Lost

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bouncywikilogo.gif
Azok számára, akiket a Wikipédia lefizetett: a Wikipédiának van egy elég gyenge kis szócikke a(z) Lost témáról.

A Lost egy népszerű amerikai filmsorozat volt[1]. A hat évnyi szigeti veszedelem alatt kul- és túszfilmmé vált a nézők körében.

Indulása[szerkesztés]

Igazából eredetileg Lost&Found volt a címe, és a reptéren posztoló talált tárgyak osztályáról szólt volna, de a prodjuszőr ezt rettentően unalmasnak találta[2], így felvetette, hogy mi van akkor, ha nem a poggyász vész el, hanem az utasok? [3]

Történet[szerkesztés]

Vigyázat spoiler következik: A következő bekezdésben olyan csattanókat árulunk el, mint azt, hogy

DARTH VADER LUKE APJA!!!,

Szóval, csak akkor olvass tovább, ha TÉNYLEG, de igazán tudni akarod, hogyan halt meg szegény Harry Potter.

„Kell hat év együttlét!”

~ egy szigetlakó
Love in Lost.jpg

Adott tehát egy óceánjáró repülőgép, amely utasaival együtt gazdaságtalanul landol egy ismeretlen szigeten, egy szörnyen nyugtalanító helyen.[4] Elég hamar kiderül, hogy a Szigetről nincs menekvés, főleg, ha nem fizettél napijegyet és karszalag nélkül akarsz belógni. Viszont vitathatatlanul nem hangosabb, mint a tavalyi, ahogy azt Steve TarLost, a Sziget megfigyelő Ura minden évben, így most is elmondja.[5]

1. évad[szerkesztés]

A direkt egy- vagy kétszótagos nevű szereplők – hogy könnyen megjegyezhessük a nevüket, mivel annyira egyenarcuk van, hogy a nőket is alig lehet megkülönböztetni a férfiaktól – boldogan ülnek fel az Los Angeles–Sydney repvonalra, mint szerencsés nővér a Titanicra[6]. Igaz, egyikük sem egyszerű, mert van, aki hullát szállít, van, aki bérgyereket, és van, aki meg a milliárdos lottónyereményével együtt rázúdult átok elől menekül.

A repülőgép ezt nem bírja, és lezuhan az Óbudai-szigeten, amelyet Hajógyári szigetnek is hívnak. Mivel a jelenlévőknek halvány fingjuk sincsen arról, hogy hol van ez az ojjektum, így rögtön pánikba esnek.

Elég hamar rájönnek, hogy ez a Sziget Fesztivál elég ütős, és hogy nemhogy nőne a résztvevők száma, de csökken, mert valaki vagy valami likvidálja a békésen szigetelő népességet…[7]

2. évad[szerkesztés]

A feleannyi szigetlakó követeli vissza a napijegyét, plusz ingyen sört akar. A Sziget szervezői bosszút esküsznek… Felemelik a virsli árát. Ezt látva megszülnek a várandós anyák.

3. évad[szerkesztés]

A Holnaplév sztrájkol, így hamar kiderül, hogy már azelőtt se volt kóser személyszállításból. Még több szigetelő… Volt, aki ott is született. [8][9]

4. évad[szerkesztés]

Naponta eltűnik egy ember [10]. Már mindent leszigeteltek. Keresik a feszültséget, meg hogy honnan jön az a szar zene. Az évad végére kiderül, hogy egy nyomdából, és nem zene, hanem werkkattogás.

5. évad[szerkesztés]

A „Sziget élt, él és élni fog!” jegyében folyamatos lobbizás van, ezért a szereplők ugrálnak az időben előre-hátra. [11] A prodjuszőr kitelepítteti a nyomdát Ugandába. Végre csönd van. Csak azt nem tudjuk, mikor.

6. évad[szerkesztés]

Luke és Vader harca a Lábban

A résztvevőknek már annyira elege van, hogy elmennek a Monthy Python Repülő Lábához, a főszervezőhöz, és nála tesznek bejelentést a szigeten eluralkodott tűrhetetlen helyzet ellen. Közben már a kinnszülöttek is zavarognak a zaj miatt. A főszervezők elhatározzák, hogy a szigetet egy OKJ-s Jedi-képzőt megjárt, okleveles Úrra bízzák, de pechjükre pont Darth Vader jön el, aki itt megküzd Luke-kal, a fiával, és a Láb alá behajítja a főszervezőt, aki sokat füstölög. A szigetelők vad éljenzésben királyt választanak, azt jól otthagyják (haha), aztán hajtogatott papírrepülőkre ülnek, és elszárnyalnak a fellegekbe. A Sziget bánatában elmarad, a Holnaplév beszünteti az arra menő járatait, így oda soha többet nem zuhan le semmi. [12]

Konklúzió[13][szerkesztés]

Igazából senki sem érti[14], hogy miért nem jó ott nekik a szigeten. Ha nem akarnának folyton hazamenni a stresszbe, őrületbe és a környezetszennyező, metropol nagyvilágba, hanem élveznék a nyugalmat, a tiszta ég és tiszta föld adta örömöket, lazulnának, semmi baj nem lenne.


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Vagy van. Vagy lesz. Vagy mindhárom egyszerre.
 2. „Megint FBI-osok és CIA-sek lepnék el a Kennedyt? Ne már.”
 3. Mi lenne? Trehány egy ájerlájnsz lehet az, ahol egy egész repülőgépet sikerül elveszíteni. Retúrjegyet ne vegyél…
 4. Magyarország? Én még sosem hallottam róla. Azt hittem, azt mondja, hogy éhes! Magyarország komolyan egy ország?! És… Európában van? …Hol van Európa?” (egy ötödikesnél butább szöszi)
 5. Vajon első alkalommal mi lehetett a decibel-preferencia?
 6. Igen, akivel a Titanic, a Britannic, meg a Noé bárkája is elsüllyedt…
 7. Szex, drog és rák-endroll, meg valami szörnyű szürke fővárosi levegő (füst).
 8. He? Mert az még érthető, ha valaki ott is fogant, na de, hogy születni?
 9. Mint a csiga az országúton: oda születni kell…
 10. Kezdenek drágák lenni a statiszták, létszámcsökkentés.
 11. Pogotime!
 12. Ja, persze, majd nyomjuk itt az igazi szpojlert, mi? Amúgy nem mondjuk el, hogy a Sziget boldog. Felhőtlenül.
 13. Last episode!
 14. „Se gyerek, se nő, se férfi…” (egy kedves házisárkány)