Iwiw

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
iWiW-es fotótárunk gyöngyszeme.

Az Iwiw a Facebook finomabb, magyarabb formája, melynek működési célja hasonló (magyarul nem ismert, és más nyelven sem). Az iWiW-et 2012-ben a Hungarikum Bizottság, Fazekas Sándor vezetésével hungarikumnak nyilváníttatta.

Az Iwiw szó eredetét homály fedi. Valószínű, hogy egy ember azt hitte, még nincs ilyen szó, ezért kitalálta. Ez az egyetlen magyar szó, amelyben két w betű van.

Az iWiW-et kinyírták 2014-ben. A Facebook aljas indokkal elkövetett gyilkosság keretében kapcsolta le ellenfelét.

Az Iwiwről részletesen[szerkesztés]

Egy szép napon kapsz valami ismerősödtől egy emilt[1], ami feljogosít (felszólít, fejlesztés terhe mellett azt követeli), hogy csatlakozz az Iwiwhez. Ezután te mit sem sejtve regisztrálsz, és elkezdesz különböző, vadidegen figurákat „ismerős” kategóriába sorolni („Olyan ismerős, bár nem tudom, ki ez, de van két szeme, két füle, meg egy orra, szája, szóval biztos, hogy láttam már.”). Ezek visszajelölik az e fajta piszkálódást, és ezennel bekerülnek egy „Ismerőseim” feliratú dobozba, ahonnan néha körüzenetek útján adnak életjelet magukról (vagy másokról, fogalmunk sincs, azt sem tudjuk, kik ezek).

Ismerősök[szerkesztés]

Semmi közük a valódi ismerősökhöz. Lényegük, hogy mindenféle fotóik vannak, amiket nézni lehet.

Egyéb funkciók[szerkesztés]

Ha valaki nagyon ráér (és nem elég intelligens ahhoz, hogy használja az Unciklopédiát), akkor telepít néhány „Alkalmazások” nevű vackot, amivel idegesítheti ismerőseit. Ilyen pl.:

  • Melyikük...: Lényege, hogy választhatsz két ismerősöd közül, hogy melyik izébb ilyen meg olyan szempontból. Ez a tévés vetélkedőkből fejlődött ki.
  • Egymás szemében: Igazából egymás háta mögött. Különböző szempontok alapján értékelheted szerencsétlen ismerőseidet, és anonim módon ízléstelennek, csúnyának és/vagy nem kedvesnek titulálhatod őket. Szörnyen unalmas, és ráadásul még görény dolog is.
  • Más hülyeségek: Pl. virtuális pia (ihatatlan), birizgálás (értelmetlen) és farmos játék (na, ez ismerős!)[2].

Az Iwiw rémtettei[szerkesztés]

Több ezer ártatlan ember haláláért felelős, lásd: körüzenetek. Ugyanezen embere 15%-a még mindig fent van az Iwiwen, mert senki nem írta meg az oldal üzemeltetőinek, hogy elhunytak. Ezért a hetekben egy Iwiw zombi-csoport létesítésén gondolkoznak egyes meg nem nevezett közszereplők.

Vélemények az Iwiwről[szerkesztés]

Eddig nincsenek, mivel majdnem minden iwivező meghalt körüzenet továbbítása következtében. Aki túlélte, még nem írt róla semmit, mivel éppen körüzenetgátló körüzenetet szerkeszt.

A maradék meg egyelőre megpróbál túlélni.  1. Emil nevű ismerősödtől nem tudjuk, mit kapsz (pontosabban tudjuk, de itt nem írjuk le).
  2. Facebook rajongói oldal?