Megvilágosodás

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Megvilágosodni.

Mint egyén, szubjektív véleményt közlök.

Megvilágosodni annyi, mint megérteni. Adott témában felvilágosultnak lenni. Egyfajta tévedhetetlen tudás. Az ÉLET bármely területére alkalmazható fogalom, de:

Általános értelemben "megvilágosultnak" lenni valami "különlegeset", "mennyeit" jelent. Tudni illik, hogy minden ember, mind inkább "mennyei lény" (Isten gyermeke), megvilágosultak vagyunk. Megvilágosultnak lenni körübelül annyit jelent, hogy tudjuk, hogy megvilágosultak vagyunk és tudjuk, hogy ez mit jelent. Mit is jelent?

Ember, ismerd meg önmagad!

Aki, önmagát ismeri meg, az a világot ismeri meg.

Emberek vagyuk - ! - ? - . Inkább Lelkek. Lelkek, kik Isten gyermekei, -pedig inkább, Isten részei, -mint sejt az emberben, -mint betű a mondatban, -mint házasságban a szerelem, Lelkek vagyunk.

Lelkek vagyunk - ! - . Erről nehezebb beszélni. Nem is teszem meg. Legyen elég annyi, hogy: Sejtjeim léteznek bennem. Én létezem Lelkemben. Lelkem létezik Istenben. Sejtem tudata, bennem él. Az én tudatom Lelkemben él. Lelkem Istenben létezik!

Megvilágosultnak lenni, -általános értelemben: Felvilágosult ember, a Lélek ismerője, a Lélek pedig Isten ismerője... Az ember ki megvilágosult, - Istent ismerte meg, - ÖNMAGÁT!


Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)