Mutáns őzikeflamingó

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Wikipédiában néha feltűnnek kihalófélben levő, eltévedt szövegű szócikkek. Íme, egy díszpéldány:

A mutáns őzikeflamingó egy kihaló félben lévő állat a Flamingosz oezikusz dalmatikusz családba tartozik.

Előfordulási helye: Magyarország

Történelmi áttekintés

A mutáns őzikeflamingó már a középkorban ismert állat volt, nagy kultuszt építettek köré. Úgy tartották, hogy a mutáns őzikeflamingó éjszakánként járja a házakat rosszcsont gyerekekre vadászva, akiket aztán jól megfegyelmez. Több legenda is kering afelől, hogy a meglátogatott gyerekek személyiségváltozáson mennek keresztül és soha többé nem rosszalkodtak. A mutáns őzikeflamingó később sok vallási kultuszban helyett kapott, a lovak védőszentjével azonosítjuk manapság ezt a kecses állatot.

Napjainkban

A XXI. századra azonban a kihalás szélére sodródott a faj. Jelenleg egy példányáról van tudomásunk, ami vadon él. A BME GTK Q épülete környékén szokták látni, ahogy haját lóbálva szalad, ki tudja hova? Talán éppen vezetői számvitelre?

Egy nemes faj utolsó :( példánya természetes közegében.

Ilyenkor fogalmazódik meg bennünk a kérdés, hogy mit is tehetünk eme nemes példány megmentéséért? Mindenféleképpen körültekintést igényel egy ilyen példány fenntartása, különös figyelmet kell szentelnünk az ajtóknak, hiszen alapvetően egyetlen természetes ellenfele van, a hirtelen nyíló ajtók.

Szerkesztette: Kérlek ne gurulj be :DDDDD