Lonard daNinci

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
daNinci: Móna Lujza arcmása

Lonard daNinci egy toszkán felfedező, feltaláló és vasárnapi festő volt.

Többek között Lonard daNinci találta fel az uszkárt. Véletlen baleset történt, a kutyus beleesett a kukoricamángorlóba, és úgy lezúzta a bőrét, hogy évekig vásári majomként kereste kenyerét. Később persze lebukott, de ez egy másik történet. Az állatvédők ekkor még nem figyeltek fel Lonard tevékenységére, csak amikor nyújtókeréken megkínzott és farkcsonkított egy patkányt, majd tacskó néven forgalomba hozta az új terméket. (Többen úgy vélik, tőle ered a tacskósleves, ami napjainkban is nagy népszerűségnek örvend Távol-Keleten).

Lonardo igazi polihisztor volt (akkoriban sokkal toleránsabb volt még a társadalom).

Tudományos munkássága[szerkesztés]

Élettan[szerkesztés]

Lonard daNinci elévülhetetlen érdemeket szerzett biológiai felfedezéseivel a szúrt, lőtt, roncsolt, zúzott, pépesített sebek kezelése és okozása terén. Sokak szerint egyedül neki köszönhető, hogy nemzetközi egészségügyi segélyszervezeteket alapítottak és bevezették a katasztrófavédelem fogalmát a kísérletei, illetve találmányainak használata közben megsérült, roncsolódott és elhunyt helyi lakosok elképesztően nagy száma miatt.

Ő végezte az első klónozási kísérletet, sejt és szövetfelezés révén. A környéken minden hentesüzlet tönkrement, mivel drasztikusan lezuhant a baltával kettévágott friss félbárány ára.

Nevéhez fűződik az első tüdő-, vese-, arc-, és hereátültetés. Le is festette betegét, egy féloldalasan botoxmosolyú nőt (férfit, izét, na tudod). Ő fedezte fel a női orgazmust. Saját magán.

Gasztronómia[szerkesztés]

Páratlan szakács volt. A környező városállamokból is hozzá jártak gömbhalat enni. A kortárs életrajzírók azt állították, Lonard gyorsétterme döntő mértékben hozzájárult az említett városállamok gyors leigázásához.(Később ezen életrajzírók gömbhalas szendvicset kaptak postán).

Titkosítás[szerkesztés]

A közvélekedéssel ellentétben nem Braun Dániel, hanem Lonard daNinci találmánya a megfejthetetlen daNinci kód. Ez volt a kézírása.

Fizika[szerkesztés]

Kifejlesztette a transzporter ősét. A szerkezetet bekapcsolva az emelvényen tartózkodó tesztszemély és a közelben bámészkodó vétlen nézők azonnal atomjaikra hullottak szét.

Régészet[szerkesztés]

Lonard óta léteznek a fosszíliák (asszisztensei általában bennégtek a laboratóriumban, melynek fala is rájuk omlott,így talán nem meglepő némelyiküknél a trilobita- vagy ammonitesz póz).

Művészetek[szerkesztés]

Festészet[szerkesztés]

Feltalálta a makroaktfestészetet. (A makroaktokat egy hüvely(k) távolságról, kell készíteni, akárcsak a makro fényképeket. Áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteg került áldott állapotba, így Lonard megoldotta a környező falvak benépesítésének problémáját.

Szobrászat[szerkesztés]

Lonardnak volt mersze szakítani a kőbe vésett ógörög hagyományokkal, és szobrai modelljéül mindig olyan nőket kért fel, akiknek megvolt mindkét karja. Kezdetben.

Nyelvészet[szerkesztés]

Eme jeles személynek köszönhetjük a toszkán, az angolszász, az inuit és a kaucsuk indián nyelvek káromkodási kultúrájának megalapozását, amelyet játszi könnyedséggel, kísérletei kellős közepén hajtott végre.

Egyéb képességek[szerkesztés]

Lonard igazi látnok volt. Meg tudta állapítani távolról egy nő nemét, Markó Póló módszerét fejlesztve tovább, akinek viszont számtalan kellemetlen meglepetésben volt része a Távol-Keleten.

Család[szerkesztés]

Lonard népes családból származott, egészen addig, amíg fel nem találta a kézifék nélküli úthengert. Bátyja volt az első mérföldkő a történelemben. Lonard gipszmintát szeretett volna venni róla, de véletlenül gyorsbetont öntött rá. A maffia jogdíjként a mai napig tetemes összegeket fizet ki Lonard leszármazottjainak. Rosszakarói szerint Lonard volt Superman apja, de ez természetesen szemenszedett rágalom. (Az anyja volt) [1].

Jelentősebb találmányai[szerkesztés]

Lonard nevéhez fűződik a cipőfűző és a kézi porszívó (eredetileg egy hordozható önkielégítő eszközt akart, személyes célra, de amikor fél nap alatt betelt a létszám a szoprán kórusban, inkább eladta a terveket morzsaporszívó név alatt). Ő fejlesztette ki az alvajárást, az önolvadó vízmelegítőt, és a halvalovaglást. Ő dolgozta ki az életbiztosítás alapjait,a licenszet aztán a helyi bankárszövetség vásárolta meg. Lonard rögtön életbiztosítást kötött velük minden egyes munkatársára.

Hülyére kereste magát. Innen ered a vagyona. (Az a bizonyos első egy millió).

Lonard titkos jegyzetfüzete[szerkesztés]

SZENZÁCIÓ! Csak itt, csak most, csak azUnciklopédia ápoltjainak! Hétről hétre bukkannak fel rajzok Lonard titkos jegyzetfüzetéből. Íme az elsők:

daNinci bejegyzése 115/3/b.lap[szerkesztés]

Reppencs.jpg

Repülő krixkrax.

 1. Eredmény: 12 halott
 2. Mortalitás: 100%
 3. Probléma: A felfüggesztésre panaszkodtak.


daNinci bejegyzése 825/4/d.lap[szerkesztés]

Kerekpar.JPG

Kerekes lábtyű

 1. Eredmény: 12 halott
 2. Mortalitás: 100%
 3. Probléma: Az elhunytak valamiért az ülésre panaszkodtak a boncolás kezdetén. Aztán meg a boncolásra. Puhány népek.


daNinci bejegyzése 12125/55/x.lap[szerkesztés]

Lampatest.jpg

Városi villamos hajtású lámpa

 1. Eredmény: 19 halott
 2. Mortalitás: 92%
 3. Probléma: Hamar kiégnek az izzók. A városvezetés vonakodik pótolni őket.

daNinci bejegyzése 18825/75/j.lap[szerkesztés]

Kéne még abból a keserű, fekete piából. Nem, nem a tintából, kedves Watsonom. Ó, a francba, ygurryusz tyen-tyen (trágár kaucsuk kifejezés, a kakas alsó szaporítószerveivel kapcsolatos tevékenységet jelöl), ki fog borulni a... tyen-tyen tyentyentyentyenTYENTYENTYEN!

(A napló ezen oldala teljesen elmosódott.)

daNinci bejegyzése 355/43/cc.lap[szerkesztés]

Szarnyas-betet.jpg

Szárnyas tollas betét

 1. Eredmény: 79 halott
 2. Mortalitás: 89%
 3. Probléma: Átüti a lágy testrészeket. Nem lehet megfékezni. Emlékeztető: tárgyalni a pannon alvállalkozóval, hogy találja fel már a golyóstollat, vagy ez a találmányom is egy vacsora előtti tévéreklámban végzi.


daNinci bejegyzése 2701/1/a.lap[szerkesztés]

Nulla.jpg

Október 2. Hajnali kettő: Érzem, ma valamit fel fogok találni.

Október 2. Éjfél: Nem találtam fel semmit. Egy nagy nulla az egész.

 1. Eredmény: 0 halott
 2. Mortalitás: 0%
 3. Probléma: amíg fel nem találják a zsírmentes joghurtot és a zsírmentes malaczsírt, semmire nem lehet ráírni. Ha fémből lenne, talán rá lehetne húzni valamire, ami hevesen lüktet. 1. Superman apja Chuck Norris.