Slendrián

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A slendrián vagy slendériai egy fiktív faj a START WRECK, magyarul "Űrszekérroncsok" univerzumban. A föderációhoz már annak megalakulása első éveiben csalatkoztak.

Egyesek esküsznek rá, hogy a "slendrián" név az angol "slender" (karcsú) szóból származik, ugyanis táplálkozás terén a slendriánok elég slendriánok, és emiatt általánosan alultápláltak. Mások esküsznek rá, hogy ez egy baromság. A slendriánok egyébként a maguk szülőbolygóját nem is Slendériának, hanem Bagatel-4-nek (a szokásosnál is elmeszegényebb állapotukban, néha Bagatel-5-nek vagy urambocsá' Bagatel 7-nek is, esetleg az egyértelműség kedvéért Bagatel-0-nak nevezik, hogy meg tudják jegyezni).

Egy slendrián forrás szerint "A slendriánok humanoid faj, majdnem ugyanolyanok, mint az emberek, attól eltekintve, hogy emberi mértékek szerint ízléstelenül (gyakran sehogyan sem) öltözködnek (e tulajdonságuk miatt az emberi nem férfi tagjai hajlamosak a velük való szaporodásra, így a slendrián-humán hibridek szerencsétlenségünkre tetemes részét képezik a Föld lakosságának, az etnológusok kutatásai szerint minden földi ember rendelkezik legalább egy slendrián felmenővel), hajuk állandóan kócos, és teljességgel megbízhatatlanok. Kedvenc fordulataik közé tartoznak: "na holnap tényleg befejezem", "na ezt már tényleg meg kellene csinálnom" és az "a fenébe, kezdhetem újra, már megint felrobbant. A Borg csillagidő szerint 8888888.9-ben vagy 8888888.2-ben (a Slendrián Krónika adatai nem elég megbízhatóak) kezdetben nagy sikerrel próbálta asszimilálni a Slendériát, de a kollektív szelemben bekövetkezett visszaesés néhány napon belül arra kényszerítette, hogy sietve továbbálljon".

Forrás[szerkesztés]

  • Galakszis Útikalauz Stikliseknek
  • Slendriján agyenciklopédija