Iborfia

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ódon épületeivel Iborfia igényes kis szellemfalu lesz 2050-re. A turisták frászt kaphatnak ajándékba az itt ragadt szellemektől.

Iborfia egyutcás falu Zala megyében, ahol a lakónépesség már egy focicsapatot sem tud kitenni. A lakónépessége a változása olyan Iborfiának, mintha lassított visszaszámlálás lenne: 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0, -1, -2...

Töri[szerkesztés]

Rómaiak jelenlétéről nem írnak a krónikák, azonban Pannónia minden települése rendelkezik rómaiak általi törivel. A bizonyított história szerint – amit történészek nyomoztak és turkáltak elő a földből – Iborfia a rómaiak uralma alatt az akkori területén 1 centuria területű spárgaültetvény tengette idejét. Az iborfiai spárgaültetvénytől jó messze vonult el a Pannóniát átszelő limes.

A sötét középkor történelméből nem sok szemelvény vonatkozik Iborfiára. Az avarlakó népségek, az avarok biztos összetaposták Iborfia földjét. Az avarok és egyéb népségek iborfiai ténykedéseiről semmi írásos, szóbeli és egyéb nonverbális lelete nem maradt a nyakunkon.

1237-ben Ibornak volt egy fia, akinek a territóriumához tartozott eme falunak a területe. Ibor fia neve nem maradt meg írásos formában, azonban nem is fontos. Nem mellesleg innen a település neve: Iborfia.

A krónikások nagyon huncut és sunyi módon átszunyálták az Iborfiáról szóló előadásokat a főiskolán, ebből az okból kifolyólag nem sok irka-firka maradt fenn könyvekben a településről. Ha mégis, akkor valakinek a kriptájába van elzárva és azt nem áll szándékunkban zargatni az átkok és egyéb istencsapásai miatt.

Egy kezünkbe került, 2013-as FIDESZ dokumentum szerint Iborfia település át lett nevezve Iborfalva névre. A dokumentumban megjelent indoklás szerint a rezsicsökkentés érdekében történt az átnevezés. Arra azonban nem kaptunk magyarázatot s magunktól sem jöttünk rá, hogy miért kellett a rezsicsökkentés miatt átnevezni egy falut.

„Politika, botrány, Duna parti dumaparti”[szerkesztés]

Iborfia a magyarországi politikai élet melegágya. A 9 fős település lakónépessége választások idejében gomba módjára megszaporodik. Vót, hogy 100%-nál is nagyobb volt a lakónépesség növekedése Iborfián pár hónap alatt, ugyanis vannak a marha értelmi szintje alatt[1] teljesítő ember. A kis településen önmagunkat jelölhetjük polgármesternek, hiszen egy kopogtatócédula is elég, hogy indulhassunk polgármesternek.[2] Azt azonban már nem merjük állítani, hogy meg is lehet Iborfián nyerni a polgármester-választásokat egy külsősnek, mivel eddig minden külsős elbukott.

Az iborfiai önkormányzati választásokon sok-sok ígéret született már, több mint a Te településeden. A Hüle Jankó nevezetű polgármester-jelölt azt ígérte még 2006-ban, hogy iskolát, óvodát és bölcsődet fog létesíteni Iborfiára, azonban gyerekeket elfelejtett mellé ígérni. Polgár Karcsi még 2010-ben ígérte az iborfiaiaknak, hogy épít stadiont, kórházat a településre és a helyi lakosokból (nyugdíjasokból) verbuvál egy mennyei megyei focicsapatot.

Az iborfiai választókerületben a néhány fő választópolgár szavazatának leadását követően az urnazárásig nincs unalmas perc. A vadpörkölt és a pogácsa nem fogy el sec-perc alatt. S a pókerjátszma is eléggé időt igénylő feladat a helyi választókerületben.[3] Azonban itt a kanasztajátszmák sem elhanyagoltak. Bezzeg Budapesten 5-6 kilométer hosszú sorban nyomulnak előre az emberek, hogy leadhassák egyetlen értéktelen értékes szavazatukat. Ha budapesti lakos vagy, akkor gondolj csak abba bele, hogy mikor leadod a szavazatodat az urnába, a kétórányi várakozást követően, hogy az elmúlt időben Iborfián pókereztek, kanasztáztak és trécseltek a helyi öregek a választókerületükben, mintha misem történt volna.


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. A marhák értelmi szintjét értelemszerűen nem érik el. Mellesleg a szarvasmarhákat nem áll szándékunkban megsérteni, úgyis sokan szekálják őket a globális felmelegedéssel (amiről természetesen nem ők a felelősek, csak jó mást hibáztatni érte, ugye?).
  2. Amíg el nem törölték a kopogtatócédulákat. Mostantól a cédulák már nem kopoghatnak.
  3. Időt igénylő, mert a pókerarc benyomására tanítják egymást. No meg a finom ginszengtea is elvonja percekre az összegyűltek figyelmét.