Sípos összefüggés

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

(Ez az összefüggés az Egyetemi Túlélő Kalauz első bejegyzése.)

A Sipos összefüggés[szerkesztés]

A Sipos-összefüggés egy olyan flexibilis, bármire használható megoldóképlet, amely egzakt, korrekt és pontos módon határozza meg a bonyolultabb feladványok végeredményét. Különösebb számítást nem igényel, akár számológép és vonalzó segítsége nélkül is megoldhatjuk vele a problémát. Használhatjuk pl.: matematika, fizika vagy például villamoságtan feladatok megoldásához.

A megoldóképlet használata[szerkesztés]

A megoldást a következőféleképpen használhatjuk: - Elektronsebesség kiszámításai: http://images.uncyc.org/hu/b/bc/Vanosztk%C3%A9sz.jpg ahol -->(h= x-d +s)

Ebben a képletben jól látszik, hogy tiszta hülyeség, és semmit nem értünk. Fogadjuk el, hogy ez így van.

Ebből az eredmény következik: "Van, oszt kész."

http://images.uncyc.org/hu/e/e7/Vanosztk%C3%A9sz2.jpg <-- ! Itt látható a vizuális levezetése az összefüggésnek!

A képlet teljes mértékben független mindenféle számolástól, matematikai azonosságtól. Csak három szó. (Van, oszt, kész).

A képlet tagjai nem kommutatívak, mivel úgy nem lesz értelmes az összefüggés.

Története[szerkesztés]

A 2011-es év végén a Miskolci Egyetemről indult a képlet, ahol hosszas gondolkodás után vezették le ezt a rendkívül egyszerű, mégis mindenre választ adó összefüggést. Ötletgazda: dr. Oetker Sipos Zoltán Kollégium.

A Sipos-egyenlet[szerkesztés]

A Sipos-egyenlet szintén ugyanonnan származik, melynek lényege, hogy kronológiai sorrendben összeszedjük azokat a fizikai és elméleti cselekvéseinket, melyek mindennapjaink részei, ezáltal egyértelműen meg tudjuk, mikor tudunk menni INNI. (Ez a szó érdekes, mert visszafele is ugyanaz). Folytatás nemsokára.