Normann-elmélet

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Jorel Normann, (1936-1978), jövőbelátó

Élete[szerkesztés]

Életéről nem sokat tudni, sőt talán semmit, én is csak egy könyvben találtam rá, a Műszaki Egyetem (Budapest) egyik könyvtárában. Egy nem igazán nagyra értékelhető könyvben. Sőt elárulom, utánnajárva még a halála sem pontos. Annyi biztos, hogy Hollandiában született, és az USA-ban hunyt el (vagyis ott tartózkodott élete végén).

Munkássága[szerkesztés]

A Normann-elméleten kívül más anyagot sajnos nem találtam hozzá. Sőt még ezt is nehézvolt összekapargatni, de szerintem nagyon érdekes. Állítóleg volt még egy-két matematikával foglalkozó gondolata (munkássága), de nem tudni erről sem.

Normann-elmélet[szerkesztés]

Az elmélet fő iránya a jövőbe látás. Szerinte teljes mértékben kivitelezhető a jövő pontos megmondása, és annak lerása, egy szuperszámítógép segítségével. Ehhez csak egy két olyan dolgot kell megtenni, ami még ma kivitelezhetetlen (persze nem tudjuk az USA mire képes...):

- Szükség van a részecskék atomi bontásánál is mélyebb bontásokra, hogy a legeslegapróbb összetevő fele közelítsünk (szerinte minél kisebb dolgokat is képesek vagyunk meglátni, annál jobban rájövünk a "valóságra"). Ha ez megvan.

- Elég a naprendszer teljes részecske alap (vagy annál is apróbb) rögzítésére 10 másodpercen keresztül 0,01s-es rögzítésekkel.

Ezt egy óriási szuperszámítógépben lerőgzíteni majd mint egy rendszert futtatni. (Hogy érthető legyen: egy 3D világ a naprendszerről), és mivel tudjuk hogy a világ ok és okozat alapon nyugszik (tudományosan (A filozófiai értékek nem érdekelnek, és ajánlom, hogy titeket se, mert nem abból fogtok megélni, hogy gondolkodtok a létezéseteken, hanem abból, hogy elmentek dolgozni, vagy lopni (bár az is munka..))) gy egy olyan anyagot kapunk, amit akár előre is húzhatunk.

Felmerűl egyesekben az a kérdés, és az érzéseket hogy lehet rögzíteni?- Hát azért ne szaladjunk el a valóságtól az ember úgymond nem létező "lelke", csak gének, és környezet által alakul egyedülivé a többitől, ezért más midnenki. És mivel a géneket hip-hop lehet rögzíteni a környezetet pedig csak rögzíteni kell majd el indtani az akció-reakciót és bumm :)

(Itt megjegyezném, ehhez szerintem tényleg nagyon messze vagyunk, sőt mire ezt elérnénk már kirtottuk magunk.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]