Patkányagy

Az Unciklopédiából

Egy patkányagy: (1 000 000 000 000:1).

A patkányagy egy fél atom. A tulajdonosa az úgynevezett patkány.

Közösségek az atommal[szerkesztés]

Egy bánya, ahol patkányagyat termelnek.
  • Mindketten minél kisebb.
  • Nem tudjuk pontosan, ha létezik. Ha igen, az logikus lenne, de ha nem ...
  • Nem lehet vágani.
  • Mindig sokra van szükségünk, ha eredményt akarunk látni.
  • A valóban senkit nem érdekel, a patkányt és az atomat bezárva.
  • Nem hasznos.

Előfordulás[szerkesztés]

A patkányagyat olyan bányában fordul elő, melyet patkányfejnek is hívják. Ott mindig sok zsír veszi körül, nehogy bejöjjön egy hangya és fülbevalójává tegye. Ezenkívül előtte két nagy szem van, hogy nézhesse, hogy mit csinál a patkánya. Szól, ha a patkány hibát csinál, azaz mindig, ezért sok vízre van szüksége, és ezért annyit isznak a patkányok. A kicsi agy megmondja a patkánynak, hogy buta és hogy mit tegyen, de a patkány nem hallgatja meg és folytatja az étkezést (a patkányok mindig esznek), lásd a használatról szóló szakaszt.

Ha akarsz egy patkányagyat, először agyatlanítaniad kell egy patkányt: meglátod, hogy meg nem látod.

Bár Magyarországon körülbelül harminc millió patkány él, csak 0,1 százalékának van agya. A patkány agy nélkül is élhet, sőt egy agyatlan patkányt alig lehet megkülönböztetni egy agy tulajdonosától (csak a második néha látszó ok nélkül kiabáltja az agynak: "Csendet! Csendet! Nem hallgatlak! Én egy patkány vagyok és ezért az én agyam sokkal nagyobb a tiednél. Nincs szükségem rád, zárd be a pofád!").

Gyakran az emberek agyatlanítják a patkányokat, ennek két oka van: először a patkány így nem iszik annyit, másodszor így a zaklatásnak érzett önmagával folytatott párbeszédet fejezik be. Persze agyatlanítás után a patkány alig változik, de legalább már nem beszél magában.

Használat[szerkesztés]

Látszólag a patkányagy nem hasznos, de nem azért, mert nem létezik vagy nem működik, hanem azért, mert a patkány nem csinálja azt, amelyet kér az agy. Megbizonyul: a patkány maga buta, de az agy nem (legalább nem tudjuk biztosan).

Ezenkívül enni lehet a patkányagyat. Erre legalább ezerhetvenharminckettő patkányt kell agyatlanítani, de ha jól akarsz lakni, inkább vegyél ezerhetvenharmincegy agyat. A készítésről lásd ezt a szócikket.