Makacs Bendegúz

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Makacs Bendegúz nehéz sorsú ember. Sajnos.

Ő sem tudta, mire vállalkozik, amikor a KMEMP nevű párt megalapítására adta fejét, nejével és néhány jóbarátjával együtt. A szép jövő, a diadal ígérete már ott ringott, mint bölcsőben, a KMEMP nevében, amely nemes egyszerűséggel a "Köpünk Minden Egyes Másik Pártra" rövidítéséből adódott.

Már a megalakuláskor érezni lehetett: új szelek érkeztek, nemcsak a hashajtó cseréje miatt, hanem kis hazánk légterébe is! A megalakuláskor ugyanis a lift mellett, a 10. emeleten két ablak ki volt törve - és érezni lehetett a mozgást, a változást.

A nehéz sors már az új párt programjának kidolgozásánál megmutatkozott: a KMEMP tagjai nem tudtak konszenzusra jutni, vajon a vasutasokat támogassák-e bérkövetelésükben vagy folytassák a vonatok robbantgatását, a múlt század negyvenes éveinek nemes partizán hagyományai szerint.

Pedig Makacs Bendegúz már akkor megérezte: nincs többé értelme jobb- és baloldali politikáról beszélni. Ez úgysem érdekli az embereket. Néhány iskolai írólapra rányomtatták ugyan a filozófikus "Változást!" szlogent - ám azt talányosan rábízták a választókra, hogy ez alatt voltaképpen mit is értenek.

Ám a bajok folytatódtak. A vitáktól néhányan otthagyták a KMEMP-et - Makacs B. és „bé”neje viszont kitartottak a pártjuk mellett! Bár utolsóként, de erénynek ez sem utolsó!

A következő feladat az lett volna, hogy 83 év 2 hónapra titkosítsák a párt választási eredményét, amelyet így - sajnos - még a fűrészmalom vezetője is meg tudott egy kezén számlálni... Ezt a hátulról jövő tőrdöfést, amit csakis a kormánypártok pribékjeinek és az ál-ellenzék fizetett csalóinak együttes, galád összeesküvése tehetett olyan gyilkosan hatékonnyá, még a KMEMP oroszlánszívű pártja sem viselhette el!

És akkor - váratlanul - feltűnt valaki, egy utolsó senki, akinek volt pofája arról óbégatni, hogy a KMEMP valójában egy kamupárt. Makacs Bendegúz hiába vetette ellene, hogy nem, hiszen Széll Kálmán idejére visszamenőleg, a magyar sajtó az egész 20. században nem állított ilyesmit - ez a senki - hogy, hogy nem - utat talált magának a Wikipédiához.

Makacs Bendegúz még nem döntötte el, vajon a talibánokat kellene-e behívni, valami sajátos keleti nyitásként, avagy jogi lépéseket tegyen-e a Wikipédia ellen. Helyzetét nehezíti, hogy többszöri kérésére sem voltak hajlandók megnevezni sem a Wikipédia felelős szerkesztőjét, sem főszerkesztőjét! Gyáva bodobácsok! A magyar demokrácia penészfoltjai! A dikta-turha köpedelmes véglényei! E-férgek!

Utóirat: Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa (Genf) is válaszolt a panaszos Makacs Bendegúznak, nyugtatgatva őt, hogy miután végeznek a mostani szíriai válsággal, minden erejüket e hallatlan jogtiprás kivizsgálására fogják fordítani!