Mocsári tavi bibiricska

Az Unciklopédiából

A mocsári tavi bibiricskát (latin nevén: paludosus lacus fictiumbirdus) 2004-ben találták meg a dombóvári Konda-patak völgyében. Sajnálatos módon helyi általános iskolások csoportja tette meg a korszakalkotó felfedezést, akik ördögi rituálék kellékeként használták fel az igen ritka madárfajt. Válytpova szektájuk naponta áldozott bárányokat és szombatonként egy mocsáritavibibiricskát. Ennek eredményeképp a fentebb említett faj a kihalás szélére sodródott. Ám hosszú és kegyetlen csaták sorozata után a Válytpova szekta megbukott és a mocsáritavibibiricska faj Fokozottan Védett lett.

Azóta békében szaporodnak a háborítatlan nyugalom honolta Konda-patak völgyében, szaporodásuknak mindössze egyetlen akadályára derült fény: A mocsári tavibibiricska eredendően egy félresikerült laboratóriumi kísérlet eredménye, aholis ötvözni kívánták a trópusi-és a hegyibibiricskákat. A "prototípus" egy felelőtlen környezetvédőnek hála kiszabadult börtönéből és belakta azóta természetes előfordulási territóriumát. Szaporodása a Hold ciklusához kötött; ezerévente egyszer holdtöltekor nyílik meg a kloákája és egy-a testében fejlődő- férget hoz a világra, melyből aztán új élet sarjad: kikel belőle a kismocsáritavibibiricska.

A dombóvári és a környékbeli falvak összefogásából született az MMORPG, azaz a „Mocsáritavibibiricska Mentőosztag Regionális Pásztázó Gárdája”, akik azóta, mint az említett létforma őrangyala működik, főhadiszállásuk a Vaster Presszóban található.

Egyes ókori mitológiák kapcsolatba hozzák a mocsáritavibibiricskákat az asztrológiával.

Lásd: Rege az kigyelmetös fénynek lidércirül, miképpen kitiltattanak volt az nagy Tejnek utárul há'

  • Symbol opinion vote.png Megjegyzés:: a fent írt információk a képzelet szüleményei és demonstrációként szolgálnak egy pihent társaság beszélgetési témáira és fantáziánk határtalanságára.

Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)