Módosítások

Nagy Lajos

218 bájt hozzáadva, 2009. április 3., 17:18
nincs szerkesztési összefoglaló
Az Írókirályt 1954-ben erjesztették frissen pasztörizált magyar tehéntejből. Írókirályságának dacára a műveiért (nem) kapott pénzből nem tudott megélni. Ez nem volt ritka akkoriban, olyan költők, mint [[József Attila]], még öngyilkosok is lettek az egzisztenciális válság hatására. Mások megalapították az Írók Gazdasági Egyesületét.
Nagy Lajos az effajta pótcselekvések helyett a tettek mezejére lépett. Liliomos aranyforintot veretett és több rablóhadjáratot is vezetett Horvátországba, a jobb sorsra érdemes Lengyelországot [[Lengyelország]]ot meg annektálta, amely botor cselekedet sordöntő fordulat volt életében. <ref>Ugyanis innentől kezdve új alattvalói úgy megkeserítették az életét, hogy udvaroncai csak Nagy Bajban Lévő Lajosnak hívták.</ref>. Bár emiatt egész Európa nagyra tartotta, de úgy látszik, ezek a vállalkozásai sem voltak anyagi szempontból sikeresek, mert 1945-ben belépett a Kommunista Pártba és úgy is maradt.
Rákosi mezején esett el 1950-ben egy eldobott banánhéjon megcsúszva. A szerencsétlenségre emlékezők kisebb része határozottan tehénlepényre emlékszik. Konkrétan annak a tehénnek egy lepényére, amelynek tejéből az Írókirályt erjesztették.
Rendkívül népszerű - Stahl-díjas - szakácskönyvet írt, „Az íróból tej készítésének hetvenhárom sikertelen módszere” címmel.
{{L}}
[[Kategória:Magyar]]

Navigációs menü