Lakópark

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A lakópark olyan, mint a lakótelep, csak drágább.

Eredete[szerkesztés]

A lakóparkokat a cionisták találták ki. Elsődleges céljuk Izrael Állam újraalapítása a mai Budapest területén, mivel a globális melegedés következtében túl meleg lesz arrafelé. Másodlagos céljuk, mivel rájöttek, hogy itt is lesz annyira meleg, mint ott, hogy egészen egyszerűen lakást adjanak a lakni vágyók fölé, alá, elé, mögé, köré és belé.

Lakók[szerkesztés]

A lakóparkokban elsősorban azok vesznek lakást, akiknek elegük van a lakótelepből, és azt hiszik, ez valami más. Pedig nem! Miután megvették, rájönnek, és akkor árulni kezdik a frissen be- és lelakott lakást, de már hiába. A nyakukon ragad, akár a komisz cellux. Másodsorban azoké a lakópark, akik azt hiszik, ez tényleg park, és itt csönd lesz, nyugalom és béke. Na, ők is nagyot tévednek!

Kiszolgáló szem(élyzet)[szerkesztés]

A lakóparkokat 400 voltos árammal teli sövények veszik körül, s a sövényeket betanított kóserjuhászok őrzik. Ezt beleszámítják a lakások négyzetméterárába. (A portás bácsi és a családja fizetését is beleszámítják, aki a kutyákat eteti, és akik a portás bácsit etetik.) Az áramot este a portás bácsi lekapcsolja, hogy tudja használni a tranzisztoros tévéjét a fülkében. A kutyákat addig bezárja magához, mert este ő is fél.

Lakóparkélet[szerkesztés]

A lakópark abszolút webkettes; a lakógyűlést már az interneten bonyolítják ímél és közösségi oldalak segítségével. A közös gépviselő és a LAN-dnok az anyázós kommenteket szigorúan kimoderálja. (K)íméletlenül. A beázást egy űrlap segítségével lehet bejelenteni, és egy veremkiíratással megszüntetni. A zajos szomszédot a Mute On/Off gombbal a főoldal bal felső sarkában lehet lehalkítani. Az éves kithogyankopasszunkmegaközösségnevében-gyűlés alkalmával a közös gépviselő körbeküld egy körímélt, majd mindenkit találkozóra hív – fogadott kiber-közjegyző jelenlétében – egy szkájpcsetre, ahol megvitatják, majd temp-könyvtárból temp-könyvtárba jár az éves jelentés.doc fájl. Mindenki digitálisan aláírja és M$-Cert tanúsítvánnyal igazolja, hogy onlájn volt és zölden részt vett a beszélgetésben. Internetes kimaradás és kilépés a beszélgetésből automatikus felhördülést és kutyakakit von maga után a kilépőre (a kilépő kilépőjére, az ajtó elé).

Előnyök[szerkesztés]

„Én azért szeretek itt lakni, mert nem ismerek itt senkit, és engem sem ismernek, és így nem tudják, ki verte le a virágcserepet a fönti szomszéd balkonáról kosárlabdázás közben.”

~ Petike, 10 éves parklakó

A lakópark azért jó dolog. Megvan benne minden, ami a lakótelepben is: hajnali hatkor papucscsattogás a lépcsőházban (legalábbis reménykedünk benne, hogy az), hétkor intenzív gyerekvisítás a liftajtóból, nyolckor pedig mi is elhagyhatjuk a házat az újabb munkanap reményében. Ja, hoppá, ma vasárnap van? Így jártunk.

Hátrányok[szerkesztés]

„Nem, nem, nem! Ez borzalmas! Én vasbetont akartam, és hol a távfűtésem is? És Mari, a szomszédasszonyom?!”

~ Elégedet Lenke néni, az örök...

De a lakópark azért is jó, mert van, ami hiányzik a lakótelepből. Nem vasbeton, saját fűtőrendszere van és az átlagéletkor is alacsonyabb (bár ki tudja, az évek döntik majd el, hogy ez előny-e vagy hátrány?). Arról (még) nincs adat, hogy az átlaghalálkor is alacsonyabb-e?!

Vérvelős konklúzió[szerkesztés]

A lakópark a parkban lak. A park is lakik valahol, különben nem vigyázna rá a parkőr. Lakópark az egész világ!