Könyvelő

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A könyvelő egy könyv borítólapja. A hátlapja: könyvutó.

Cikkünkben nem erről van szó.

Hanem[szerkesztés]

A könyvelő egy különleges embereset, ami az értelmi munkát háttérben hagyva az agy korlátok között küszködő tevékenységével számokat tologat az ügyfél kívánsága szerint. Tehát más megközelítésben egy hülye varázsló.

Elterjedése[szerkesztés]

Sokan vannak, de nem elegen.[1] Jellemzően köz- és versenyszféra, jellemzően alagsorok és sikátorok, jellemzően nők és férfiak. Hazánkban rendkívül elterjedt adventív faj, még az akácot is képes kiszorítani a kárpáti és a kelet-alpesi flóratartományból.[2] Csak városi és vállalati környezetben képes a túlélésre, ekkor ugrásszerűen el is szaporodik, hasonlóan mutálódott alfajához, a könyvvizsgálóhoz,valamint az adótanácsadóhoz és a perállatkához.[3]

Igényelt infrastruktúra[szerkesztés]

1 m2 iroda, lehetőleg asztallal, vakablak, 12 soros számológép, Commodore 64, internyet kapcsolat. Szervezete módosult, szerves táplálékát kávéból választja ki.

Ellenség[szerkesztés]

APEH ügynökök, más néven: APEHMAN

Dilemma[szerkesztés]

Eredetük vitatott, így nem tudjuk, hogy eleve a gyakorló pszichopaták mennek el csak könyvelönek, vagy a könyvelők válnak gyakorló pszichopatákká.

A kérdés hasonló a "mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?" problémához, bár ez utóbbi lényegesen egyszerűbb. [4]


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Ez az egyik szerkesztő magánvéleménye. Elhatárolódunk tőle. A néma többség és a még némább kisebbség egyaránt.
  2. Ez annak tudható be, hogy Magyarországon éppen nincs halálbüntetés. Nézzük csak meg, Floridában milyen kevesen vannak!
  3. Ezek a létformák a társadalom emlőin csüngnek és tej helyett a vérét szívogatják, hasonlóan a szúnyogokhoz, csak éppen jóval nagyobb légycsapót kell használni ellenük. Egy lakatlan szigeten napok alatt kiderül, mennyire hasznos, mély és nélkülözhetlen a szaktudásuk. A negyedik-ötödik napon menthetetlenül elpusztulnak. Ezzel szemben például egy botanikus tudja melyik bogyó ehető, a zoológus nem barátkozik a köpködő kobrával, egy kertész növényeket termeszt, egy mérnök pedig tutajt épít és vígan elhajózik.
  4. Természetesen a krokodil.


Ez a lap sajnos még 672px-NCI clove ham.jpg sonka. Segíts te is, hogy igazi hemendex lehessen belőle!