Módosítások

Nagy Lajos

3 bájt hozzáadva, 2009. április 3., 17:30
a
link
Az Írókirályt 1954-ben erjesztették frissen pasztörizált magyar [[van két tehened|tehéntejből]]<ref>Eredetileg ez helyesen így hangzik: magyartehén tejből, de a Kövér Anyák Szoptatási Egylete tiltakozott eme elnevezés ellen.</ref>. Írókirályságának dacára a műveiért (nem) kapott pénzből nem tudott megélni. Ez nem volt ritka akkoriban, olyan költők, mint [[József Attila]], még öngyilkosok is lettek az egzisztenciális válság hatására. Mások megalapították az Írók Gazdasági Egyesületét.
Nagy Lajos az effajta pótcselekvések helyett a tettek mezejére lépett. Liliomos aranyforintot veretett és több rablóhadjáratot is vezetett Horvátországba, a jobb sorsra érdemes [[Lengyelország]]ot meg annektálta, amely botor cselekedet sordöntő fordulat volt életében. <ref>Ugyanis innentől kezdve új alattvalói úgy megkeserítették az életét, hogy udvaroncai csak Nagy Bajban Lévő Lajosnak hívták.</ref>. Bár emiatt egész [[Európa ]] nagyra tartotta, de úgy látszik, ezek a vállalkozásai sem voltak anyagi szempontból sikeresek, mert 1945-ben belépett a Kommunista Pártba és úgy is maradt.
Rákosi mezején esett el 1950-ben egy eldobott banánhéjon megcsúszva. A szerencsétlenségre emlékezők kisebb része határozottan tehénlepényre emlékszik. Konkrétan annak a tehénnek egy lepényére, amelynek tejéből az Írókirályt erjesztették.

Navigációs menü