Kapucsnyi

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

És akkor az elején szögezzük le: (Vagy szögezzük ki? Akkor kiszögellés lesz...) Ez a szócikk NEM a kapucniról szól. A kapucsnyi tehát nem egyenlő és nem is egyenesen arányos a kapucnival, vagy a kapucnit hordó (alkoholistáknak: nem boroshordó, hanem viselő) emberrel. Végképp nem azonosítható Gipsz Jakabbal. Eme szócikktől a magyar parlament is élesen elhatárolódik.

Nyelvtani elemzés[szerkesztés]

Első változat[szerkesztés]

A tudósok sokat vitatkoztak, sőt véget nem érő vitákba bonyolódtak a kapucsnyi szó megfejtése érdekében. A viták, mivel véget nem érőek, ezért jelenleg is tartanak. Az egyik álláspont szerint a kap + usgyi szóból ered. Tehát, ha valamit kapsz, azonnal fuss el, mert még rádbizonytják, hogy valójában elloptad. Mint a későbbiekből látható lesz, ennek a magyarázatnak van értelme a kapucsnyi jelentésével összhangban. (Jelentésével?! A kapucsnyi kém?)

Második változat[szerkesztés]

A tudósok másik fele viszont szentül hiszi, hogy a kapucsnyi szó csakis a Kapus nyiss! felszólító módú tőmondatból eredhet. Ha ez az igazság, akkor ez is megérthető a kapucsnyi szó értelmében.

A kapucsnyi jellemzése és keletkezése[szerkesztés]

A kapucsnyi megegyezik a stalenkovval. Ebből következik, hogy a stalenkov is megegyezik a kapucsnyival. A stalenkov, azaz a kapucsnyi a stalenkov-hatás folytán keletkezik, a halmazolt striliszmusz katalizálása miatt. Ha és amennyiben magas hőmérsékletnek van kitéve skalabisztinusz-hidrovalginát-monohartid is keletkezhet, mely rendkívül mérgező kapucsnyi színű gáz halmazállapotú anyag. A kapucsnyi kapucsnyi színű folyékony gáz halmazállapotú jeges anyag. [1]

A kapucsnyi felhasználása[szerkesztés]

Elsősorban a skalabisztinusz-hidrovalginát-monohartid készítésében van nagy szerepe. Ez az eljárás legalább 94°C-ot és 400 000 000 Pascal nyomást szükségeltetik önmaga számára. (értelmezd, ha akarod!) A lényegesebb felhasználás az, hogy könnyen lehet vele lopni, mert miután kap, usgyi, majd mondhatják rögtön kapus, nyiss! és már rohanhatnak is a pénzzel, vagy mással. A kapucsnyi segít, hogy a rendőrök ne lássanak meg minket, tudniillik a rendőrök megvakulnak, ha kapucsnyiszínt látnak. Ebből következik, hogy van egy ilyen hatása is a boncolgatott anyagunknak, tehát hogy rendőrök esetében súlyos vakságot okoz, de ez hamar elmúlik.  1. Ha nem hiszed, járj utána...