Isaac Newton

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Általában szigorúan nézett.
Képünkön pedig különösen.

Isaac Faszagyerek másnéven Isaac Newton egy nagyon régen élt angol fickó, ő találta fel a gravitációt, mert megunta, hogy a dolgok csak úgy röpködnek a levegőben. A feltalálása olyan sikeres lett, hogy több más bolygó is importálta, pl. a Hold (ott viszont a gravitáció csak egyhatoda a Földének, többre nem volt pénzük, mivel nagyon kevés pénz folyik be az adókból, ugyanis nem lakik ott senki).Ezen kívül tíz évig növesztett a faszát hogy, egy nap majd lelógatthassa a holdra, de csak harminc centiméterig jutott el.

Élete[szerkesztés]

Newton Woolsthorpe-by-Colsterworthban született, aminek a nevét sosem bírta kimondani, többek közt ezért nem lett belőle logopédus (meg azért is, mert akkoriban nem volt még ilyen szakma). Így aztán fizikus lett, aminek nagyon örül ám a tudomány. 2005-ben a Royal Society megszavazta, hogy Newton nagyobb hatással volt a tudományra, mint Einstein; ellenben amikor arról kellett szavazni, kinek volt jobb frizurája, Einstein nyert.

Örökmozgó.
Sir Isaac Newton egyik találmánya[1]

A gravitáció ötlete állítólag onnan jött, hogy a fejére esett egy alma, kész szerencse, hogy nem tök esett a fejére, egyrészt mert az agyoncsapta volna, másrészt az iskolában mégiscsak méltóságteljesebb dolog Newton almáját emlegetni, mint Newton tökét (a diákok már a Kolumbusz tojásán is röhögni szoktak). Nagy mázli volt az is, hogy nem volt a közelben egy-két infantilisabb haver, akinek a Newton fején lévő almáról nem gravitáció jutott volna eszébe, hanem az, hogy jó ötlet lenne Tell Vilmosost játszani – gondoljatok bele, lehet, hogy akkor a gravitáció a mai napig nem lenne feltalálva.

Ezenkívül ő alkotta meg az infinitezimális kalkulust, és az ő nevéhez fűződik a binomiális tétel bizonyítása és tetszőleges komplex kitevőre történő általánosítása. Ezek biztosan nagyon jó dolgok.

Hatása[szerkesztés]

Newtonnak köszönhető pl. hogy benépesült Ausztrália, ott azelőtt nem volt semmi, mert a Föld alsó felére merészkedők a gravitáció feltalálása előtt leestek a semmibe. Ha nem hiszed el, akkor keress pl. középkori épületeket Ausztráliában, vagy próbálj felsorolni híres ókori ausztrálokat; na ugye, hogy nincs egy sem.

Lehet, hogy Newtonról kapta a nevét a Neoton együttes, bár fene tudja, miért, lehet, hogy nekik is a fejükre esett egy alma (ami azért is valószínű, mert két tagjuk neve Ádám és Éva, akiknek már korábban is volt zűrös esetük almával).

Ellenhatása[szerkesztés]

A sors iróniája, hogy Newton óta a tudósok lázasan dolgoznak az antigravitáció feltalálásán.

Találmányai[szerkesztés]

No Wikipedia.png
A Wwikipédisták, eddig még túl lusták voltak ahhoz, hogy szócikket írjanak a(z) Isaac Newton témáról. Persze próbálkozhatsz keresgélni.

Sir Isaac találta fel a lengőajtós macskabejárót. Kertjének kapuja mellett macskájának is lengőajtós bejáratot csináltatott. Miután macskája megellett, a macskabejáró mellé a kiscicáknak külön-külön bejáratokat vágatott. Viszont a Jézus Szíve Katonai és Tejipari Egyetem kutatói 2006-ban sikeresen bizonyították, hogy téves az a feltételezés, miszerint Newton a macskákat is feltalálta; a tanulmány akkora vihart kavart tudományos berkekben, hogy többen kétségbe vonták Newton tudományos eredményeit; néhány Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-i (Wales) kutató bebizonyította, hogy a gravitáció mégsem létezik, de kritikusaik szerint egyszerűen csak elszálltak.


  1. A golyóütögető főként a feministák körében vált népszerűvé. Magukkal hordták, és kitették a férfiak orra elé. Elrettentő példának.