Kinyílt Szem

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

I. Kim koreai király, polgári nevén Kinyílt Szem (pontosabban: Kin Jil-cem, ákombákomokkal 긴일쳄; precíz koreai megszólítással élve Jongvonhán csúszok (kapj el!) Khim Ilszang dongdzsí) Született: Budapest, Ferencváros, 1912. február 30.; 102 éves) Észak-Korea hajdani viktátora.

Élete[szerkesztés]

Gyurcsány Ferenc és Kim Kardashian törvénytelen gyermekeként született Budapesten, az Osztrák-Magyar Monarchiában. 2 éves korában kezdte tábornoki pályáját, ő rajzolta és színezte meg zsírkrétákkal a központi hatalmak támadási irányvonalait az első világháborúban.

Pályafutása[szerkesztés]

12 éves korában belépett a koreai komcsikat tömörítő „Halál a japán megszállókra klub” nevű szervezetbe, amit egy évvel később betiltottak, miután a Magyar Gárdával közösen demonstrációt rendeztek a Japán Birodalom koreai nagykövetsége előtt, és rendszerváltást, radikális változásokat követeltek. Pechére nagybátyja, Kim Or-ban nyerte meg a választásokat, aki önmagát viktátornak, és nemzetvezetőnek kiáltotta ki. Ezért miután szétlőtték a Phenjani Egyetemet megszálló japánokat (a második ZH után) visszavonult a Remetekirályságba, és királyság remeteként élte ott életét. 1984-ben megkoronázták, oszt 8 évvel később meghalt. A déli elnök. Napjainkban saját mauzóleumában szundikál, ő az egyetlen munkanélküli az országban.