Solymár

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Solymár
Mottó:: "Ebben az országban 2 klassz település van. Az egyik Solymár, a másik meg a tüköréből néz vissza."
Solymári induló
Ha fals a nóta, az senkinek sem jó.
Manapság minden hülye-gyerek eljön

Egy osztrák jött-ment turista Solymáron
Polgármester Soly Márk
Gyula Ananász Anasztáz
Kende Sólyom László
Hivatalos nyelv solymári nyelv
Hivatalos vallások jediizmus (75%)
sith (1%)
Repülő Spagettiszörny Egyháza (20%)
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú (4%)
Nemzeti sport minigolf
csocsó
Hivatalon kívüli nyelv magyar, budapesti
Fizetőeszköz tejeskávé,
brandy
solymári euró
Népesség? ~9000–20000³
GDP Per Fő 18480315 emirátusi dirham
Etnikai összetétel földműves (2%)
koala 45°
pesti városi-paraszt (14%)
piréz (20%)
várvédő (4%)
bevándorló (17%)
politikus (0,01%)
celeb (9%)
jött-ment idegen 1100111110 fő
Fontosabb árucikkek kumisz;
ukrán solymári dohány;
tevetáp;
szórakozás
Nemzeti hősök Lejtő Söröző
Beatrix Söröző
Schultz Söröző

Solymár (vagy Sólymász) falvacska Pest megyében. Akárhogy is nézzük ez a legnagyobb falu Magyarországon, vagyis itt van a legtöbb paraszt földműves egy helyen az országban.

Föci[szerkesztés]

Solymár a föciológusok kedvelt helye, mely gazdag mindenféle ákom-bákom képződményekben. Túrnak-fúrnak itten-ottan a föciológusok, mint a malacok a nem tudni miért. Aztat' mondják kutatótúrát végeznek az egyik firkálásukhoz.

Nevezetes föcis helyek[szerkesztés]

  • Zsíros-hegy: A hegy a bezsírozott meredélyeiről ismert (innen a neve), amely olyan csúszós, mint a vasárnapi libatepertő után bort követelő torok oldala. Az emberek csak szögecses tappancsokkal merészkednek fel az oldalára szánkózni nyáron, mert akkora hőguta éri a hegyoldalt, hogy ihaj-csuhaj.
  • Solymári-ördöglyuk: Az ördöglyuk Zsíros-hegy meredélyébe vájódott-kenődött barlangocska, ahol a históriák szerint maga az ördög lakik. Az ördögöt sokan próbálták már lezsírozni egy kis kenőpénzzel, hogy ne tüntesse és veszejtse el az embereket a barlangjában, ha netalántán arra támad dinka utuk. Eddig még nem sokak jártak sikerrel, akik mégis azok nem tértek vissza panaszkodni a faluba.
  • Paprikás-patak: A Paprikás-patak neve onnan ered, amit a neve is megmond néked, Kendnek. Ugyanis a helyiek sok paprikát, főleg piros paprikát termeltek a patak partján. No meg sokan paprikás hangulatban voltak a sok csípős hangulatú növénytől, de erről nem mi tehetünk.

Történelem[szerkesztés]

A településen végzett régészeti ásatások bebizonyították, hogy Solymáron már a kőkorszakban is földönkívüliek leszállóhelynek használták a települést. A régészek ugyanis feltártak egy temetőt, ahol rendellenes humanoid lényeket találtak. No meg az a hangár is igazán árulkodó jel volt. Többek között felfedezték még a drága régészurak és régészhölgyek, hogy a földönkívüliek az ősbunkósok között éltek. Egy avar és egy dákó temető feltárásával kiderült, hogy az ősbunkósok Solymáron aranylevelű fákat, ezüstkérgű szilvafákat és higanyfákat termesztettek és a megtermelt aranyat, ezüstöt és higanyt eladták a földönkívülieknek tápláló lembas étekért.

Továbbá feltártak néhány római sírt is, melyek kielemzését követően kiderült, hogy tényleg jártak rómaiak Solymáron. S a solymári római kori jelenlét bizonyítékaként felfedeztek egy kanalat, kést villát az egyik családi ház vécéje alatt 52,234 méterre. Bebizonyosodott az évek során át tartó turkálás, malackodás, régészes-nyavalyák és böffentések közepette, hogy a rómaiak pulykatakony (amaranthus caudatus), vénasszonybüzlentyű (Pelargonium), nőszőfű (epipactis palustris) és kutyaherélő sás (stratiotes aloides) termesztéséért telepedtek le részben Aquincumtól kicsivel arrébb, Solymárra.

A Római Birodalom viszonylag nem sok tesze-tosza évet töltött el Pannóniában, főleg Solymár körzetében. Hisz tudniillik, hogy Conan a barbár nem csak Bécset terrorizálta, hanem egész Pannóniát. No meg az a sok dákó bevándorló is rontott a helyzeten, akik Transsilvania területéből surrantak át a határon. Még a földönkívüliektől kölcsönzött légvédelmi rakéták is hatástalanok voltak.

Kul-túra[szerkesztés]

Még a kutyákat is elviszik kulturálódni a helyiek.

Solymáron a kultúra olyannyira virágzik, hogy sokak kételkednek abban, hogy tényleg létezik-e ennyi nyavalya ezen a településen. Mivel sokan nem tudják elképzelődni azon a tényen, hogy honnan a búbánatos fityfenéből szalajtanak össze annyi embert az egyleteikbe a helybéli kultúrfők.

A legnépszerűbb egyletek körében van Solymáron a Dalos-pacsirták Nótaszóra Kelnek nevű csoportosulás, ahol az önjelölt solymári tenorok és operaénekesek előadhatják tudásukat a helyi színházban, sörözőkben és kocsmákban. Mindig minden körülmények között kiváló énekhangot és hangulatot biztosítanak a műkedvelő és erős idegzetű turistáknak. Kiváltképp hangulatos csoportosulások van itt Solymáron. A Vadkendert Tenyésztők Szuper–Übermájer–Titkos Egylete még mindig népszerű, annak ellenére, hogy titkos, fél-legális szerveződésről van szó. Ismerősről ismerősre tudnak csatlakozni a tagok, mint az NCore-n. Vagyis ki vagy zárva, ha nincs ismerősöd nálunk, s nem részesülsz a juttatásokban.

Itt meg kell említsük a legnépszerűtlenebb klubot Solymáron, aminek a neve Magányosok Klubja. Jelenleg 1 fő a tagja, név szerint Szomorkás Piri, aki évek óta szeretettel várja a jelentkezőket egyletébe. Nem tudjuk, hogy mi az oka ennek az egyletnek a népszerűtlenségéért, de a marketingesünket megkérdeztük erről. Kérdésünket egyetlen mondattal válaszolta meg: „Nem tudom!”.

A többi 900 csoportosulást most nagyon nincs kedvünk és helyünk felsorakoztatni a 9000 fős településből, ezért felnézésüket kérjük. A Facebookon úgyis kiposztoljuk majd valamikor soha, addig is művelődjenek valahol másutt. Mondjuk menjenek el a solymári Sörmúzeumba vagy a Borozóba ismerkedni a helyi és a nagyvilág érdekességeivel a nem is tudjuk még miről.

Foci[szerkesztés]

„Nem az fáj, hogy az egyesületi bálon megcsaltál, hanem az sokkal jobban, hogy kikaptunk a magyar kupa első fordulójában a szomszéd falutól.”

~ Remeteszőlősi Róza

Mint minden porfészekbe, így Solymárba is eljutott egyszer valamikor réges-régen a foci. A foci nem tudjuk hogy keveredett ide Solymárra, mert a krónikákban elfelejtették megemlíteni, mivel anno több száz éve idióta brit sportnak tartották a focit, mint most a krikettet. Az be'zony fennmaradt, hogy egy külföldre, pontosabban Britanniába kikecmergett solymári leszármazottja hozta el a fociról szerzett ismereteit még a '20-as vagy '30-as években. A fociismeretekkel rendelkezők az ördög tudja mikor zsírozták le a politikusaikat, hogy kapjanak egy kis uzsorát a fociklubjuk megalapításához. No mindegy, de ez már nem számít.

Azt már bizonyosan tudjuk, hogy Solymár nem a biszem-baszom NB1-ben, hanem a mennyei megyeiben küzd ellenfeleivel. Eddig a krónikásaink 23 szezont jegyeztek fel Solymártól, ahol 4 első helyezést sikeredett.