Munka

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
...hasznos munkaként a munka az embernek minden társadalmi formától független létezési feltétele, örök természeti szükségszerűség, amely az ember és a természet közti anyagcserét, tehát az emberi életet közvetíti.”
~ Karl Marx

Az emberek létezésük óta dolgoznak, mint a hangyák.[1] Ám miért? Vajon a kérdésen filozofálva elérhetünk-e olyan nagy rejtett igazságokig, melyek tudásáról még a legnagyobb bölcsek is csak álmodoznak? Mikor a világ összedőlni látszik, az emberiség végső órájának is ütött, ki lesz az, aki megmondja, miért dolgoznak az emberek? Ez a cikk lesz az.

A munka fogalma a köznyelvben (hogy a hülyék is megértsék)[szerkesztés]

Chain-gang.jpg

Azt az izét, amit azér’ csinálsz, mer’ kell, hogy legyen pénzed a kajára, számlákra, feleségedre, gyerekeidre, szeretődre, kutyádra, macskádra, anyósodra, betörődre, munkának nevezzük. A munkából egy idő után soha nem jut pénz magadra. Soha. Tényleg soha. Áh, majd megtudod. Vagy már tudod. Mindegy, kit érdekel. Egyáltalán minek olvasod ezt?

A munka fogalma az Paradoxin univerzum fizikájában[szerkesztés]

Azt az erőszőr(F) elmozdulást(s), melyet megszorzunk munkagyűlölettel(do'h), aztán elosztunk a lustasággal(Ahh), aztán hozzáadjuk az akarást(DE!) és kivonjuk a nyögést(pff), munkának nevezzük.

Képlete:

[math]\displaystyle{ M=([(F*s)*do'h]/Ahh+DE!)-pff }[/math]

A munka, mint embertörténeti korszak[szerkesztés]

A munka kialakulása a legősibb századra tehető, és máig is tart. A munkát egy ember találta ki, és örök rejtély, hogy a többiek miért nem verték agyon. A munka jelmondata: Dolgozz!!!!

A munka filozófiai eszméje a munka, vagyis, hogy általában egy vezető, vagy főnök kedvéért gyötörd magad halálra minden nap 27 órás munkaidőben, ha lehet. Ha nem, legyen 28. Az emberek a kezdetektől fogva keményen dolgoznak, és az idő előrehaladtával egyre többen dolgoznak, egyenes arányosságban egyre kevesebb haszonért. A haszont a nem dolgozók (politikusok, bankárok) felhalmozzák, és maguknál tartják.

Patamatematikai függelék[szerkesztés]

A munka negálása[szerkesztés]

A munka negálása régebbi ismeretek szerint a munkanélküliséggel egyenlő, ám 2010-es piréz kutatások kimutatták, hogy a munkanélküliség a munka integráltja - tudni illik, a munkanélküliséggel küzdő elem is éppen dolgozik: munkát keres. Revideált mutatók szerint ma a munka negálása a politika lustaság.


  1. A tücsök meg egy állat.