Lazacok Egyesült Szövetsége

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Lazacok Egyesült Szövetsége
Mottó:: Majd lesz.
Főváros Halszerburg
Uralkodó Klaus Heissler, aki eredetileg aranyhal, de az uralkodás miatt felvette a lazac nemzetséget
Államforma szövetség
Hivatalos nyelv Hal nyelv.
Nemzeti sport uszonyváltó
Független 2 hete
Hivatalon kívüli nyelv halnyelv
Fizetőeszköz lazacent
Népesség Változó
GDP Kiszámítás alatt
Internet Top level Domain .fish
Etnikai összetétel 100% Hal
12% Cápa
80% Ember[1]
10% Többiek összessége
1% Szivacs[2]
Írástudatlanság Elég nagy, mert uszonnyal elég nehéz megfogni a ceruzát, ráadásul a papír is átázik.
Különleges képességek Úszás + több óráig tudnak pislogás nélkül meglenni, meg egyéb fantasztikus képességek.

A Lazacok Egyesült Szövetsége röviden LESZ egy szuverén állam, melynek szuverenitását csak az országok 40%-a ismerte el. A halak lakta ország fontos szövetségese a Sellők és Egyéb Uszonyosemberek Köztársasága és Bikinifenék, valamint szintén jó barátságot ápol a Cápák Birodalmával. Az államnak nincs állandó elhelyezkedése, az áramlattal vándorolnak.

Története[szerkesztés]

A LESZ még a tigrisek és az oroszlánok együttélésének idején született meg, bizonyos összeesküvések szerint az Oroszlán Főderáció közreműködésével, akik ezzel akarták elkergetni a tigriseket. Az ország létrejötte után nem sokkal meg is jelentek a tigrisek és ledózerolták a vidéket, a LESZ helyén pedig létrejött a Tigris Testvériségek Hercegsége. Azonban a LESZ frissen egykori kabinetjének pár tagja elkezdte újraszervezni az országot melybe besegített az aranyhalbőrbe bújtatott egykor ember, Klaus is. Klaus barátja, az űrlény Rodger bevonásával végül elérte a LESZ úkraalakulásának létrejöttét[3], aminek vezetője Klaus lett, ám a mai nepig nem minden ország ismerte el szuverenitását.

Elhelyezkedése[szerkesztés]

Ezt már fentebb leírtuk, de akkor aki akkor lusta volt elolvasni annak most leírjuk: az ország nem rendelkezik állandó elhelyezkedéssel, álltalában ott vannak, ahova az áramlat sodorja a népességet. Vándorlásuk után "Nemzeti konzuláció a Kázmér-tervről" és "Stop Huba" plakátokat találnak elhaladásuk útján, valamint néhol kerítéseket is találtak.

Pénze[szerkesztés]

Az országnak külön pénzneme van a lazacenttel, ami olyan erős vízi valuta, hogy a többi halas ország is kezd áttérni rá.


Lábjegyzet[szerkesztés]

Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. A cápák nyugtatására.
  2. Spongyabob Kockanadrág többször is meglátogatta őket.
  3. Cserébe néhány uszonyos erotikus filmért.