Módosítások

Szecesszió

96 bájt hozzáadva, 2009. március 29., 23:32
nincs szerkesztési összefoglaló
A másik, vitatottabb elmélet szerint a szecessziót már két évvel a Mari nénis eset előtt feltalálta egy bizonyos [[Erős Pista|Pista]], aki eredetileg cukrász volt, de miután kirúgták, csak építészként kapott állást. Így aztán esküvői torta helyett egy épületet díszített fel, de amikor a lakók hazaértek és meglátták, mi lett a házukkal, alaposan megverték Pistát, aki ezek után [[kátyú|jó útra]] tért és elment az [[APEH]]-hoz dolgozni. Ez az elmélet sajnos nem bizonyítható, mert Pista élete végéig tagadta.
A szecesszió híres építészei közé tartozik például [[Hajós Alfréd]], aki azt hitte, hogy bármit elkövethet, mert az utókor úgyis csak arra fog emlékezni, hogy ő volt az első magyar [[alternatív olimpia|olimpikon]], és a ballépéseit majd elfelejtik. Ebben nem lett igaza. Unokája, [[Anettka|Űrhajós]] Alfréd már előrelátóbb volt és soha életében nem tervezett szecessziós épületet. Hajós építkezett Miskolcon is építkezései nyomány alakult ki a mai Miskolc városa, legalábbis az a rész, amit úgy-ahogy modernnek lehet nevezni (lásd: [[Miskolc műemlékei]]), de Miskolcon még ez se ront. A város ezért szecessziós.
==Idézetek==
''„Soha életemben nem untam még egyetlen szót sem annyira, mint azt, hogy háború, kivéve még azt a szót, hogy szecesszió.”'' – Scarlett O'Hara az ''Elfújta a szél''ben; 1992-es kiadás, 10. oldal
[[Kategória:művészet]]
278
szerkesztés

Navigációs menü