Pop-ó art

Az Unciklopédiából

„...ebből a konzum-elvből (ejtsd:konzervből) vagy leves lesz, vagy híresség!”

~ Andy Bárhol is legyen, mindig okosat mond
Rubens három dáciája a pop-óizmus kiiundulópontya

A pop-ó art a 20. század legmeghatározóbb kulturális és művészi irányzatai közé sorolható. Létrejötte egy alacsony létszámú, titkolt működésű világméretű embertömegnek köszönhető. Ezek a művészek fenekes változásoknak vetették alá az addig uralkodó dudaizmust. Hátsó szándékuk sikeresnek bizonyult, és a pop-ó art rövid időn belül közkedvelt művészeti irányzattá forrta ki magát a fogyasztók körében.

Hogyan alakult ki az elnevezés?[szerkesztés]

Bár a pop-ó francia gyökerekre utalhat és feltételezhetnénk hogy roppanós vizet jenet (pop eau), ez mégsem így van. Valójában valamilyen angliai Lawrense Szürkeállományából pattant ki legelőször a gondolat, hogy újat kellene alkotni [1]. Miután ez megtörtént, a kipattant részecske szaladni kezdett. Erre a népesség futni kezdett utána, a gondolat ettől a falra mászott, ahol egy labilis idegzetű hölgy észrevette és ízeltlábúnak vélve felsikoltott:

"Po-po-po-pók!!!..ART![2]"

Az elnevezés mindenkinek megtetszett, hangosan "hurrá"-zni kezdtek és megpaskolták az ötlet atyját. Csak hosszúnak találták a sok po-po-pot az elején, és maradtak a pop-ó art elnevezésnél.

A pop-ó artisták[szerkesztés]

DramaticQuestionMark.png
Tudtad, hogy...
 • a paradicsomkonzerv egy leves ami paradicsommadárból készül?
 • Mao ce-ce Tung légy volt?
 • Chuck Norris nem volt konzerv, de aztán megpopozta az artistákat és az lett?
 • A magyarok az egyetlenek, akik naponta képesek elfogyasztani a Földgömböt?[3]
 • A koala egy barna kis medve ázatából készülő üdítőital?A pop-ó art képviselői, bár bohém életet éltek, sosem kerítettek nagy feneket alkotásaiknak. Sajtos, ez az életvitel sem volt fenékig tejföl. A kiállítások gyakran éjszakai kultúrbetétes programba torkollottak, és bizony sokat néztek a pop-ó artisták a pohár fenekére. A feneketlen dorbézolás viszont, meglepő módon, mindig új alkotást szült. Még az eredetileg dudaista Marilyn is pop-ó artistává nyilvánította magát mikor a fenekét mutogatta mozizás után. A leghíresebb pop-ó artista Andy Bárhol volt. Szívesen négyelte fel az embereket, kétéltű tampontévéfetisiszta volt és fogyasztó (ejtsd:dietetikus).[4]

A fenékkultusz kibújt a hétköznapi sablonok alól, kikandikált minden lepel mögül és nem szégyelte megmutatni görözdjeit sem. (vö.:pop-ó artista cikkek megjenelése a sajtóban). Az első ilyen napilap a Far away volt valahol messze az államokban. Hetente jelent meg és mindig aktuális pop-ó artista alkotásokkal és váltakozó árammal látta el a fogyasztókat. Egy idő útán rázós volt a lap kiadása, az amerikai állam ellenezte, ízléstelennek és polgárpuffasztónak[5]titulálta az újságot. A pop-ó artisták mit tehettek mást, kiengedték a szellemet a palackból és szétterjedtek.

Ezek után több új irányzat alakult ki a pop-óista modell alapján. Napjainkba is közkedvelt a textilmániás haeppening (ejtsd.: ha éppen ing)a kotangensbugyi (matematikai képlettel cotang a = b <=> u/g.y < i) és a rococo (amit nem szabad összetéveszteni a híres magyar boxer becenevével).

Fogyasztó életstílus:[szerkesztés]

A pirossal jelölt területek már kietlenek (már kiették őket). A sárgáson még találtak a legutóbbi adatok szerint 1465 Hamburgit. Ez a szám viszon rohamosan csökken.

A pop-ó art főleg az egyesült álmokban vált közkedvelt életstílussá. Miután hamm!burger, megjelenik a kilók feleslege és az emberek fele segge nagyobbodására gyanakszik. Mivel fenekétől bűzlik a hal itt is, ott is kell keresni az okokat. Hosszú kutatás után döbbentek rá a megdöbbent állambeliek, hogy hol is van a bee bee (ejtsd.:bibi). Nyilatkozatuk következőképpen hangzik:

"Igazából bő ojafürdős, húsgazdag, sajttal telített vitaminszegény ételeken élő haladó szellemű pop-ó kultúrát valló egyedek azok akik ki vannak téve a pop-ó kultúrának."

Bizony, az USA-i lakosságra ugyanolyan rémisztően hatottak a statisztikák mint az előző mondat szerkezete. Mit tehettek mást? Fogyasztottak. Egy idő után viszon reformálódni vágyott minden pop-ó életvitelű őslakos és elindult a tudatos koplalás. Ezen keretein belül már trendibbé vált a valódi bio Hamburger[6]fogyasztása. Beszerezni ezt az elemózsiát viszont igen nehézkesnek bizonyult, ugyanis egyre jobban fogyott a minőségi alapanyag (lásd képünkön). A válság[7]annyira nagy métereket öltött, hogy az 50-60-as években percenként egy futbalmeccs méretű lakosság utazott ki Németországba, hogy igazi Hamburgit fogyaszthasson. A konzum nem ismer pardont, és a kilók végképp nem. A trend mind a mai napig folytatódik, így az EÚ már tiltakozni kezdet a bevándorlók ellen, modván, hogy ha ez így megy tovább, akkor Amerikai Únióvá (röv.:AÚ) is válhat ez a Németországi városka.


A pop-ó szinon imái[szerkesztés]

 • Béka-seggealattizmus
 • Seggfejizmus
 • Farizmos
Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.


 1. szó szerint ezt mondta:"Barátaim, együnk, igyunk, konzumáljunk!"
 2. azaz Adjatok Rovar Taposót!
 3. konzervált Glóbusz formájában
 4. és szülei magyar szlovákok, vagy szlovák magyarok..szóval csehek voltak
 5. Ez pú?! Mi szántunk kérem, ne tessék agodalmaskodni, itt senki nem szellemeskedik.
 6. Németországi városka lakosai akik magukat csak Hamburginak, németül Hamburger-nek nevezik"
 7. éhség