Schóbert Norbert

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Schóbert Norbert egy fitnesszguru.

Bővebben: Schobert „Sóher” (a Show Hair, azaz a „mutasd meg a hajad” jelentésű angol kifejezésből) Norbert, más néven Ápdét Norbi a 20. század végén felfedezett, a 21. század elején be- és kifutott rendőr-fitneszguru médiaszemélyiség. (Bece)nevét [1] az általa elhíresített fogyasztó[2] programjáról, az ételek-italok idő- és tápanyagbeli, ún. „update” rendszereléséről kapta.És ez eddig nem vicc.

Mélyreható botanikai ismeretei alapján arra következtetünk, hogy Norbi pécsi születésű...

Előétele[3][szerkesztés]

Norbi gyerekkorában kövér és alacsony volt, mint Ajós Handrás, és szemüveges is, úgyszintén. (Ennek ellenére a két személyiség között egyéb hasonlóságot – a „napraforgáson” kívül – nem véltünk felfedezni.) Nem is volt a suli kedvence, de akkor bosszút esküdött, hogy egy napon, mikor Micimackónak semmi dolga nem akad, akkor ő majd jól kitornáztatja-éhezteti belőlük a lelket.

Aztán jöttek a tiniévek és a lányok, meg az általános hormonzavar, és lefogyott. Akkor határozta el, hogy rendőr lesz, mert valamit vagy valakit folyton kergetni akart, és amikor nem egy bociszemű lány, akkor már miért ne a bűn lenne az. Hamarosan azonban ráeszmélt, hogy megint kövér lesz az aktatologatás közben, ezért kitalálta, hogy elkezdi bosszúhadjáratát az őt gyermekkorában csúfolók ellen.

Norbi á la (mita)carte[szerkesztés]

Élete fontos részévé vált a fitnesz, ezt hallgatta[4] éveken keresztül, a nap jó sok órájában.[5] Vigyázott formájára, mozgott, ugrált, a konditerem hősévé vált igen hamar. Elhatározta, hogy az egészség nagykövete lesz, és a testedzés mellé - bónuszban - rájött, hogy ha bizonyos ételeket csak bizonyos időközönként eszik, akkor nem hízik tőle.

Nem ismerte a mondást, miszerint: „Mindent megehetsz, csak ne nyeld le!”

~ Rubintos Réka , mert nem ismerte még a megmondóját.

Norbi megmondója[szerkesztés]

Rubintos Réka egyébként mondott mást is, például:
„Nem kell mindennap tornázni, elég csak 24 óránként hetente.”

~ örökzöld

Vagy: „Egy... Kettő! Most kifúj, most beszív! Megemeli a csípőjét, így ni, és egy, és kettő! ...Felkel és jár!”

~ Rubintos Réka csípőbalesetes néni adjusztálása közben

Persze Norbi maga is tud beszélni[6], nem kell neki megmondó. Utóbbi csak – nemes egyszerűséggel – van, mert miért ne legyen.

Az Update, más néven Ápdét maga[szerkesztés]

Norbi (ahogy a köznyelv nevezi) mindent „ápdételt”. Ez azt jelenti, hogy tök normális dolgoknak (pl.: a parizernek és a majonéznek) csinálja meg a cukor, zsír, energiamentes változatát. Ezekre rárakja saját fotóját, és a termék „Norbi” előtagot kap. Pl.: Norbi Rúd (szül.: Túró Rudi). Innen született a híres szállóige: „Norbi rúdja nagyon egészséges!”

Bővebben[szerkesztés]

A testkontroll-rendszer [7] alapján három időintervallum szerint osztályozhatók a fogyasztandó tápanyagok, ételek és italok formájában.[8]

 1. -es kód: 1-ed, amikor csak akarod.
 2. -es kód: Délután 3 után 2-séges, hogy egészséges!
 3. -as kód: vörös kód. Déli 12 előtt eendő, de inkább hányd ki.
 • 3-as kód szerinti táplálék: csülökpörkölt nokedlivel, pacal, velő, töpörtyű, gulyásleves, csirkepálinka, banán.
 • 2-es kód szerinti táplálék: Tál Judit konyhája.
 • 1-es kód szerinti táplálék: víz, neukokcin, guargumi, földpát.

Ennyire egyszerű. Hazánkban egyre többen alkalmazzák.

Szűkebben[szerkesztés]

Amikor Norbi rájött, hogy a kisnyugdíjasok sikeresen lefogytak a módszerével, akkor úgy gondolta, hogy a társadalom egyéb szegmenseit sem szabad elhanyagolni. Ezért megalkotta saját, Norbi Ápdét termékeit, amelyeken a szám (legtöbbször 1 vagy 2) mutatja, hogy a nap mely szakában ajánlott fogyasztani. Ő találta fel a Jó estét-kekszeket, amelyeket követte volna a Jó éjszakát-keksz, amivel – lévén elfoglalt apa, aki szereti a gyerekeit – csemetéit segítette volna ágyba, a puszi mellé. (Ám ekkor hirtelen... de erről majd később.)

Családi kör[szerkesztés]

Norbi egy – szintén zenész fitnész – feleséggel és három gyerekkel büszkélkedhet. Neje, Rubintos Réka maga is népszerű az ugrálós szakmában, piros, műanyag mell... -tartós tornadresszében sok nőt, asszonyt, anyát és plázacicát hív testmozgásra. (A férfiakat is hívja, tudta nélkül, egy másféle testmozgásra, de azok nem merik ezt kijelenteni, Norbi miatt, mert... de erről is később.)

Írói munkássága[szerkesztés]

Gyakorlatilag nincs, ámbár akart írni egy könyvet a magyar egészségügy siralmas állapotáról. Helyette viszont inkább befeküdt – kénytelen volt, odahúzta a szíve –, és azóta a Fácsebukkon osztja az észteket és a magyarokat.

Programok[szerkesztés]

Ingyenes tesiórát szervez túlsúlyos embereknek a Margitszigeten (lásd Budapest)

Nagy Fo... gyás[szerkesztés]

2008-ban Béres „Vérmes” Alexandra személyi edzővel[9] átellenben elindította a „Nagy Fogyás” című tévéműsort, amely az amerikai The Biggest Loser[10] magyar megfelelője volt. Ez csak egy szériát ért meg, többen jelentkeztek rá, és szépen le is fogytak a műsor során. (Jövőjükről, és pénztárcájuk kövérségéről már nem szól a fáma.)

Keresete[szerkesztés]

„Vagyonát illetően nincsenek információink.”

~ Nemzeti Adótartozástermelő Vandálszervezet

„Ügyvédet kérek!”

~ ő

Különleges képességek[szerkesztés]

 • Képes volt átverődni a Kész átverésben, amelyet akkor még Jáksó László vezetett. E mutatványra rajta kívül csak a műsorvezető volt képes.
 • 2006-ban elkészítette a kóser császárszalonna ápdételt változatát, e találmányáért megkapta a Zsidó Világkongresszus és az Iszlám Konferencia közös kitüntetését.
 • 2008-ban kifúrta a 4-es metró alagútját, bal kézzel az egyiket, jobbal a másikat.
 • 2007 óta tiszteletbeli elnöke a Kasztrációval a súlycsökkentésért mozgalomnak.
 • 2005-ben megvédte doktori disszertációját, amely "Sikeres súlycsökkentő módszerek a gulágon" címmel a könyveladási listák élére került.

Ellenfelei[szerkesztés]

Béla Asszony[szerkesztés]

Béla Asszony saját műsort kap Magyarország vezető főzőcsatornáján. Senkinek nem jutott még eszébe, miért hízik vissza Őzike két hét alatt, lerombolva az általa reklámozott újabb csodafogyitabi hatását? Természetesen Béla Asszony remek, zsíros főztjétől. Most ő fog főzőleckéket adni. Norbinak sok dolga lesz utána. Nagyon-nagyon sok dolga.

Később: Az Unciklopédia szerkesztője ellen, hitelrontás[11] miatt indított peres eljárás lefolytatásáról szóló, hiteles[12] jegyzőkönyv részletei[szerkesztés]

Bíró: Kíván valamelyik fél kérdést intézni a vádlotthoz?
Ügyész: A vád képviselőjeként jelentkezem, tisztelt bíró úr.
Bíró: Csak tessék.
Ügyész: (vádlotthoz) Miért írta meg az internetes orgánumnak a hitelrontó szócikket?
Vádlott: Nos, kérem, nekem semmi okom nem volt arra, hogy hitelét rontsam Sóher... akarom mondani, Schorbert úrnak. Egész egyszerűen egy humoros posztot akartam kerekíteni a portálra.
Ügyész: Önnek esetleg személyes problémája van védencem Update-módszerével?
Vádlott: Nem, dehogyis, ellenkezőleg, én nagyon jónak tartom Norbi módszerét.
Bíró: Ha megkérhetem, tartózkodjék a felperes keresztnevesítésétől.
Vádlott: Elnézést kérek, bíró úr, Norbi... Nos, Schobert úr update-módszere kiváló, magam is alkalmaztam egy ideig, be is vált, de aztán belefáradtam, ráuntam, és fel is szedtem pár kilót, ami...
Ügyész: Kérem, a kérdésre válaszoljon!
Vádlott: De hát arra válaszolok! Csak még nincs vége.
Bíró: Megkérem ismét a vádlottat, hogy ne emelje fel a hangját a tárgyalóteremben.
Vádlott: Bocsánat, bíró úr. Én csak szeretnék válaszolni a kérdésre, amit az ügyész úr feltett, de nem engedi elmondani. Pedig így kerek a történet...
Bíró: Az igényének helyt adok. Kérem, folytassa, de ne térjen el a lényegtől.
Vádlott: Igenis, bíró úr. Tehát az Update-módszer működött, és amikor leálltam vele, persze, hogy felszedtem pár kilót, de attól még igenis jó a módszer. Én ezt soha el se vitattam, kétségbe sem vontam, nem is állítottam ellenkezőjét...
Bíró: Kérem, tartózkodjon a pauperista tautológiától. Nem vezet sehova.
Vádlott: (lesújtva hallgat)
Bíró: Van még a vádnak kérdése?
Ügyész: Igen, bíró úr. Aranka, ha hívhatom így, mondja csak, ismeri Ön személyesen Schobert urat?
Vádlott: Egyszer-kétszer találkoztam vele, még régen. De az nagyon régen volt, akkor még rendőr volt. Azóta utálom a csokitortát, mert egyszer egy annyira gejl csokitortát hozott nekünk, hogy még.
Ügyész: És ezt Ön sérelmezte?
Vádlott: Nem. Megettük, mert finom volt. Csak nekem betelt a csokitorta-keret. Fájt tőle a fejem. Biztos azért, mert nem volt update.
Felperes: (felkiált)Akkor még nem is volt meg ez a forradalmi fogyasztó rendszerem, te-te-te szerencsétlen!
Bíró: Kérem, kérem, a vád csillapodjék le!
Felperes: Nem ízlett a csokitorta, hogy akadt volna meg a torkodon, te-te-te, ó'szd meg!
Bíró: Uralkodjon magán, vagy kivezettetem a teremből! ...Annyit kalapálok itt, hogy már nem is tudom, bíró vagyok-e vagy kovács?! (Derültség a teremben.) Csend legyen! Vagy minden rendbontót 24 órára őrizetbe záratok!
Felperes: Elnézést kérek, elragadtattam magam. Többet nem fordul elő. Csak kérem, ne zárjanak be...!
Bíró: Haladjunk, haladjunk... Ügyész úr?
Ügyész: Tehát a csokitorta finom volt, Ön ellenben mégis gúnyos iratot helyezett el ügyfelemről az interneten. Mit tud védelmében felhozni?
Vádlott: Semmit. Szimpla humor volt. Ebből is látszik, hogy az Ön legkedvesebb ügyfelének semmi humora, mert ezért beperelt engem.
Felperes: Micsoda?! Igenis van humorom! Kikérem magamnak, hogy nincs! Ezt csak azért mondod, mert kövér vagy! Kövér! Háhháhá, végre valakinek én is megmondhatom! Le sem akarsz fogyni, te kövér, ronda nő! Kár, hogy nem vagy alacsony és szemüveges...
Bíró: (bekap egy szem Nitromintet a nyelve alá)
Vádlott: (sír)
Teremszolga: (ugrásra készen)
Ügyvéd: Bíró úr, tiltakozom! A felperes nem hajlandó a pertárgyalás protokollkeretein belül helyesen és kulturáltan viselkedni! Kérem a tárgyalás berekesztését, és a felperes elvezetését a teremből!
Felperes: Én is tiltakozom, bíró úr!
Ügyész: (védencéhez) Hallgasson már!
Felperes: Nem hallgatok! Éhező szerencsétlen kisnyugdíjas leszek éveken belül, akinek nem lesz pénze! Pedig mennyi mindent letettem az asztalra! És ez a nő tönkretesz engem, én pedig nem szedhetem el tőle ezért a pénzt, amivel kisegíthetem magam nyomorgó kisnyugdíjas éveimre?! Micsoda világ ez?! (A teremszolga és őrők bilincsben kivezetik a teremből)

Az Unciklopédia szerkesztősége elhatárolódik eme perügyi részlet megjelenésének kommentálásától. Bármit is jelentsen ez a mondat.


Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)


Symbol opinion vote.png Megjegyzés: Meg persze nem onnan, hanem innen, az Unciklopédiából is kíméletlenül lenyúlva.


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Érti, kedves Olvasó? Bece, és nem Buci!
 2. Elsősorban pénztárca-.
 3. Vagy -élete. Nem mindegy?
 4. Érti, kedves Olvasó, fitzaj.
 5. Idézd be forrásaidat!
 6. Több nyelven, de egyszerre.
 7. Juj, még ki más fog beperelni?
 8. Kikapcsolná valaki a webfordítást?
 9. Valaki érti, mit kell edzeni a személyin? Elég vékony az a kártya már így is.
 10. A legnagyobb vesztes! Szóval te se itt fogsz lefogyni...
 11. Svájci frank alapú.
 12. Ez bezzeg nem romlott.