Manga

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
No Wikipedia.png
A Wwikipédisták, eddig még túl lusták voltak ahhoz, hogy szócikket írjanak a(z) Manga témáról. Persze próbálkozhatsz keresgélni.
El sem hinnéd, mik tudnak kikelni egy napon felejtett teniszlabdából.[1]
Tipikus hentai tömegszexjelenet.
A népszerű webböngésző[2] mangalizált változata.
Még a magányos Pokémonoknak is lehet nemi életük.

A manga (ákombákomokkal: 漫画) japán kulturális válasza Hirosimáért. A fantasy meggyalázása anatómiai ismeretekkel nem, vagy csak tévesen rendelkező, iparszerűen dolgozó, szobai graffitibetyárok keze[3] által.

Eredet[szerkesztés]

A Manangaranga, a manga ősi szent könyve szerint ez az elfajzott képregény műfaj azért alakult ki, mert maguk a japánok sem voltak képesek kiböngészni azokat a vertikális és horizontális csíkokból álló pacákat, amit írásnak hívnak.[4] Valahol érthető, hogy nem rajonganak a könyvekért.

Manginációk[szerkesztés]

A manga rajz, mi több képregény. Gyakran tovább romlik mentális állapota és rajzfilmnek képzeli magát, ilyenkor egy-egy képet húsz-huszonöt másodpercig mutatnak, majd váltanak a következő képre.[5] A mozgás illúzióját a remegő könnycseppel, vagy a remegő szájszéllel[6] imitálják. A mangaalapú pszeudorajzfilmek a manginációk.

Ezek a médiaremekek erős hatással vannak fogyasztóikra.[7] Gyakoriak a sugarasan villogó fények és villámok.

A történet lényege az öncélú erőszak.[8] A szociális érintkezés és az agressziókezelés bevett formái a pörgőrúgás a mellkason, a hajtépés, és a kick-box. A manga szókincsének jelentős része a puff, csatt, au és a pokolra kerülsz kifejezésekből áll. Ennek birtokában magabiztosan kommunikálhatunk a világ bármely részén található mangarajongóval.[9] A manga műfajilag lehet krimi, fantáziaszülemény[10], horror[11], akció[12] vagy erotikus opusz.

Hentai[szerkesztés]

A manga erotikusnak titulált alkategóriája. Ékes példája annak, miként lehet elkövetni képregényekkel olyan bűncselekményeket, és perverziókat, amelyekért normál esetben minimum tizenöt év szabadságvesztés, vagy kötél általi golyó jár.[13] Bizonyos országokban a hentai olvasását ugyanolyan büntetéssel sújtják, mint a benne ábrázolt történéseket.[14][15]

Chibi[szerkesztés]

A chibi majdnem ugyanaz, mint a manga csak sokkal kisebb, és kidolgozatlanabb. Így néz ki:

 • Kicsi, és eszméletlenül édes!
 • Nagy fej, rajta mindenféle arckifejezéssel, amivel csak találkozhat ember.(Ha kíváncsi vagy rá, keress rá neten. így kell beírni: chibi)
 • Kidolgozatlan testrészek: lábak, kezek(ezek általában egy nagy egybeálló valami) haj, ruha
 • És amúgy naaaagyon cuki. Tényleg.

A chibi neten használt hangulatjeles írásjelek (vagy micsodák): -.-, ^^, o.O, #.#, x.x, T.T, n.n, x), °°, *-*, ˘˘, ˇˇ, ~.~, >.<, >.>, ._."

Kártyaharcosok[szerkesztés]

Az alapszituáció vagy az, hogy megy a mangákum az utcán, vagy egy stadion közepén áll, amikor megjelenik egy másik sérült [16] egyed és mindkettőjük reflexből előránt egy–egy kártyát, amivel harcolni kezdenek mindenféle mutáns izék megidézésével.[17] A szörnyszülöttek jelenléte ironikus utalás a japán atomerőművek legendás sugárbiztonságára. A szörnyek megküzdenek egymással [18], és az győz akinek az utolsó fordulóban is életben marad a szörnye.[19]

Mangákumok[szerkesztés]

A manga szereplői. Olyan az anatómiai felépítésük, hogy elsírod magad, ha meglátsz egyet közülük.

Fizikai megjelenés[szerkesztés]

 • Nagy szemek. Ezzel önmagában nem is lenne baj. Bár Piroska fenntartja különvéleményét[20] a nagy szemek és a bűnözés kapcsolatáról.
 • Kicsi szájnyílás ajkak nélkül.
 • Arc különösebb orr nélkül. Ha van, akkor a Kheopsz piramisra emlékeztet.[21]
 • Vézna testfelépítés nagyon nagy dudákkal és ultrarövid[22] miniszoknyával.
 • Rövid, szétálló egyenes; vagy lófarkas haj.

Érzelmek és jellegzetes jelenségek[szerkesztés]

Az érzelmek teljes skáláján zongoráznak.[23]

 • Remegő könnycsepp a szemben: alapjárat. Cseppecske nélkül nincs manga.
 • Remegő szájszél: Minél fiatalabb a manga szereplő, annál valószínűbb ennek a jelenségnek az előfordulása. Világosan jelzi, hogy a mangákumok érzelmileg erősen instabil, hisztérikus személyek.
 • Állandóan nyitott száj: A mangákumok tipikus halálneme az, hogy szájtátási tevékenységük folyamán óhatatlanul lenyelnek néhány tucat eltévedt dongót, darazsat, és poszméhet.
 • Hanyatt vágódás: Szintén a hisztéria jele. Nem akarunk párhuzamot hozni egy erősen németajkú diktátor hasonló szokásával, de ez a hasonlóság mindenesetre elgondolkodtató.
 • Ponttá szűkülő szem: A mangákumok egyik evolúciós őse az éti csiga lehetett, ez megmagyarázza azon képességüket, hogy szemüket befelé szippantva fel tudják azt göngyölgetni a fejük belsejébe.
 • Pupillatágulás: Előrehaladott drogproblémára utal. NE próbáljunk kommunikálni vele, hívjunk azonnal szaksegítséget.[24]
 • Buborék az orrban: Állítólag az alvás jele. Véleményünk szerint inkább középsúlyos arcüreggyulladásra és náthára utal. Sürgősen kezeltetni kellene az ilyet.
 • Négy kereszt alakban elhelyezkedő derékszög a homlokon: Szakértők szerint ez haragot fejez ki. Talán ezért volt valami hasonló festve egyes világháborús repülő eszközök és tankok oldalára.

Hivatkozások és forró források[szerkesztés]


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Pokeball.gif Sosem gondolkoztál el azon miért nincsnek élvonalbeli japán teniszezőnők? Pokeball.gif
 2. Nem ismerek nyasgem nevű webböngészőt.
 3. Vagy lába. A többire nem is akarunk gondolni.
 4. Ha Japánban jársz és kigyullad valami a közeledben, ne csapd fel a telefonkönyvet, mert mire kiböngészed a tűzoltók jelkombinációját, még a Los Angeles-i kínai negyed is simán leég a tüzedtől. Helyette használd a telefonkönyvet tűzoltásra. Hatékonyabb. Ha rádobsz egy húsz kilós könyvet (ez csak a kerületi telefonkönyv) egy tűzfészekre, az azonnal kiszenved.
 5. Emlékszel arra, hány képkocka kell egy másodperc alatt, hogy egy birodalmi lépegető folyamatosan mozoghasson?
 6. Igazából szájnyílásszéllel.
 7. A hatás többnyire izomrángásban, csorgó nyálban és habzó szájban nyilvánul meg, vagyis a súlyos epilepsziás roham kezdeti tüneteiben.
 8. Ez alapján lehetne akár francia film is, ott szokott még szerepelni annyi brutalitás, mint egy közepesen veszett vaddisznó házilagos (Do-it-Yourself) (le)vágásán.
 9. Kérdés, miért akarnánk kommunikálni velük
 10. A bomlott elmeszülemény pontosabb meghatározás.
 11. Teljességgel megértjük a zavarodottságot. Látjuk a ponttá szűkölt fehér pupilládból. A manga önmagában a Horror. Vö. A Kör.
 12. Na, az aztán van.
 13. Az idegen lények különféle testrészeivel elkövetett szexuális indíttatású tevékenységek büntetési tételeinek kidolgozására pedig egyszerűen még nem volt idejük morálisan túlterhelt jogalkotóinknak.
 14. Valaki ezeket ténylegesen elkövette. NEM létezik, hogy bomlatlan elméjű ember ilyesmit magától ki tudna találni, csak ha a saját szemével látta már valahol.
 15. Akár hiszitek akár nem, a hentai morálisan legdurvább alfaja összesen három országban nem tiltott. Ezek Japán, USA, és Magyarország. No Comment.
  Valamit a politikusoknak is nézniük kell.
 16. A száj és az orr hiánya a legtöbb embernél súlyos plasztikai sérülést vagy legalábbis heveny michaeljacksonitist jelez.
 17. Az Amber hercegeiben egy kártyacsomaggal kommunikálni és dimenziókapukat lehetett nyitni. A mangában meg maximum kipottyan belőle egy pikacshu.
 18. Plusz az idegeiddel.
 19. A Rákóczi téren hallhatunk olyasmit is a kártyacsatákban, mint az „ütöm a káród!”.
 20. –Miért olyan nagy a szemed?
  –Hogy jobban felfalhassalak!
 21. Mármint az északi felére.
 22. Egy normál nőgyógyászati beavatkozáshoz még csak le sem kell vetkőzniük.
 23. Felmerül a balsejtelem, hogy Chuck Norris is segédkezett fogantatásuk során.
 24. Az állatbefogókat.
 25. Részvétünk a barátnődnek. Mi is száma?