Mátyás udvara

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Mátyás udvara közvetlenül Mátyás háza mellett terül el. Jobb oldalán Mátyás szerszámoskamrája áll, bal oldalán Mátyás kocsija parkol, már ha kocsinak lehet nevezni azt a roncsot, ugyanis évek óta csak akkor tud elindulni, ha ketten tolják hátulról, sőt, az utóbbi időkben már menni is csak úgy tud.

Mondhatjuk, hogy Mátyás bőkezűen támogatja a tudományokat és a művészeteket, ugyanis bal szomszédja egy iskola, jobb szomszédja pedig egy múzeum, mindkettőnek erősen romos az épülete és Mátyás udvaráról van gerendákkal megtámasztva. Mátyás időnként részegen nekimegy egy gerendának, ilyenkor vakolat potyog a fejére, de nem bánja. A tudományért és a művészetért még erre is hajlandó.

Az udvarba belépőt három szobor fogadja. Középen Mátyás királyé, jobbra Hunyadi János kormányzóé, balra a lefejezett Hunyadi Lászlóé. Ezeket Mátyás különféle közterekről lopta, csak még nem tudta mindegyiket elvinni a MÉH-be, egyedül a Hunyadi Lászlóét, azért fejetlen.

Mátyás érettségi után a város első magyar nyomdájában kezdte meg működését, de a főnöke hamar kirúgta, mert Mátyás mindig beszólt neki, azt mondta, hogy „Hess, András!” A nyomda tőszomszédságban állt a csillagvizsgáló. Az itt felállított értékes csillagászati eszközökért később egyetemek és fejedelmi udvarok versengtek, de Mátyás gyorsabb volt és ő hordta el őket a MÉH-be. A másik oldalon álló várkápolnában ünnepi alkalmakkor egyesek szerint zene- és énekkar emelte az istentisztelet fényét, valójában azonban Mátyás emelte azt a fényt. Mármint el. Négy értékes arany gyertyatartó formájában. Emiatt egy darabig egy kellemesen hűvös cellában látta vendégül az állam.

Mátyás trónterme 3 méter hosszú és 1,2 méter széles. Közepén a trónszék áll, fehér porcelánból, lakkozott fa ülőkével, fölötte többliteres műanyagtartály alkot baldachint. Mátyás sokat trónol itt, néha a sportújsággal a kezében.

Mátyásnak leginkább a vadászat nyújt kikapcsolódást és szórakozást. Többféle dologra vadászik, régebben nőkre (amit ők nem mindig vettek jó néven), leszázalékolása óta főleg akciós termékekre a Tescóban (ők kevésbé bánják). Mátyás környezetéhez sokan tartoznak, legfőbb ivócimborái a két Jani, a Vitéz meg a Csezmiczei. Utóbbi néha latin nyelvű versekkel kápráztatja el hallgatóságát, akik el is hiszik, hogy ez latin, mert nem értik. És ott él Mátyás udvarában szomszédja, Antónió is, aki megörökítette Mátyás életét. Főleg feljelentések és a lakóközösségnek tett panaszok formájában, melyek a Mátyás által ápolt népszokásokat (hajnali mulatozás a ház ablaka alatt, mások helyére parkolás, közös költségek nem fizetése és hasonlók, valamint az, hogy egy különösen vidám éjszaka a ház előtti szökőkútba enyhén használt fehér- és vörösbor folyt) kifogásolják.

Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)