Kisoroszi

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kisoroszi
Kastély

Kisoroszi a középkorban
Dzsula/
Dzsila/
Gyula
Molnár Csaba
Kende/
Kündü
Csillagszemű Edit
Nemzetiségek pirézek, vótok, krogok, hunok, magyarok, huttok, (an)droidok
Főbb árucikkek és szolgáltatások golflabdák;

földönkívüli anyahajók bérelhetőek az önkormányzattól;

intergalaktikus emberkereskedelem
Falusi sportok golf;
krikett

Kisoroszi falu Pest megyében, egy kutyafarokra emlékeztető sziget csücskében. A földönkívüliek kedvelt leszállóhelye Kisoroszi, mert itt elvétve találhatnak nevezetes személyeket, akiken speciális kísérleteiket elvégezhetik. Nagyoroszival ellentétben Kisoroszi a nagyobb mindenben, akárki akármit mond.[1]

Történelem[szerkesztés]

Mint minden falu és város, így Kisoroszi is elmondhatja magáról, hogy „a római korban is lakott hely voltam”. Kisoroszi egy őrtoronynak adott helyet, a Barad-dûr nevű toronynak. Kisoroszi ekkoriban uralta egész Pannóniát és a fél Tiszántúlt. Amikor is Flavius Honorius elvesztette a gyűrűjét Kisoroszi őrtornyát elhagyták a katonák és a tornyot lebontották.

Kisoroszi a középkorban kiváltságos helyzetben volt[2]. Itt a betelepített hajdúk voltak olyan tökösek és kiálltak a saját és a helyiek érdeke érdekében. A királyok ezt nagyban méltatták, ezért Kisoroszi lett a magyar főváros legluxusosabb település az országban. Hunyadi Mátyás király például golfpályát is építtetett ide halála előtt. A britek a krikettet is titokban elterjesztették a településen, azonban erről senki nem tud.

Nevezetes helyek és egyéb ákom-bákomok[szerkesztés]

Sárfürdő[szerkesztés]

A kisoroszi sárfürdő nevezetes helyszín a hölgyek körében

A kisoroszi sárfürdő egy speciális dagonyahelyszín. Kémiai összetétele pofon egyszerű. Hígtrágyával és egy kis esővízzel összeáztatott talajjal már kész is a bőrtápláló nyersanyag. A hölgyek nagyon szeretnek eme iszapban vergődni, melyben a feromonjuk hatásfoka megtízszereződik.

A sárfürdő alapítását Mária Terézia rendelte el, aki 1765-ben ottjártakor felfedezést tett a településen, mely szerint kiváló az itteni sár. A sárfürdő 1768-ra el is készült. A turisztikai felértékelődése még váratott magára egy centenáriumot. Nevezetes emberek is megfordultak ebben a dagonyában az asszonyukkal, mint például Petőfi Sándor és Széchenyi István is.

Földönkívüliek[szerkesztés]

A földönkívüliek előszeretettel környékezik meg Kisoroszit az űrszekerükkel, hogy híres embereket szállítsanak el az anyahajójukra. Leginkább hírességekre és celebekre vadásznak a speciális kísérleteikhez. A híres, nevezetes embereken való kísérletektől azt igyekeznek megállapítani, hogy az emberfaj mitől kezd el valakire felnézni és hogy hogyan lesz valakiből celeb s nevezetes személy. Havas Györgyöt is egyszeriben elrabolták, s elmondása szerint az anyahajó a Hold sötét oldalán dekkol a MOL 21. számú holdi benzinkútja mellett. Állítja, nem is voltak fájdalmasak a kísérletek, s csak egy benga nagy jeladót ültetek be neki análisan.[3] Kisorosziban nem ez volt az egyetlen emberrablás, egyszeriben egy művésztehetséget nyúltak le a környékről. Ő summázta az élményeit még 1999-ben, melyek szerint arra kényszerítették a földönkívüliek, hogy fesse ki az űrhajóikat.

A helybéliek megkeresésünkre elárulták, hogy ők már évszázadok óta tudnak a földönkívüliek létezéséről, csak nem verik nagy dobra. Állítják a kisorosziak, ők már a középkorban összeismerkedtek a Magyarországra látogató földönkívüliekkel, akik az Altair mellől jött földönkívüli hüllőfajnak tettek barátságot. A Fókusz riporterének sikerült kiderítenie, hogy a dogonok és a kisorosziak között közeli genetikai összefüggések vannak, vagyis a dogonoktól származhatnak a kisorosziak (s nem az oroszoktól).


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Aki mást állít azt elvisszük a haverokkal a Tatuinra Jabba színe elé.
  2. Röviden-tömören a helyiek nyaliztak az aktuális feljebbvalóknak, mint mondjuk a királynak és udvaroncainak.
  3. Tudjátok, mint amit Eric Cartman is kapott. Csak ezt épp nem televíziós adásokra használják fel, hanem tudományos munkákra.