Kappa

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Stop.gif
Ha ezt a szócikket nem akarod elolvasni: ne olvasd el. Igazad van.
Van, aki betűt vet, van, aki betűt arat, és van, aki, csak véletlenül tévedt ide.
Ez tényleg nem egy pornosite, bocsi. – Szerk.biz.

A kappa a görög ábécé tizedik betűje. Na erről itt szó sem es. Keresd máshol.

Keletkezése[szerkesztés]

A kappa egy japán, táj, mexikói, inka, vagy dinka vizidémon. Vagy egyik se.

Az eredetmítoszokkal egyidős történet szerint, egy Hirosimából szökött kiberverekkel dúsan felékszerezett sehonnai japán paraszt teremtette, midőn feleségét, ki olyan ronda volt, hogy a Napra lehetett nézni, de rá nem, egy pudvás folyóparton egyszerűen képen somta egy mágnesezhető agrotechnikai eszközzel: egy kapával.

Ennek az eseménynek állít emléket a lény neve, melyben hallhatjuk a kapa lágy pendülését a dupla "p" alatt.

Megjelenése[szerkesztés]

Nagyininja.JPG

Legnagyobb szerencsénkre szinte sosem jelenik meg.

Egyébiránt egy teknősbékaszerű, csőrös öregasszony bőrébe bújik, már ha belefér, akinek a kapával való találkozás miatt hiányzik a koponyájának felső része, tehát semmiben sem különbözik a standard anyós prototípustól, és egy fokkal rosszabbul járt, mint Sátánka. Különösen agresszív hangulatában leginkább egy elbaltázott nagyininja teknőchöz hasonlít.

Élőhelye[szerkesztés]

Tavak, nádasok, mocsarak, lápok, vagyis mindenütt, ahol a lápi boszorkányok boszorkodnak vagy kánykodnak. Újabban a Balaton környékén is megfigyelhetőek, valószínűleg az újgazdagék kitett anyósaiból és a horgászok által visszadobált, nem feketén fogott, nagymennyiségű jóféle halból újjászületve. Születésének tehát ezen módja ijesztően gyakori.

Védekezés[szerkesztés]

A kappa nagyon kártékony állat. Jobb, ha elhiszed, mert a végén megeszi a nagylábujjad bütykét. Szerencsénkre a japán asszonyság megőrizte tisztelettudó jószokását, így ha meghajolsz előtte, ő is meghajol, ekkor nyitott koponyájából kifolyik az agya és jól megmurdál. Majdnem mint egy hipózott griff.

Kultúra[szerkesztés]

Harryhal.JPG

Alakja megtalálható mindenféle populáris alkotásban, ilyen a tinininjakínja teknőcök, vagy egy random országgyűlési közvetítés, ám a kappa a kultúra legősibb és legtiszteletreméltóbb forrásában is megjelenik: a Harry Potter-ben, mint furcsa szörnyecske-szerű gumimoncsicsi. Bizonyára emlékeztek arra a jelenetre, mikor Harry a tusán hal volt.

A mítosz továbbélése[szerkesztés]

A következő kifejezések tanuskodnak arról, hogy a kappa a kultúra szerves része: kappatos, kappacitás, kapparászik, kapp'kod, kappan.

Megjelenik a konyhaművészetben is: ínyenc teknős levest készítenek belőle.