érdekessége a bokroknak az, hogy távolról átlátszó egyes szemeknek.
690

szerkesztés

Navigációs menü